En drikkedunk er vel en drikkedunk, eller er det? Vi har testet et nytænkende system bestående af en magnetisk drikkeflaske og en magnetisk base, som monteres på cyklen hvor din normale flaskeholder sidder.


Vores vurdering af Fidlock drikkesystem

Test score af Fidlock drikkesystem

Funktionalitet: 10

Design: 10

Pris: 8

Total Score: 9.3 ud af 10

Anmeldt af Jesper Hedegaard Grønlykke

Fidlock

Fidlock er et tysk firma med base i Hannover. De producerer magnetlåse, som leveres til andre producenter i hele verden. ABUS er f.eks kunde, hvor Fidlock monteres på deres hjelme.

Under eget navn laver Fidlock drikkedunke og saddeltasker, som tager udgangspunkt i magnetiske låse. Og netop deres drikkedunke med magnetiske låse er dem vi har taget et nærmere kik på i denne artikel.

Sådan virker det

Fidlock drikkesystemet består af to dele, en magnetisk base og en magnetisk drikkedunk. Basen monteres på cyklen ligesom enhver anden flaskeholder, men den ser anderledes ud, der er nemlig ikke nogen ramme man kan sætte drikkeflasken ned i. Der er i stedet to kraftige magneter som kun stikker 1 cm op, men som alligevel er kraftige nok til at holde drikkeflasken fast på basen. På grafikken herunder er vist hvordan drikkeflasken klikker fast, og hvordan man skal gøre for at få drikkeflasken løs fra magneten.

Når drikkeflasken skal af, kan man ikke bare løfte den op, men man skal i stedet dreje flasken let mod højre. Drikkeflasken sidder utroligt godt fast hvis man ikke drejer flasken som angivet. I videoklippet herunder kan du se hvordan man frigør drikkeflasken fra basen.

Når man bruger Fidlock drikkeflaske på sporet, skal man lige vænne sig til den nye måde at tage flasken fra magnet basen. Men hurtigt bliver det en meget nem og sikker måde at tage drikkeflasken på cyklen.

Tre slags baser

Drikkesystemet består af tre forskellige baser. Man kan købe en almindelig base som monteres med skruer i de forborede huller til flaskeholdere på cyklens ramme, eller en “Uni base” som er en magnetisk base som kan spændes fast på cyklen hvor der er plads, feks. overrøret på rammen. Endeligt findes der en “tex base”, som er magnetisk base der kan monteres på tøj og tasker. Du kan se de tre baser herunder.

Bike basen er den som du typisk vil bruge som erstatning for din normale flaskeholder. Uni basen er mere alsidig og kan monteres hvor du synes det giver mening. I testen har vi blandt andet haft den monteret på overrøret på stellet, undersiden af stellet modsat hvor flaskeholderen normalt sidder og endeligt på sadelpinden. Uni basen monteres med et par gummistropper, der er kraftige nok til at holde en fyldt drikkedunk på selv det vildeste mountainbike tur. Endeligt var der også Tex basen. Den kan monteres på tasker og tøj ved blot at “skrue” den sammen om tøjet, det muliggør, at du kan montere en drikkedunk på dit tøj eller f.eks. fanny bag. Alle tre baser har i vores test uden problemer, kunne holder drikkedunken uanset hvor vildt vi har kørt.

Det amerikanske firma Highabove har netop lanceret en fanny bag med en Tex base fra Fidlock. Tasken kan dog desværre ikke købes i Danmark endnu.

Billede fra Highabove.net

Tre slags flasker

Fidlock har lavet tre slags drikkeflasker, eller rettere, de har lavet to og så en Uni connector hvor du selv kan bestemme hvad der skal monteres. De to drikkeflasker er på henholdsvis 450 og 600 ml. Den lille drikkeflaske er f.eks rigtig god hvis den skal monteres på tex basen på din fanny bag, eller hvis der ikke er plads på rammen til en almindelig drikkeflaske. Den større udgave af drikkeflasken er på 600 ml og længere/smallere end 450 ml udgaven.

Den sidste flaske er ikke en flaske men i stedet en “Uni connector”. Den består af et afrundet plast modul, der lige som drikkeflaskerne er magnetiske og passer på en af de tre baser. På plast modulet er der monteret en snor med BOA spænde, lige som du måske kender det fra visse cykelsko, hvilket muliggør, at du kan spænde din gamle drikkeflaske på modulet, alternativt kan du spænde en energidrik eller sågar en banan på modulet som vist på artiklens første billede.

Sådan har vi testet

Vi har testet drikkeflaskerne og de tilhørende baser i løbet af foråret. Vi har haft dem med på alt fra små ture på skovstierne, til vildere MTB ture på singletracks – incl. større drops. Vi har på intet tidspunkt oplevet, at drikkeflaskerne har været ved at falde af. Selv hvis drikkesystemet er monteret på hovedet holder det meget sikkert drikkeflasken fast.

Fordele – Ulemper

Fordele

  • Minimalistisk udseende – ingen flaskeholder, blot magneter.
  • Muligheden for at montere drikkeflasker på tasker/tøj.
  • Drikkedunken holdes utroligt sikkert fast på cyklen.

Ulemper

  • Prisen – 300-400 kr.

Læs mere

Læs mere om Fidlock på linkene herunder, find nærmeste forhandler eller bestil ved den danske distributør.
www.fidlock-bike.com/
www.el-mas.dk/

Vejl. priser fra 299,- kr til 399,- kr – alt efter hvilken base og drikkeflaske man vælger.