De fleste kender sikkert det tyske mærke, Canyon, som sælger cykler direkte via deres hjemmeside udenom forhandlere. Det gør bl.a., at de har nogle ret stærke priser på deres cykler, som man til gengæld kan have svært ved at prøve inden køb.

Canyon har ulig mange andre producenter indtil nu ikke lavet en e-mtb til et stadigt voksende marked, men nu er tiden endelig inde!

Canyon Spectral:ON

Den 8. marts introducerer Canyon deres første e-mtb: Spectral:ON i 5 udvalgte lande(Danmark er ikke inkluderet i første omgang). Som navnet antyder, er den primært baseret på deres nye trail model, Spectral. Rammen er selvfølgelig tilpasset motor, batteri og de andre ting, som en e-mtb kræver. Den leveres i 4 unisex modeller og 2 kvindespecifikke modeller og alle rammerne er i aluminium.

Spectral:ON kan leveres med enten 150 eller 160 mm forgaffel fra FOX  og Rochshox og 150 mm på bagdæmperen. Ulig mange andre cykler har Canyon valgt at sætte et 29″ hjul med 2,5″ Maxxis dæk på i front og et 27,5″ baghjul med 2,8″ dæk. Fælgenes indvendige bredde er 30 og 35 mm. Deres argument er, at de gerne ville have et lidt smallere, men præcist hjul og dæk foran til stejle nedkørsler mv. og et bredere baghjul med plusdæk, som kunne give maksimalt greb ved stejle opkørsler.

Canyon har valgt Shimanos E8000 250 watt motor med 165 mm pedalarme. De forskellige modeller leveres enten med geargrupper fra Shimano eller SRAM, og bremserne varierer også efter pris. Alle modeller har dog 200 mm bremseskiver og bremserne er med 4 stempler, så der skulle være rigeligt med stoppekraft!

Batteriet i Spectral er semi integreret, og kan tages ud af rammen for udskiftning eller opladning. Den vejer 21,55 kg.

Geometri

Cyklens geometri er meget lig den almindelige Spectral. Man kan ændre dens geometri fra lav til høj via en bolt på bagdæmperen. Det ændrer kronrørsvinklen imellem 66,8 og 67,6 grader. Sædevinklen ændres fra 73,8 og 74,6 grader. Det hæver også krankboksen 11 mm og det kan fx hjælpe, hvis man kører i kuperet terræn, hvor pedalarmene rammer på sten mv.

Anmeldelser

Vi har ikke haft mulighed for at prøve cyklen, men hvis man skal tro på flere udenlandske medier, har Canyon ramt plet med deres første e-mtb og der er ikke ret mange kritikpunkter. Det burde love godt for e-mtb fremtiden.

Priserne starter fra cirka 28.300 kr.

Tjek eventuelt denne anmeldelse fra EMBN: