Lørdag den 26. august 2017 blev der afholdt Hald Ege MTB løb ved Viborg, nærmere bestemt Dollerup bakker og omegn. MTBX var repræsenteret ved Lasse og Kasper. Løbet bestod af et børneløb op til 15 år og et voksenløb på enten 25 eller 50 km. Ruten skulle gennemkøres en gang ved 25 km. og to gange ved 50 km. og hver omgang havde cirka 300 højdemeter. Der var 108 deltagere på 25 km. og 94 på 50 km.

Jeg havde aldrig kørt et MTB løb før og derfor var min prioritet egentlig bare, at have en god tur og køre på nogle spor jeg ikke normalt køre på. Kasper fra Team MTBX er i noget bedre form end jeg er, og derfor jokede vi med, at han skulle give cola, hvis jeg kom i mål før ham. Det væddemål tabte han, men mere om det senere.

Starten gik

Vi ankom begge en halv time før start, og fik udleveret vores startnummer med det samme. Der var fine muligheder for parkering og toiletforhold mv. Vi nåede lige at se starten på 50 km. ruten, og derefter var det vores tur. Starten foregik på en grusvej, så feltet kunne spredes lidt ud inden ruten ruten ramte de små spor. Da starten gik, susede den forreste del af feltet af sted og heriblandt var Kasper. Jeg startede den bagerste del af foreste halvdel, og fra start føltes benene gode, så jeg tænkte, at jeg sagtens kunne give den lidt mere gas. Jeg blev hurtigt overhalet af nogle hurtigere ryttere, hvorefter vi blev spredt lidt ud, og jeg fik lavet min første overhaling.

Opslugt af konkurrencen

Som tidligere nævnt havde jeg ikke planlagt, at skulle køre løbet som en konkurrence, men jeg må indrømme, at jeg blev bidt af at indhente de andre ryttere foran mig og samtidig sørge for, at dem bag ved mig forblev der. Vi kørte først igennem et lille skovstykke, og derefter ud på heden, her var ruten et smalt spor, hvor der ikke kunne overhales. Jeg endte bag ved en anden rytter, og ville egentlig gerne overhale, da jeg følte, at jeg kunne køre lidt hurtigere end ham. Jeg blev dog pænt bag ved, indtil jeg kunne overhale på en sikker måde. Heden var flot, men jeg lagde ikke ret meget mærke til den, fordi jeg tonsede af sted. Der var heller ikke tid til fotos til artiklen, da det ville ødelægge sluttiden.

På heden var ruten kuperet og skiftede imellem små nedkørsler, og nogle forholdsvis lede stigninger for mit vedkommende. Herefter gik det over til skovstier, singletracks og længere stykker med brede skovveje, hvor man kunne tonse af sted. Til sidst kørte man igen på lidt hede og derefter i mål.

I mål som nr. 25

Jeg kom i mål som nr. 25 ud af 108, og var meget tilfreds med det. Da jeg kom i mål kunne jeg ikke finde Kasper, og det viste sig, at han først kom i mål 12 minutter senere. Han og flere fra den forreste gruppe var kørt forkert og havde kørt 6 km ekstra. Jeg havde ikke problemer med at finde vej, så måske var markeringen blevet ændret, da jeg senere kørte forbi.

Alt i alt synes jeg, at det var et godt løb og især for en nybegynder. Ruten var på ingen måde teknisk svær, så alle kan køre den uanset erfaring. Selv om løbet ikke var særlig stort, var der en god og hyggelig stemning, og arrangørerne havde efter min mening gjort det godt. Når man kom i mål, stod der piger fra Redbull klar med selvsamme energidrik, og i startområdet var der bl.a. en cykelmekaniker, Viborg Bryghus, slagter og et stort telt, hvor man kunne opholde sig.

Snyd ikke dig selv – kom af sted

Jeg kan kun anbefale at deltage i løb, da man presser sig selv på en helt anden måde. Det giver en masse selvtillid, og gode kilometer i benene ved højt tempo. Det er hvertfald ikke sidste gang, at jeg skal til et løb.