Test: Billig og funktionel dropperpost

Vi har igennem de seneste par måneder testet en simpel og pris venlig dropperpost med udvendig kabelføring fra XLC og vi er begejstrede.


Vores vurdering af XLC Dropperpost med udvendig kabelføring

Test score af XLC Dropperpost med udvendig kabelføring

Funktionalitet: 8

Design: 7

Pris: 9

Total Score: 8 ud af 10

Anmeldt af Rikke Bruun

Er dropperpost kun for de seje og erfarne?

Nej nej og nej – når man taler med folk rundt omkring og læser om deres oplevelser, så er det ryttere på alle niveauer som er glade for den hjælp/frihed som en dropperpost giver dem på cyklen.

Oversat til dansk, så er en dropperpost en justerbar sadelpind og fungerer ved at sadelhøjden sænkes via en udløser på styret. Det vil sige, at når man i sporet kommer hen til en nedkørsel, drops eller tekniske passager, så kan man lige sænke højden på sadlen og derved få større frihed på cyklen.

Man kan flytte sit tyngdepunkt og man få nemmere ved at komme ned til cyklen og kan undgå nogle dumme styrt.

Især hvis man er ny på cyklen og gerne vil blive bedre teknisk, så er det en kæmpe fordel med en dropperpost. Når man sænker sadlen, får man frihed til at kunne og ikke mindst turde, at flytte sig rundt på cyklen uden at sadlen kommer i vejen. Man risikerer ikke at “sidde fast” bag sadlen, fordi man er kommet for langt bagud på en for højt placeret sadel. Man kan hermed få fuld bevægelsesfrihed på både nedkørsler, flow, pump og drops og hurtigt være klar til opkørsler mm.

Hvor svært at det at monterer?

Den model vi har haft til test, er utrolig nem at montere. Det er vigtigt, at du finder ud af om din cykel passer bedst til udvendig eller indvendig kabelføring. Vi har testet en med udvending kabelføring og cyklen er beregnet til indvendig, så vi har i perioden været nødsaget til at montere lidt kreativt.

Sadlen bliver fastgjort via én enkelt skrue, der holder beslaget for justering i alle retninger. Dette er en utrolig dejlig og fleksibel løsning.

På styret monteres remoten også med kun én enkelt skrue og den kan frit placeres til enten højre eller venstre.

Selve kablet lader man følge de øvrige kabler og fæstner med små strips/kabelbindere.

Hvis kablet er for langt, skal man måske have det kortet op, men med lidt snilde og lidt søgning på Youtube – så burde det for de fleste være muligt, at gøre selv.

XLC dropperpost med udvendig kabelføring

Vores oplevelse af denne model har været rigtig god og vi giver gerne vores anbefalinger. Vi kan især fremhæve den nemme montering og funktionen.

Vi har oplevet et par gange, hvor justeringen er smuttet og sadlen gled ned igen. Men vi tror, dette hænger sammen med at vi ikke har monteret korrekt i forhold til tidligere nævnt indvendig kontra udvendig kabelføring. Løsningen kunne fixes med det samme i sporet, ved at skrue med fingrene på en lille tilslutning under sadlen.

Dropperposten køre i et fint afstemt tempo i forhold til både at køre op og ned. Den holder godt trykket og kan klare op til ca 100kg ryttervægt.

Ny model er netop kommet til Danmark

Den model vi har testet er nu blevet opgraderet og der er sket nogle forbedringer. Blandt andet er selve mekanikken flyttet fra under sadlen til nede ved stellet og den kan nu klare en ryttervægt op til 120 kg.

Vurdering:

Vi finder denne rigtig god især i forhold til prisen. Sadlen kan køre op og ned i fint tempo og kan “fastgøres” i alle positioner

Den koster normalt kr. 1.295,- men er hos netop nu på tilbud hos CoolMTB til kr. 999,- indtil lageret er solgt og de skifter over til den nye model

Den er enkel og diskret at se på og skiller sig ikke ud. Man kan sagtens finde andre på markedet der er flottere og mere markant. Men igen – i forhold til prisen er der god harmoni.

Generelt, er vi meget godt tilfreds med funktion og syntes det er en rigtig god begynder dropperpost, hvis man er i tvivl om det er noget man får brugt. Når man finder ud af hvor fedt det er at køre med – så kan man altid opgradere, som med alt andet gear og lir til cyklerne.

Dropperposten fra XLC er venligst stillet til rådighed af CoolMTB.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *