Vaude Engadin Bike giro i Schweitz

Foto: Her er Chris i fuld gang med en af de utallige stigninger. Det er ham forrest i billedet.

Engadin dalen i Schweitz har alt det vi mountainbikere leder efter, og igen i år arrangeres det 3 dages Vaude Engadin Bike giro. Løbet er sat til at starte 30. juni og løber 3 dage frem. Der er lagt op til en af de rigtig store oplevelser på mountainbiken, i et område af Schweitz der også er kendt som et af de bedre skiområder nemlig St. Moritz. Så er du ved at planlægge årets sommerferie, så slå et smut forbi Silvaplana i Schweitz.

Gør dig klar til en af de store oplevelser

Efter en succesfuld premiere sidste år, tager Sauser Event udfordringen op igen, og har igen i år stablet dette 3 dages MTB etapeløb på benene. Løbet vil blive listed som et internationalt UCI løb, og vil derfor også have deltagere med fra eliten. Men der er plads til alle med konditionen og helbredet i orden, for der er også en såkaldt “fun class”. Løbet bærer internationalt præg, og der vil være kåringer af vinderen hver dag, i alle klasser. Der udleveres printede etapeprofiler for hver etape, førertrøjer i alle klasser efter hver dag, og så præmiepenge for i alt 70.000 kr.

Til alle der gennemfører er der en “VEBG Finisher t-shirt”.

2017

I 2017 deltog MTBX, vi sendte Chris Mads Rasmussen fra Racing Viborg, og Fri Bike Shop Viborg afsted. Han bookede et hotel i udgangsbyen for de 2 sidste etaper – Silvaplana. Silvaplana ligger i hjertet af skiindustrien i Schweitz, nemlig St. Moritz og Silvaplana.

Første etape bød på 17 km. med 940 højdemeter. Chris kom fint afsted, men punkterede på vej op af en af de lange stigninger. Han blev nødt til at stoppe op midt på stigningen, der hvor pulsen var godt oppe i mod det røde felt, for at skifte slangen. Det lykkedes selvfølgelig, men det var hårdt at komme i gang igen. Den første etape startede og sluttede i St. Moritz, som er nabobyen til Silvaplana. Det var en super god start, når man ser væk fra punkteringen, og at køre i bjergene omkring St. Moritz var en kæmpe oplevelse.

Anden etape var flyvende. Chris havde lagt sine overnatninger på et hotel i Silvaplana, og derfor var det perfekt, at både etape 2. og 3. startede stort set uden for hotellets dør. Anden etape var 76 km. lang og havde 2.000 højdemeter. Ruten startede i Silvaplana og sluttede samme sted. De første knapt 50 km. var forholdsvist “flade”, hvis man kan sige det med 1.000 højdemeter, men herefter var der stigninger fra 1.700 højdemeter op i 2.500 højdemeter. Chris havde en super dag, med stort overskud, og havde mulighed for at fornemme de spektakulære scenarier.

Tredje etape havde igen start og slut i Silvaplana, og igen lige uden for hotellet. Chris kunne godt mærke de 2 sidste dages strabadser, og køreturen fra Danmark begyndte han også at kunne mærke i benene. Der var ikke så meget overskud til at nyde scenarierne, men alligevel en kæmpe oplevelse. Tredje etape sluttede af med 62 km. og 1.800 højdemeter.

Ruterne er en blanding af grusveje og bjergstier, man kører på bjergsiderne, med den ufatteligt flotte udsigt, gennem skove, på naturlige stier, og på spor som vi kender til det her i Danmark. Det kan godt være at der er langt til Schweitz, for at kører et cykelløb. Men kombinere man det med ferie, eller andet, så er det slet ikke så langt.

2018 kører vi igen

Vaude Engadin Bike Race kører igen i 2018 – fra 29. juni til 1. juli. Setuppet ligner det fra 2017, dog er løbet i år blevet UCI certificeret. Det er igen 3 etaper med samme kilometer og højdemeter fordeling. Der tilbydes flere pakke ved tilmeldingen, hvor man sammen med tilmeldingen kan bestille overnatninger på forskellige hoteller af forskellige priser. Den rene tilmelding koster 2.000 kr.

“Jeg skal med igen”

“Det var et hårdt løb, og nogle gange troede jeg ikke man kunne køre mere op af” Fortæller Chris, “Men hold nu op hvor var det et fedt løb, et af dem man bare bliver nødt til at deltage i igen” Forsætter han. Chris er godt i gang med at få booket billetten til turen 2018, og han er mange erfaringer rigere. “Jeg slapper bare af der på bjergsiden, den stressede hverdag bliver glemt, mens man nyder udsigten i 2.000 meters højde. Men nydelse går hurtigt over i ømme ben, for når man løfter blikket fra udsigten, så går det bare længere op af” Slutter Chris med et stort smil.

 

Har du spørgsmål til løbet, så tag kontakt med os, og vi formidler videre til Chris.

Foto brugt i artiklen: Madlaina Walther / Vaude Engadin Bike RaceSkrevet af Jónas Thor Björnsson

Jeg har kørt mountainbike siden starten af 90'erne. kører så meget jeg kan, og kan godt lide når det bliver rigtig teknisk - grusvejen gider jeg ikke.

Se flere artikler

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *