Bag Coast2Coast står 3 Nordjyske drenge, Rico Eiersted, Kent Jørgensen og Christian Bak. De står bag flere kendte arrangmenter, som for eksempel Danmark hårdeste Mountainbike løb Nordic MTB Race.

Coast2Coast har udviklet sig til et af de største MTB Events i Danmark og har mere end 10 års erfaring. Coast2Coast Løbet forgår fra solnedgang til solopgang og starten bliver skudt i gang d. 23 juni kl 22.22 fra Skallerup Seaside Resort på den Nordjyske vestkyst. Det gælder så om at planlægge sin tid så godt som muligt, så du kommer i mål ved Solopgang på Østkysten ved Palmestranden i Frederikshavn.

Hele tanken bag løbet er at der skal være fokus på det sociale, så det betyder også at der ikke er tidtagning. Hvordan du kommer fra A til B er heller ikke det vigtigste, men det anbefales selvfølgelig at følge de officielle ruter. Som sagt er det vigtigste at man timer sin tid, så man rammer den jyske østkyst, når solen står op.

Vi ved fra sidste år, at der er masser af forplejning i depoterne, som du blandt andet finder på Nordsøen Ocenarium, Ruths Hotel i Skagen og Dagli Brugsen i både Strandby og Tversted.

Distancer og muligheder

Der kan vælges blandt flere forskellige distancer ved Coast2Coast i 2017, og her er et udpluk af dem:

  • 50 km Bike & Run
  • 65 km Duathlon ( new )
  • 70 km Cykeltur-hygge
  • 100 km MTB
  • 130 km MTB
  • 95 km Landevejcykling (klosterruten)
  • 150 km Landevejcykling (kongeruten)

Vi har valgt at hoppe let og elegant over de ruter som ikke har noget med mountainbike/cykling at gøre. Men gå ind på Coast2Coast hjemmeside og læs mere om alle de andre fede og udfordrende ruter.

I 2013 kom MTB 100 km og MTB 130 km med, da den tidligere kun var på 85 km, men både 100 og 130 km MTB ruterne er utrolig spændende. Ruterne køres af mindre veje, stier og skovstier fra Skallerup Klit op mod Hirtshals (kørsel gennem Nordsø Oceanarium), ruten går videre mod Tversted, Bunken klitplantage, for at vende rundt i Hulsig og bevæge sig ned over Aalbæk, Jerup og Strandby, for til sidst at ramme målet på Palmestranden på Østkysten.

130 km MTB ruten følger 100 km ruten, men går helt op til Skagen fra Hulsig. Vender herefter retur mod Hulsig igen og følger med 100 km MTB ruten mod målet på Palmestranden.

MTBX deltog med en rytter sidste år og vender tilbage igen i 2017. Her er en kort beskrivelse af vores oplevelse fra sidste års Coast2coast.

MTBX deltager siger:

Et super løb som adskiller sig fra andre MTB løb, hvor du selv vælger tempo, pauser og depoter. Det gælder ikke om at komme først, men om at planlægge tiden på den bedst mulige måde, så du kommer i mål til solopgang ca. Kl. 04.22. Vi deltog på 130 km ruten og synes bestemt at den var overkommelig og glæden er stor når du rammer depoterne med musik og rigtig god forplejning.

Der var chokolade og frugt i Tversted og i Skagen var der lun kylling som blev serveret af et stemningsfyldt personale fra Ruths Hotel. Personlig synes vi at stemningen var super, og der var tid til en snak med dem som man mødte på vejen.

Et løb hvor fællesskab er i fokus og et løb som er super velegnet til at lave et lille hold og følges ad, og få en fælles MTB oplevelse. Stemningen på Palmestranden er helt kanon og du kan godt glæde dig til den Brunch der bliver serveret.

Priser og tilmelding

Uanset distance koster det 425 kr at deltage Coast2Coast 2017

Der er mulighed for at tilkøbe forskellige ting, som blandt andet en lækker T-shirt fra Craft (125 kr), Pasta Party fredag aften på Palmestranden (75 kr), Bustransport (65 kr) og cykeltransport (60 kr).

Læs mere og tilmeld dig her. Sidste år var der langt over 3.500 deltager fordelt på alle ruter.