Forsidefoto: Troy Brosnan ved UCI DH World Cup i Val di Sole, Italien. Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool

Så er tiden kommet til sæsonstarten på UCI worldcuppens Downhillkonkurrence. Første afdeling køres på den kroatiske ø Lošinj. Lošinj ligger ud til Adriaterhavet, i den nordlige del af Kroatien. Hele verdens eliten er samlet for at køre Downhill, så det bliver spændende at se hvordan de enkelte klare sig.

Downhill konkurrencen er en del af UCI’s mange forskellige konkurrencer. Men sammen med cross country (XC) konkurrencen, er de to rygraden af Mercedes-Benz UCI Mountain bike world cup 2018. På downhill siden har vi i Danmark mange dygtige ryttere, men desværre er der ikke nogen, der har fundet vej til startlinjen ved world cuppen i Lošinj. Men når man kigger ned over deltagerlisten, så er det hele verdenseliten der er samlet på den lille ø i Adriaterhavet. Aron Gwinn, Troy Brosnan, Luic Bruni, Greg Minaar, Danny Hart, bare for at nævne nogen på herresiden. Det samme hos kvinderne Myriam Nicole, Tracey Hannah, Rachel Atherton, Thanee Seagrave, men ingen af Jonna Johnsens konkurrenter fra Crankworx Redwood Downhill konkurrencen i Rotorua er at finde på listen.

Aaron Gwin ved UCI DH World Cup i Val di Sole, Italien. Foto: Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool

Ruten der skal køres er 1,3 km. lang, med 240 højdemeters fald, og med en forventet tid for en gennemkørsel på 2 min. 40 sek. Sporet ligger i bakkerne ved øens store by Veli Lošinj, det er ikke så langt i world cup regi, men det skulle være ret hårdt, med flere store drops, mange hop, og rock gardens af en anden verden. Sporet slutter inde i selve byen. Der er lagt op til en meget teknisk rute, hvor styrt kommer til at gøre ekstra ondt. Se gennemkørslen af ruten herunder.

Se det på RED Bull TV

Hvis du har tid, så er det i weekenden du skal sidde klistret til skærmen. Red Bull der er media partner på hele UCI Mountain bike world cuppen, transmitterer både kvindernes og mændendes konkurrence. Allerede på lørdag den 22. april kan du se optakten til søndagens konkurrencer. Søndag sparkes det hele i gang, hvor kvinderne kører først kl. 12.30, mens mændende tager turen ned samme dag kl. 14.00. Det hele kan findes på Red Bull Tv’s world cup portal. Find yderligere oplysninger om denne afdeling her.