Vi har fundet fem fede gadgets, som kan være praktiske eller bare fede at have med, når du er afsted på din MTB.

Så har vi igen været igang med at finde lidt fede gadgets til dig på sporet, indlægget er ment som inspiration, og har du selv nogle gadgets, du mener skal med i næste indlæg så send det endeligt til os. Vi har her samlet fem meget forskellige gadgets, fælles for dem alle er, at de kan være gode at have med, når du spænder hjelmen og tager på tur med mountainbiken.

Dynaplug Air Kit Tubeless Reparationssæt

Hører du til dem der kører med tubeless dæk på din mountainbike, så ved du også, at man en gang imellem får skader på dækket som tubeless-væsken ikke kan lukke. De huller kan man så sætte en plug i, som er et lille stykke gummi der sammen med tubeless-væsken vil holde hullet lukket. Herefter skal du pumpe dækket op igen, enten med en pumpe eller en Co2 patron.

Dynaplug har gjort det nemmere for dig. De har lavet et samlet reparationssæt, som gør at du hurtigere kan hoppe på cyklen igen. Når skaden i dækket opstår og du har behov for at lukket hullet med en plug, tager du en Co2 patron og skruer den på reparationssættet, du presser så pluggen der sidder på reparationssættet igennem dækket, herefter frigiver du Co2 i dækket og trækker reparationssættet ud igen mens pluggen bliver siddende i hullet. Hurtigt og smart.

Se videoen herunder hvordan sættet fungere.

Dynaplug Air Kit Tubeless Reparationssæt indeholder Dynaplug Air Co2 Pumpe, pumpe slange der passer til ventilen, tre stk ekstra Dynaplugs, samt en opbevaringspose.

Prisen for et sæt er 600,- kr

Tubolito TUBO MTB

Den næste ting vi har fundet frem er en yderst genkendelig cykelslange fra Tubolito, der i sin orange farver ikke er til at tage fejl af. Fordelen ved denne cykelslange frem for almindelige butyl slanger er, at vægten er markant mindre. Ved en 29″ slange sparer du omkring 100 gram i forhold til de almindelige slanger. En anden fordel er, at når slangen ikke er i brug, fylder den ikke særlig meget i tasken. Den er derfor oplagt at have med som reserve slange i tasken.

Tubolito angiver, at slangen er dobbelt så modstandsdygtig over for punktering i forhold til almindelige cykelslanger. Mange mountainbikere kører tubeless, og skulle uheldet være ude, og tubeless væsken ikke kan stoppe hullet i dækket, så er en Tubolito slange en hurtigt redning på sporet.

Prisen for slangen er desværre i den høje ende, og du må af med ca. 200,- kr for en slange.

AeroPress Go – The Better Travel Coffee Press

 

Her i den kolde tid er det rart at have noget at varme sig på, når man er afsted på sporet. Vi har derfor fundet frem til denne mobile kaffe brygger. Du medbringer en termokande med varmt vand og din AeroPress Go, så har du alt hvad du skal bruge til at få frisk brygget kaffe midt ude i skoven. AeroPress Go indeholder filter til kaffen, selve stemplet til kaffen, en måleske og en kaffekop. Så på bare 2 minutter kan du have en friskbrygget kop kaffe lavet på din yndlings bønne klar.

Du kan se i videoen herunder hvordan AeroPress Go virker.

Pris for AeroPress Go er 270,- kr og så skal du selv investere i en termokande og kaffebønner.

GripGrab ALL-SEASON SOCKS 3PACK

Når det er koldt, eller varmt eller lige tilpas – så har denne 3pack fra GripGrab den korrekte strømpe til dig. Du får et par klassiske GripGrab cykelstrømper som er gode til brug om sommeren. Så er der også et par du kan bruge til de lidt kølige dage i foråret/efteråret og endeligt et par Merino uld vinterstrømper.

Du må af med 220 kr. for 3 strømper, til gengæld gør du dine fødder glade i et par kvalitets strømper fra danske GripGrab.

Topeak survival gear box

Den her boks er simpelthen den fedeste lille overlevelsesboks. Den har alle de ting et multitool skal have, og så har Topeak bare proppet det hele ned i en lille boks. Faktisk er survival gear boksen Topeaks første produkt, og det er stadig i deres produktsortiment.

Den lille kasse er 10 x 4.6 x 3.5 cm og har 30 forskellige funktioner. Både hex nøgler, torx, værktøj til kæde og dæk. Skivebremse spacere, holder til kædeled og meget mere. Det er en af de der bokse, hvor man skal bruge noget tid, for at komme alle de små funktioner igennem.

Der kommer en lille holder med, så man kan spænde den på cykelstellet.

Topeaks survival gear boks koster i vejledende udsalgspris 259 kr.