Vores vurdering af Anodyne "Men's Posture Shirt 2.0"

Test score af Anodyne

Funktionalitet: 9

Design: 8

Pris: 7

Total Score: 8 ud af 10

Anmeldt af Jónas Thor Björnsson

“Rank ryggen! Kom så svaj i lænden” hører man træneren råbe gennem regnen. Hvorfor råber træneren nu det, og hvad har det egentlig med holdningskorrigerende undertøj at gøre. Det der med lændesvejet og den ranke ryg er klart, og det kan du læse mere om her, men sammenhængen med det holdningskorrigerende tøj, det kommer vi ind på her -så læs med, det faktisk en god ide med, at korrigere ens holdning, når man kører mountainbike.

Jeg har længe kigget på tøj fra Anodyne, hvad var det egentlig godt for, og hvorfor skal man bruge det. En irriterende skade i ryggen, gjorde at jeg kiggede på holdningskorrigerende tøj, kunne det hjælpe mig, eller er det bare lige som alt det andet stramtsiddende svedtrøjer. Den t-shirt jeg har testet er Anodynes “Men’s Posture Shirt 2.0” med og uden lynlås. Begge i sort, hvilket er en praktisk farve i en mudret skov.

Anodyne® er europæisk distributør af holdningskorrigerende tøj fra amerikanske AlignMed, verdens eneste FDA godkendte producent af holdningskorrigerende tøj. Teknologien er inspireret af kinesiotape, en behandlingsform ofte brugt af fysioterapeuter til at korrigere muskelfunktionen, forbedre blodcirkulation, lindre og medvirke til behandling af smerter og spændinger. Holdningskorrigerende tøj aktiverer rygmuskulatur, skuldre og skulderblade, uden at pacificere og fastlåse dine muskler eller led. (Fra Anodynes hjemmeside)

T-shirts

Når man bestiller en t-shirt fra Anodyne, bestemmes størrelsen efter vægt og højde. Jeg skulle have en XL. Jeg fik en t-shirt uden lynlås og en med lynlås. Da jeg pakkede dem ud af kassen, var min første tanke, “Hvad er den lynlås god for?”. Lynlåsen har selvfølgelig en funktion, hvilket jeg fandt ud af, første gang jeg skulle have t-shirten uden lynlås på. Det at få t-shirten over hovedet, og krænget over kroppen. kræver lige at man gør det rigtigt. Den sidder tæt, og den kinesiotape inspirerede ryg giver sig ikke lige. Har man ikke smidigheden, kommer lynlås versionen til sin ret, for den gør, at man ikke skal krænger armene op, og samtidig trække t-shirten ned, men i stedet kan lyne den på. Jeg kan godt se, at der kan være brugere af t-shirten, der ikke kan tage den på, og skal have en lynlås. Funktionen er dog den samme, om der er lynlås eller ej.

Billeder udlånt af Anodyne.dk

T-shirten består af en del stykker stof. I ryggen er der stykker med tyndt stof som man nemt ånder i, og så de kenisiotape inspirerende stykker stof, som er designet med den patenterende Neuroband teknologi. Den nederste del af t-shirten består af et elastisk stykke i siderne, og en elastisk kant i bunden. Forstykket er af polyester. Der er en stor halsåbning, som ikke sidder tæt til halsen. T-shirten går ned til midt på bagdelen, både foran og bagpå.

Hvad gør den så?

Når man for første gang får en holdningskorrigerende t-shirt af denne kvalitet på, skal man lige bruge lidt tid på at fornemme effekten. Men man mærker hurtigt, at den ranker ryggen. Det er dog ikke et stålskelet man får på, men i stedet en støtte der stimulere rygmuskulaturen til at ranke ryggen. Trøjen fungerer ud over støtten, også som en svedtrøje, og har været brugt under cykeltrøjen. De korte ærmer har en længde der gør, at de ikke stikker ud under cykeltrøjens ærmer.

I skoven

Vi ved alle fra træning af grundpositionen på mountainbiken, at den ranke ryg og lændesvejet, giver det bedste udgangsvinkel for den gode teknik på sporet. Med Anidynes t-shirt oplevede jeg, at blive husket på at svaje i ryggen, og husket på at ranke ryggen. T-shirten bærer på ingen måde ryggen, men jeg mærker med det samme, når jeg ikke har den rette kropsholdning. I de tilfælde trækker t-shirtens forskellige materialer i kroppen, så man korrigere ind i den korrekte holdning. Ryggens muskulatur bliver stimuleret, sådan at jeg intuitivt husker den korrekte kropsholdning. Det er vigtigt at nævne, at t-shirten ikke kan stå i stedet for core-træning, men kan være en makker med core-træningen.

Den holdningskorrigerende t-shirt er for alle, og ikke kun hvis man har en skade eller lignede. Den hjælper til et bedre udgangspunkt for teknikken, og derudover betyder den ranke holdning, at ømhed i ryggen, for mit vedkommende bliver mindre.

Konklusion

Jeg har brugt t-shirten på alle mine mountainbiketure de sidste måneder, og har kørt omkring tusind kilometer med den på. Den har ud over en masse mountainbike, også været brugt til spinning, her har effekten også været fin, men for mit vedkommende måske mindre nødvendig. Derudover kan den i et spinninglokale opleves varm. Herudover har jeg løbet med t-shirten der har lynlås, og der vil jeg nok anbefale en tynd t-shirt under, da toppen af lynlåsen kan genere.

Til mountainbike, som er den sport der dækker 85 % af al min træning, må jeg erkende, at t-shirten gør det Anodyne siger, den giver en væsentlig bedre kropsholding. Den koster 799 kr., og er derfor ikke det billigste stykke tøj, men den er en rigtig god add-on til at opnå den gode kropsholdning, og dermed den smertefri tur på cyklen.

T-shirten fås selvfølgelig både til mænd og til kvinder.

De 2 T-shirts er venligst stillet til rådighed af Anodyne.