Vores vurdering af Yeti Clive Hybrid Hoodie

Test score af Yeti Clive Hybrid Hoodie

Funktionalitet: 8

Design: 9

Pris: 7

Total Score: 8 ud af 10

Anmeldt af Jónas Thor Björnsson

Nogle gange skal man bevæge sig ud af sin komfortzone med hensyn til valg af cykeltøj. På den måde kan man finde noget tøj, der måske ikke var designet til mountainbiking, men som viser sig at fungere ganske fint til det. Yeti mærket er ikke rigtig godt kendt inden for mountainbike sporten, men inden for friluftssporten, er det et etableret mærke, og er kendt for dunjakker, dunsoveposer og andet med dun.

En hættetrøje der duer

YACSMTBX var på besøg hos Yeti og Nordisks hovedkvarter, som ligger i Silkeborg. Yeti er oprindelig et tysk mærke, men er nu hjemmehørende i Silkeborg. I Silkeborg ligger hovedkontoret, og det er herfra det administrative styres. Yeti produkterne laves i afdelingen i Görlitz i Tyskland. Yeti er hovedsponsor på Yeti Adventure Challenge Silkeborg.

YETI Clive Hybrid Hoodie er som ordet siger, en hoodie, altså en jakke med hætte. Jakken kan bruges alene, eller som lag i ens beklædning. I testen er jakken brugt som lag under en regnjakke, og alene som en jakke under kørsler i skoven. Derudover har den været brugt efter træning, hvor der har været transport hjem i bilen.

Clive beskrives som en hybrid mellem en jakke af moveskin (elastisk materiale) og en dunjakke. Den har et tyndt dunlag på fronten, og moveskin stof på arme og i ryg. Moveskin er et lækkert stykke stof, der er elastisk, og som er virkelig godt at bevæge sig i. Dunlaget på fronten, er et tyndt lag dun, som skal virke isolerende. Dunfronten er opdelt i flere kamre, sådan at dunnet ikke falder sammen. Det er vindtæt, med en dunflap bag lynlåsen. Jakken fås i rød som her, og i sort/grå.

Reflekser på ryggen lige ved siden af lommenJakken har hætte. Hætten sidder tæt til hovedet, og bevæger sig med hovedet, når man drejer det. Derudover gør moveskinstoffet, at man kan have hætten på under hjelmen, uden det generer ved lukninger. Derudover er hørelsen ikke generet af stoffet, når det sidder over hovedet og ørene. Jakken har flere lommer. Der er en lomme på overarmen, hvor man kan placere sine nøgler. På maven er der en lomme i hver side, og på ryggen er der en stor lomme, som dog er en del af stoffet i ryggen. På hver side af lommen på ryggen, er der en stribe reflekser. Lommen bag på har ligeledes en ventilationsfunktion. Jakken kan pakkes sammen i den ene lomme, hvilket gør den nem at pakke ned i sin rygsæk.

Hvad oplevede vi så?

Da vejret skiftede til regn og mere kulde, var det perfekte forhold til at teste Clive jakken. En regnfuld efterårsdag, hvor temperaturen var under 10 grader, blev jakken taget i brug, og er flere gange derefter brugt på ture i skoven – altid siddende på sadlen.

Billede udlånt af Yeti
Billed udlånt af Yeti

Er man kuldeskær, så er denne jakke super god at have under en skaljakke. Men er man ikke helt så overfølsom for kulden, så skal det være lidt koldere end 10 grader, ellers bliver den varm at køre med. Derfor blev den også testet i grader omkring frysepunktet. Her kom jakken til sin ret, den blev brugt uden en skaljakke uden på, men med en langærmet inderlag under. Holder man sig i gang hele tiden, er det faktisk en rigtig fin jakke at køre med.

Dunlaget foran ændre smidighed når det varmes op, og går fra at været lidt stift i kulden, til at være rigtigt smidigt. Sammensætningen af moveskin stoffet på bagsiden, og dun på forsiden, er en rigtig god ide. Man kommer nemt af med varmen på ryggen, men bliver ikke kold på fronten. Når det er grader omkring frysepunktet, skal man ikke holde stille for længe, uden at tage en skaljakke på. For man mærker hurtigt kulden, der hvor dunlaget stopper, og hvor det elastiske materiale starter.

Jakken er rigtig god at bevæge sig i, og følger godt med når man bevæger sig på cyklen. Funktionerne med tommelhullerne er virkelig god i kulden. Man får nemt handskerne ud over ærmerne, og isolere derved mod kulden. Hætten sidder tæt, men generer ikke. Den følger med når man kigger rundt, og er så tynd, at den fint passer under hjelmen.

Den fungerer rigtig fint som en cykeljakke. Manglen af de “rigtige” cykeljakke baglommer, skal man vende sig til. Baglommen der er i jakken fungere fint, men kommer man for meget i, deformere den jakken. Derfor er det en god ide, at køre med rygsæk. Sværger man til en traditionel cykeljakke, er YETI Clive super god til før og efter cykelturen. Man får fint luftet den varme ryg af, mens man bliver varmet op på maveregionen. Men er man klar på at prøve noget lidt anderledes, så er denne jakke en super god erstatning. Derudover kan den også bruges i andre sportsgrene, hvilket kan spare en for nogle indkøb.

Konklusion

En glad testperson, en kold november aftenSom cykelentusiast er det mest de traditionelle cykeljakker vi bruger. Men kigger man lidt ud over hvad der er, så er YETI Clive en rigtig god erstatning til en cykeljakke. Den kan bruges i efteråret og foråret, mens det stadig ikke fryser for mange frostgrader, og ikke er for varmt. Dunlaget bliver godt smidigt ved opvarmning, og så er jakken rigtig god at bevæge sig i. Funktioner som tommelhuller og hætte, er super godt, og lukker for sprækkerne mellem handsker og ærme, og mellem krave og buff eller hvad man nu bruger. Reflekserne bagpå er selvfølgelig et must for at blive set.

Et minus ved jakken, når man ser på den som cykeljakke er den stramme baglomme, den gør at man skal have en rygsæk med, hvis man vil af med handsker eller lignende. Køre man med jakken som yderste lag, kunne man forestille sig, at stoffet der dækker dunlaget kan være skrøbeligt overfor grene og andre skarpe ting. Men så er det heldigt, at de kan skiftes enkeltvis hos YETI.

Alt i alt en super lækker jakke med rigtig mange funktioner. Den kan klart anbefales som et suplement til de kolde efterårsdage. Når vinteren kommer, tages skaljakken uden på, og så kommer den til at blive en tro følgesvend på de vintekolde dage i skoven.

Venligst stillet til rådighed af Nordisk Company A/S