Vores vurdering af Fuldild App

Test score af Fuldild App

Funktionalitet: 7

Design: 8

Pris: 10

Total Score: 8.3 ud af 10

Anmeldt af Lars Bachmann

Kører du mountainbike for motionen og samværets skyld, så læs endelig videre, for så er Fuldild App’en lige noget for dig. Fuldild App, er udviklet i samarbejde med Lindy Aldahl (Følg ham på Facebook og Instagram), som er kendt fra 1. sæson af Rigtige mænd på DR. App’en er lavet, så alle kan være med og konkurrere mod hinanden, eller i hold.

Du er sikkert bekendt med trænings App’s som Strava og Endomondo, men selv om Fuldild App, er i samme kategori, så tåler den ingen sammenligning. Ikke fordi Fuldild er bedre, den er bare tiltænkt noget helt andet.

Hvor du på Strava, kan analysere dine træningspas, tjekke dine tider og udfordre dine venner på segmenter, så gør Fuldild App’en kun en ting, og det er at samle point sammen til dig. Kort fortalt så får du point for dine træningspas, og 20 km cykling giver X antal point, og det er uanset om du har kørt med et snit på 32 km/t eller 12 km/t.

Er du konkurrence menneske, så kan du måske godt synes det lyder uretfærdigt, men tanken bag “Fuld Ild” er netop at det handler om at komme afsted, og ikke nødvendigvis på rekordtid. App’en er lavet for at motivere og inspirere alle typer, uanset form og figur, til at komme ud og motionere.

Konkurrer på tværs af sportsgrene

I App’en vælger du selv hvilken motionsform du vil træne. Du kan for eksempel vælge cykling, løb, fodbold, badminton etc, og så starter  du bare App’en og træner løs. Det vil sige at uanset hvilken motionsform du træner, så samler du point sammen til din konto. Netop det at man kan konkurrer på tværs af sportsgrene, gør at alle kan være med, og have det sjovt.

Udfordrer andre hold

Netop fordi alle kan være med, uanset om de løber, cykler eller bare går lange ture, så kan alle konkurrere mod hinanden, på tværs af sport, alder og køn. Når du er logget på App’en, så kan du oprette en gruppe. Det kan være din arbejdsplads, forening, eller bare dig og vennerne. I kan så konkurrere indbyrdes, om hvem der score flest point, og i kan udfordre andre grupper/hold.

Fuldild App’en er udtænkt så smart at den tager højde for antallet af medlemmer i en gruppe. Så har du en gruppe med 5 medlemmer, så kan i sagtens udfordre en gruppe med 10 medlemmer, da App’en udligner pointene. Er der 1 i en gruppe der score 1000 point, og der er 10 i gruppen, så får gruppen 100 point (1000 point / 10 deltagere).

Download Fuldild App

Fuldild App kan downloades til både Android og iOS.

Når du har downloadet den, så søg efter MTBX gruppen i App’en.

Sådan virker Fuldild App

Når du har downloadet og installeret App’en, skal du oprette en profil eller du kan logge på med din Facebook profil. På forsiden har du et overblik over dine grupper, og du kan også herfra oprette flere grupper ved at trykke på +.

Næste menu er dine statistikker. Her kan du se hvor mange point du har indsamlet i dag, forrige uge, i år til dato.

Næste menu er “Træning”. Det er her du vælger hvilken træning du skal i gang med. Her drejer du blot på hjulet, og trykker på den valgte motionsform. Vælger du for eksempel cykling, så trykker du blot på Start, og lægger telefonen i lommen, og App’en vil nu via din mobils GPS tracke din tur, og give dig point.

Det sidst menupunkt er din profil. Her kan du se hvilken Level du er på, dine totale antal point, samt antal GPS point – Du kan indtaste et træningspas manuelt, men det giver ikke lige så mange point, som hvis du har tracket den med App’en. Du kan også se din samlede rank på landsplan, og lokalt.

Fuldild er lavet for at motivere til at komme op af sofaen, og en lille fin feature, er at du får en notifikation, hvis en fra dit hold (gruppe) laver en aktivitet. Så begynder man en aften af få notifikationer om at nogle af vennerne er ude at løbe, gå eller cykle, så er det svært bare at blive liggende på sofaen 🙂

Åh nej, ikke endnu en App?

I starten da Fuldild App’en kom frem, var jeg også lidt skeptisk, da det var endnu en App jeg skulle huske at bruge. Men jeg har nu vænnet mig til det, og synes det er sjovt at konkurrere på den måde som Fuldild gør. Da tiden ikke er et vigtigt parameter, og Fuldild App’en ikke bruger ret meget strøm (testet på iOS), så er det nemt lige at starte App’en op og sætte den i gang, inden mobilen kommer i lommen eller tasken.

Glemmer du at starte App’en en dag, så fortvivl ikke, for du kan indtaste dine træningspas manuelt. Du skal dog være opmærksom på at de ikke giver lige så mange point, som dem der er indsamlet via GPS.

For dem der har iOS, så er her et lille trick. Du kan indstille “Sundhed” til at sende data til Fuldild App’en og Garmin Connect, så du helt automatisk kan synkronisere på tværs af enheder.

Så nu er der ikke længere nogen undskyldninger, det er bare at komme i gang med at træne 🙂 Følg Fuld ild App på Facebook