Den danskudviklede App Endomondo, lukker og sletter alt data d. 31 marts 2021. Bruger du Endomondo, så giver vi dig en guide til at flytte dine data til Strava.

Endomondo lukker og slukker

Bruger du trænnings App’en Endomondo, så har du nok allerede hørt at de lukker. Det sker allerede d. 31/12, hvor de vil fjerne App’en fra de forskellige Appbutikker. Dine data vil dog være tilgængelige frem til d. 31 marts 2021. Vi anbefaler dog at du allerede nu flytter dine data til en anden udbyder.

Selv foreslår Endomondo at du bruger MapMyRun, da den også er ejet af Under Armour, ligesom Endomondo. I denne artikel vil vi dog give dig en guide til at flytte til Strava, da det er den bedste App til cykling.

Eksporter dine data til Strava

Strava er en af de mest populære alternativer til Endomondo, uanset om du cykler eller løber. Så her kommer en simpel, men effektiv guide til at eksportere alle dine ture fra Endomondo til Strava.

Tapiriik

Tapiriik siger nok ikke de fleste ret meget, men vi fandt den første gang i 2014, da vi selv skulle flytte data fra Endomondo til Strava. (Det kan du læse om her)

Tapirik er et Open Source projekt, der hverken kræver login eller oprettelse, og så er det gratis at bruge.

Sådan gør du

OBS: Vi har fået et par kommentarer om at Tapiriik ikke virker pt. Vi ved desværre ikke om det er pga overbelastning, eller andre årsager.

Har du en Android, så skulle SycMyTracks være den bedste løsning lige nu (SyncMyTracks.com)

  1. Besøg tapiriik.com
  2. Tryk Connect på “Strava”
  3. Tryk Connect på “Endomondo”
  4. Vælg synkroniser

Det er faktisk alt hvad du behøver at gøre. Nu skulle du gerne om ganske kort tid kunne se alle dine træningspas i Strava.

Historien bag Endomondo

Endomondo blev stiftet i Danmark i 2007 af Mette Lykke, Jakob Jønck og Christian Birk. I 2015 solgte de 2 stiftere, sammen med en række investorer selskabet, der på det tidspunkt havde over 25 millioner brugere til det Amerikanske sports firma Under Armour for 575 millioner kroner.

Det har dog tilsyneladende ikke være den store succes for Under Armour, som her 5 år senere vælge at lukke ned for projektet. i 2018 valgte de at lukke de danske kontor, og fyre de ca. 30 medarbejdere. I 2019 udgjorde den afdeling som Endomondo hørte under blot 3% af den samlede omsætning i Under Armour selvskabet.