WileyX er nok bedst kendt for at lave briller til taktisk brug, men vi har været så heldige at få 2 par af deres briller til test og vi kan konstatere at de bestemt også kan bruges til Mountainbike. Brillerne som vi har testet er modellerne Vapor og Valor, som begge hører til deres Changeable serie, hvilket betyder, at man selv har mulighed for at skifte glassene ud på kort tid. Forskellen på de 2 briller er især synsfeltet samt glastyperne som kan bruges, hvor Vapor har fordelen ved et stort synsfelt og dugfri glas. Valor har fordelen ved at have polaroid og spejlglas.

I pakken med WileyX Vapor får får man i et god lille taske hvori brillerne ligger sammen med de forskellige glas, klar, gult og mørkt, en pudseklud samt en snor der kan fæstnes på stængerne, så man ikke mister brillerne såfremt man taber dem. Valor kommer kun med et glas, men der er mange at vælge i mellem. Dem vi har testet kom med polaroid rødt spejl med filter 8 glas, en pudseklud og en snor. Der kan tilkøbes ekstra glas til både Vapor og Valor.

Detaljer

  • Let vægt – 34 gram for Vapor 30 gram for Valor
  • Mulighed for selv at skifte glas på farten eller inden turen
  • Flere glastyper og glasfarver med forskellig lysgennemtrængning og funktioner
  • Utrolig stærkt glas som nemt kan modstå stenslag og grene uden at gå i stykker – faktisk kan de modstå hagl fra gevær
  • Pris: Valor: 1295,- Vapor: 1195,- inkl. 3 glas.

WileyX Vapor ude på sporet

Med WileyX Vapor brillerne kørte jeg hovedsageligt med enten klart eller gult glas, selv når det var sol. For når man køre inde i en mørk skov kunne det nemt blive lidt for mørkt hvis der kom en enkelt sky eller to, skulle man køre på en hede eller andet åbent terræn kunne man godt bruge solbrilleglassene, men ellers ville jeg holde mig til de andre glas. Som jeg allerede kort var inde på er synsfeltet på WileyX Vapor utrolig stort og det fantastisk når man kører mountainbike.

Jeg følte aldrig at mine øjne blev forstyret af brillerammen, hverken når jeg stod op i attackposition eller når jeg sad ned på sadlen. Vægten på knap 34 gram er utrolig let og gjorde at jeg næsten ikke mærkede at jeg havde dem på eller fik ondt der hvor stængerne ligger hen over ørene. Ud over at jeg var svært glad for det store synsfelt duggede Vapor brillerne stort set heller ikke. Selv når man stod stille med brillerne og var meget svedig med høj puls, oplevede jeg ikke noget dug på brillerne. Det er noget jeg sætter utrolig stor pris på ved en mountainbikebrille – udsyn og dugfri.

WileyX Valor ude på sporet

Med WileyX Valor kørte jeg ligeledes med både klare glas og det røde solbrilleglas. Igen vil jeg mene at solbrilleglassene bliver for mørke til høj fart i en mørk skov, men det er personligt for mig, andre ville måske ikke have noget problem med det. De klare glas var igen favorit, men i forhold til WileyX Vapor er synsfeltet en del mindre i Valor brillerne hvorfor jeg ofte oplevede at mine øjne blev generet af brillerammen i toppen. Specielt i stående attack position var det et problem. Derudover sad brillerne i forhold til Vapor lidt tættere på ansigtet, hvilket også gjorde at der kom dug på glasset ved høj puls, selv under kørsel med lav fart og især når man stod stille. Fordelen ved Valor brillerne er uden tvivl glastyperne som fås med Filter 8 polaroid glas og spejlglas.

Konklusion

WileyX brillerne i testen leverer suveræn holdbarhed, kvalitet og design. De har en lav vægt der gør dem rigtig behagelige at have på over længere tid og muligheden for selv at skifte glas i brillerne i løbet af 1 minut gør at man altid kan tilpasse sig vejret og lyset. Af de 2 briller synes jeg uden tvivl at WileyX Vapor egner sig bedst til mountainbike brug. De gør det rigtig godt med det store synsfelt, lette vægt og at de stort set er dugfri. WileyX Valor er ligeledes både lette og behagelige at have på men rammen er desvære lidt for lille efter min mening, i hvert fald til mountainbike brug. Ansigtsudformning har selvfølgelig også noget at sige. WileyX Valor er til gengæld rigtig god til bl.a. jagt og skydning hvor jeg også har testet dem.

Brillerne kan købes på WileyX.dk