Bluegrass, der kalder sig enduro specialister, har designet en ny hjelm med større sikkerhed og detaljer rettet imod trail-, enduro- og e-mountainbike. Læs vores anmeldelse af Bluegrass Rogue hjelmen her.


Vores vurdering af Bluegrass Rogue

Test score af Bluegrass Rogue

Funktionalitet: 9

Design: 9

Pris: 9

Total Score: 9 ud af 10

Anmeldt af Sandra Bohn

Indrømmet, jeg er den bekymrende type. De mange hovedskader jeg møder på sygehuset hjælper bestemt heller ikke på den front. Jeg føler mig i virkeligheden mest tryg i en hjelm med kæbe beskyttelse. Derfor var jeg meget spændt, da jeg hørte, at Bluegrass havde designet en enduro målrettet og særlig sikker ‘åben’ hjelm. For det er trods alt nemmere at køre med en almindelig ‘åben’ hjelm.

Bluegrass har designet denne hjelm med ekstra sikkerhed og detaljer specifikt til højrisiko mountainbike grenene trail-, enduro- og e-mountainbike. Den kan naturligvis bruges af alle slags mountainbikere.

Jeg har haft hjelmen til test, og nedenfor kan du læse, hvordan det gik.

Indtryk

Hjelmen er lavet af robuste materialer og både skygge, rem og puder sidder solidt – også efter justeringer. Det er tydeligt, at der er tænkt over udseendet med et trail/enduro orienteret design, og farver der går igen på skygge og nakke.

Komfort

Hjelmen er først og fremmest let (340 g i small), hvilket sammen med en rigtig fin pasform og behagelige puder gør den virkelig komfortabel. Der er en fin-justerings hjul i nakken, så den sidder til uden at stramme. Dette er et stort plus. Jeg har før prøvet hjelme, med en mere grov justering. Grovere justering kan gøre at hjelmen enten sidder for løst, hvilket giver dårlig sikkerhed, eller for stramt, så man får hovedpine.

Detaljer

Stroppen til hagen lukkes med den smarte magnet lukning fra Fidlock, som jeg forelskede mig i for et par år siden, og nu har svært ved at undvære. Magnetlukningen gør, at hjelmen er super nem at få af og på, selv med handsker, mudder eller kolde fingre.

En anden detalje, som jeg også har svært ved at undvære er, at der er plads til hestehalen imellem nakkespændet og hjelmen. Dette gør at hjelmen bliver ekstra godt på plads. MIPS’en (sikkerheds indlæg på indersiden af hjelmen) har til gengæld en tendens til at sidde lidt fast i håret, når man tager hjelmen af, hvilket trækker en anelse ned.

Til gengæld er der som nævnt særligt tænkt over detaljerne ift. trail/enduro, hvorfor der både er huller til cykelbriller eller goggles under skyggen. De er lavet så de sidder virkelig godt fast. Jeg har med andre hjelme flere gange tabt mine briller og været ulykkelig over ridserne. Dette er ikke én gang sket med denne hjelm.

Sikkerhed

Der er tænkt over sikkerheden, som bestemt ser ud til at være helt i top. Hjelmen har en omfattende beskyttelse, som går helt ned om både tindinger og nakke. Dertil kommer den indbyggede MIPS (fås dog også uden MIPS), som skal afværge rotation af hjernen ifm. slag. Jeg kunne godt have tænkt mig en lidt længere skygge, til at skygge for sol og regn, men ifølge Bluegrass har de designet skyggen kortere og i et blødere materiale for at afværge vrid i nakken.

Konklusion

Bluegrass brander sig, som et mærke der er født med endurosporten. Det må siges at være betryggende, at deres sikkerhedsudstyr er designet og testet af ryttere i denne risikable genre. Her er tale om en lækker hjelm, både når det handler om design, robusthed og brugbarhed – OG der er plads til hestehalen! Alt i alt en virkelig fin hjelm til dig der søger lækre detaljer og stor sikkerhed til en rimelig pris.

Læs mere om Bluegrass på met-helmets.com

Specifikationer

  • Farver: sort, grøn, blå, grå eller rød
  • Størrelser: Small, medium, large
  • Vægt: Medium 350 g
  • Vejledende udsalgspris: 749,- (Uden MIPS) 1149,- (Med MIPS)