Mange har et helt specielt forhold til dette løb der starter i Silkeborg og efter 103 km. og 1400 hm. slutter i Århus. Frygtet, hadet, elsket og generelt udfordrende dækker vist det meste.

D. 12 maj 2019 – står 500 ryttere igen klar i startboksen hos Vejlsøhus til årets Highland Mountainbike Challenge, og er klar til at begive sig ud på løbets udfordringer.

20 nye kilometer på turen

Arrangørerne har netop oplyst, at ruten i år byder på spændende nyheder, og at man kommer ud og køre på 20 nye kilometer.

Sporbyggerne i Silkeborg arbejder på højtryk, derfor undlader man at bruge Nordskoven i Silkeborg, og tager i stedet rytterne ud på de nye og meget roste flowstykker i Vesterskoven. Her er der både lange opkørsler, fede nedkørsler og flow langs højderyggene, så man bør tage sig tid til at nyde udsigten i den smukke natur.

Herefter kører man videre gennem Østerskoven og Sønderskoven omkring Himmelbjerget. Ved foden af Himmelbjerget er man halvvejs. Her kan man nyde turens store depot, få energi til kroppen og få slappet lidt af i benene inden man køre videre mod Ry og Jeksen. Ruten fra Himmelbjerget og frem mod målet på godsbanegården i Århus er fladere end starten, og byder kun på begrænset singletrack, så her er en god mulighed for, at få skruet op for farten og cruise ind mod mål i fuld fart.

Rutefremvisning d. 7. april

Der bliver kørt rutefremvisning på udvalgte strækninger, og der er plads til alle niveauer. Man starter og slutter ved Vejlsøhus i Silkeborg, som byder på kaffe og kage når alle er vendt retur. Der er plads til maksimalt 60 deltagere, så det er med at være hurtig – sidste tilmeldingsfrist er d. 29. marts.

Forplejning før, under og efter

I start området er der mulighed for, at få tanket dunken op, rettet det sidste på cyklen og gøre sig klar til afgang.

Undervejs på ruten er der 3 depoter med vand, energiprodukter og mekanikergrej til låns og udbedring af småting. Halvvejs står Hotel Julsø klar med lidt med og drikke, så man kan få fuldt op og gjort klar til næste stræk.

Efter ankomst på Godsbanegården i Århus kan man nyde den lækre buffet med mad og drikke, fortælle røverhistorier fra turen, samt benytte både cykelvask og brusebad.

Hvad siger deltagerne om turen

Vi har på MTBX.DK igennem de seneste år haft adskillige ryttere afsted. De har spændt vidt fra den hurtige rytter der giver gas hele vejen, de jævne motionister og hende der var frygtelig tæt på ikke at gennemføre og lige klarede skærende med få minutter til cut-off.

Generelt er oplevelsen, at det er et godt arrangeret løb, god opmærkning undervejs, sprøde spor, masser af information og super lækre depoter.

Vi er klar til at gøre det igen.

Skal du med ?

Så skynd dig at hive fat i en makker og få jer tilmeldt. Prisen stiger pr 1. April 2019

Læs mere på www.aarhusmotion.dk/event/highland-mtb

Vi ses d 12. Maj 2019 i Silkeborg