"En dropperpost er vigtigere end en affjedret forgaffel". En påstand man nogle gange læser, når man sidder og læser med i forskellige Facebook grupper. Om det er sandt, skal der ikke svares på her, men vi har kigget nærmere på en dropperpost fra Contec, som de kalder for Drop-a-Gogo.


Vores vurdering af Test: Contec Drop-a-Gogo

Test score af Test: Contec Drop-a-Gogo

Funktionalitet: 9

Design: 8

Pris: 10

Total Score: 9 ud af 10

Anmeldt af Jónas Thor Björnsson

Dropperpost er det engelsk ord for en saddelstang, der kan sænkes med et greb på styret. Det er en forholdsvis ny ting på mountainbiken, men en ting der spreder sig meget hurtigt. Mange har fundet ud af dropper-postens anvendelighed, og spørger man brugerne, så vil de fleste sige “Hvordan kunne jeg leve uden en dropperpost”.

En dropperpost kan sænkes, og dermed give rum til at bevæge sig. Det er for eksempel når man kører på en nedkørsel, eller igennem et teknisk singletrack. Men det er også rigtig godt at have et frirum, når man hopper, eller bare tager et stort drop. En dropperpost giver ganske enkelt, meget bedre vilkår for teknikken.

Der er rigtig mange dropperposts at vælge i mellem, de kommer i mange priser, og med forskellige systemer. MTBX har fået tilsendt en dropperpost fra tyske Contec-parts. Contec-parts har gennem 10 år leveret komponenter til cykelsporten. Det er alt fra sadler, pedaler, greb, bremseskiver og meget mere. Nu er de også på markedet med en dropper-post, der med en pris omkring 1.600 kr.  må siges, at være i den lave ende af dropper-post prisspektret. Contec kalder den for Drop-a-Gogo.

Vi har haft Lone Øhlenschlæger fra Aalborg mountainbike klub til at teste den. Den test kan du læse her: Contec-Parts dropperpost ‘Drop-a-Gogo’ i alvorlig test

Tekniske oplysninger

Drop-a-Gogo er nem at installere. Med i kassen kommer der kabel til intern kabelføring. Der er 2 forskellige greb med, til at betjene dropperposten. Det ene greb er til at montere oven på styret, for dem der for eksempel kører med gearskifter i venstre side til forskifteren. Det anden greb er til at sætte under styret i venstre side, der hvor gearskifteren til forskifteren sad i gamle dage. Med 2 greb at vælge i mellem, giver det en god mulighed for, at betjeningen kan blive så personlig som muligt. Herudover har man også sendt kabelender med i kassen.

Størrelsen

Dropperposten fås i to størrelser:  Ø 30,9mm og 31,6mm. Dette er de to mest gængse tykkelser af saddelrøret. Herudover er der tre længder på vandringen på dropper: 100 mm., 125 mm. og 150 mm. For dem alle gælder det, at de mindst skal sidde 10 cm. nede i saddelrøret, og at den længste dropperpost, stikker en maksimal dybde på 235 mm.

Vægten

Vægten for selve dropperposten er ganske lav. På den smalle dropper-post (Ø 30,9 x 440 mm. Drop: 150 mm.) har dropperposten en samlet vægt på 540 gram. Det er samme vægt som flere af de noget dyrere dropperposts.

Montering

Dropperposten er ganske nem at montere. Bare husk at din cykel skal være med intern kabelføring. Kablet justeres i grebet, hvilket er med til at gøre monteringen, og den fremtidige justering nem. Sadlen monteres med et to-boltssystem.

Funktion

Der er ikke den store videnskab over brugen af Contec Drop-a-Gogo dropper-posten. Man skubber sadlen ned med bagdelen, når grebet holdes inde. Når man så vil have sadlen op igen, så holder man grebet inde igen, og sadlen skubbes op. Dropperposten bevæger sig nemt op og ned.

En af de vigtige ting med en dropperpost er farten den kommer op med. Den skal helst komme hurtigt op, men ikke så hurtigt, at man den slår en bagi. Contec Drop-a-Gogo dropperposten gør netop det, den returnerer hurtigt til toppositionen, uden at give store stød bagi. Man vender sig hurtigt til tiden det tager for at dropperposten returnere til toppositionen, hvilket gør den rigtig nem at bruge.

Vi har ikke lavet en fuld test endnu, men vores første indtryk af Contec Drop-a-Gogo er meget positivt. Den er helt klart en dropperpost man skal kigge på, når man overvejer ny dropperpost. Den ligger lige under de dyre, og kendte mærker som Rockshox, Raceface, Crankbrothers, KS og Fox, men det gør den ikke dårligere. Så tjek den ud, vores første indtryk er rigtig godt.

Dropperposten er på det danske markedet, og er set til en pris på 1.599 kr. – Læs mere på www.contec-parts.de

Contecs Drop-a-Gogo er venligt stillet til rådighed af Hermann Hartje KG