Danmarks fedeste etape mountainbikeløb – Sådan omtale arrangørerne selv, “Tre dage i trekantområdet“, som er et MTB etapeløb der afvikles i Vejle, Fredericia og Middelfart fra d. 3 til 4 juni 2017 (Pinsen).

Opdateret d. 9. marts 2017

Arrangørerne har valgt at ændre på formatet, så det hele foregår over 2 dage. Der er stadig 3 etaper, men de 2 bliver samlet på en dag. For mere info, følg med på tdit-mtb.dk

Etapeløb er i sig selv ikke en nyhed, men det er ikke noget vi ser ret meget i Danmark. Tre dage i trekantområdet er 3 etaper, med 3 vidt forskellige ruter, hvor arrangørerne har formået og lave en god variation i de 3 etaper. Her er virkelig mulighed for at blive udfordret, og opleve flere elementer af det at køre mountainbike. På de 2 dage vil du både opleve cross country (XC), marathon ruter (XCM), samt Urban genren.

Det hele finder sted i trekantområdet, med Vejle, Fredericia og Middelfart som de 3 værtsbyer. Arrangørerne bag er Mountainbike Club vejle, Fredericia Cycle Club, Nørre Aaby Cykelklub, og Full Service Sport & Event.

Det har været vigtigt for arrangørerne at lave et løbe som henvender til sig til det brede publikum, lige fra motionisten og helt op til eliteniveau. Som en ekstra sjov feature, køres der med førertrøjer efter de enkelte etaper. her under kan du læse en beskrivelse af de 3 etaper.

1 etape – Vejle – Den hårde og grusomme

1 etape starter i Vejle, og er ca. 30 km med masser af højdemeter. Så her er der altså lagt op til en rute i hård terræn med masser af udfordringer, og tekniske elementer. en rigtigt XC rute.

2 etape – Fredericia – Den lange og seje

2 etape er med start i Fredericia, og er med sine ca. 50 km, lidt af en marathon rute. Her er der rig mulighed for at holde kæden stram, og få kørt nogle kilometer i de højeste gear. 2 etape byder både på brede stier, singletrack, trappepassager, samt korte strækninger på asfalt.

3 etape – Middelfart – Den sjove og overraskende

3-dage-trekanten-043 etape er i og omkring Middelfart. Her skal der køres 30 km på bynære stier, og der bydes på urban trail i centrum af Middelfart, som er kendt for dens smalle hyggelige gader. På denne 3 etape vil du opleve udsigten til de 2 Lillebæltsbroer, og se centrum af Middelfart, som du aldrig har oplevet den før, og det hele sluttes af på havnen i Middelfart, som danner rammen og afslutningen af dette prægtige etapeløb.

Priser og tilmelding

Tilmelding foregår via Sportstiming, som også står for tidtagningen. Prisen for alle 3 etaper er kr. 950,- (Etaper kan tilmeldes enkeltvis for kr. 385,-).

OBS: Fra 1. til 12 dcember er der “Early Christmas Bird”, hvor du sparer 150 kroner, hvis du køber startnummer til alle 3 etaper. (Brug rabatkoden: JULTDIT) Læs mere om rabatten i deres Facebook opslag her

Læs mere om Tre dage i trekantområdet på www.tdit-mtb.dk