Specialized er med deres nye Kenevo SL med på markedet for e-MTBen der ligger et sted mellem en fuldblods e-MTB og en analog moutainbike. De introducerer en helt nye model, som de kalder Kenevo super Light. En e-MTB der kommer med et 320 Wh batteri og en 240 eller 250 watts motor, men som kun vejer 18,4 kg.

Specialized skyder deres nye Kenevo SL til verden med et brag af en film. Her ser man Kenevo smadre et klippe monster, mens to ryttere flygter på deres Kenevos. Ok, den film skal nok ses, så læs færdig, og slut af med at se Kenevo vs. monster filmen nederst i artiklen.

e-MTB på ny

Vi er nok alle ved at vende os til e-MTBs, der med stor kræft kæmper sig op af bakkerne og igennem sporerne. Men der er en ny type e-MTB på vej, som er f.eks. set på Orbeas Rise og nu Specialized Kenevo SL.  Lille motor, lille batteri og en vægt der ligner der vi ser på en analog cykel. Forskellen på Orbeas Rise og denne Kenevo SL er dog klar, for Kenevo SL henvender sig til Enduro segmentet. Dem der kræver det aller bedste udstyr og meget vandring.

Læs også: Nytænkning på e-MTB – Orbea lancerer Rise e-MTB

Kenevo SL er navnet på Specialized udgave af de her mellem e-MTBs, der har halv motorkraft og halv batterivolumen af en “normal” e-MTB. Som vejer tæt på det samme af en fuldblods enduro cykel. Det vil sige 4-5 kg. mere. Kenevo SL vejer 18,4 kg.

Kenevo SL

Specialized kalder selv Kenevo SL (super Light) for en uset kombination af vægt, respons og alsidighed. Med den motorkraft og den lave vægt, giver det en responsiv e-MTB i sin styring og med egenskaber, som man kender fra specialized Enduro modeller.

Med super light systemet, og de gode egenskaber fra specializeds enduro cykler, skulle det give en bedre håndtering, der hjælper med de udfordringer, som man før havde problemer med. “Flyv op over og igennem de største spor – på en måde, som før var umuligt”, som Specialized skriver i deres pressemateriale om den nye Kenevo SL.

Super Light systemet

Super Light systemet giver op til 240 watt og 35Nm. “Intuitivt og glidende power til dine pedaler” skriver Specialized. Med super light systemet og med Kenevo SL er det Specializeds svar på, at “e-MTBs er kommet for at blive. De giver dig alt, hvad du skal bruge til din næste trailride! Mere power til opkørslerne”.

Super Light systemet er dog allerede kendt hos Specialized, i de allerede sidste år tilføjede en Levo SL til deres e-MTB modeller.

Læs også: Produktlancering: Specialized Turbo Levo 3. gen.

Flere laps. Flere hop. Flere drops!

Markedet er stort, og vi skal bare opdage det her i Danmark. Med en Kenevo SL får man flere ture ned, den lægger op til flere hop, og man skal ikke var bange for, om den kan klare droppene.

Her får man en cykel der giver lige den hjælp op af bakken, så man har energien til, at køre endnu flere ture ned.

Kenevo SL kommer i flere modeller

Specialized Kenevo SL kommer i 3 modeller, 2 der er lige klar til at tage ud på sporet, og en hvor du selv kan vælge alt udstyret.

Kenevo SL SW 111.999,00 DKK
Kenevo SL Expert 75.499,00 DKK
Kenevo SL SW frameset 55.499,00 DKK

VIGTIGE FUNKTIONER

  • Den nye Kenevo SL kommer med Specialized Six Bars-design – kendt fra deres Demo modeller – det giver bedre styreegenskaber og ‘trail performance’
  • Kenevo SL er udstyret med det nye MasterMind TCU – som på deres nye Levo generation 3
  • Man får 170 mm responsiv og følsom vandring
  • Super Light systemet giver op til 240 watt og 35 Nm

Læs mere hos Specialized.