Vores vurdering af Trek Stache 9 29+

Test score af Trek Stache 9 29+

Funktionalitet: 9

Design: 8

Pris: 7

Total Score: 8 ud af 10

Anmeldt af Jónas Thor Björnsson

Nogle gange kan en dårlig situation give nye muligheder. Sådan en oplevede jeg i sidste uge, hvor jeg fik en defekt på min egen MTB. Jeg kontaktede min gode cykelhandler og vupti, så stod jeg med en Trek Stache 9 29+ weekenden over. I skal ikke snydes for de oplevelser den gav mig.

Der skal bygges ud i garagen, der er snart ikke plads til alle de cykler jeg skal have

Jo flere gange jeg prøver de her nye MTB med et plus for enden af modelnavnet, jo gladere bliver jeg for at køre dem. Denne gang var det en 29+, altså det man også kan kalde små traktordæk. De store traktordæk kører på de “rigtige” fatbikes, den her Stache 9 havde “kun” dæk med bredden 3,0, men i størrelse 29′.

Trek Stache 9 29+Kigger man cyklen igennem, har den SRAM X1 gearsystem 1×11 (30T foran og 10-42T bagpå), Shimano XT bremser, DT Swiss 350 nav og en KS eThirty dropperpost. Derudover en Manitou forgaffel, hvilket jeg ikke har kørt med, siden min Cube som jeg havde omkring årtusindeskiftet. Så må man ikke glemme de store dæk fra Bontrager, med det spøjse navn Chupacabra, som enten hentyder til et mexicansk cykelløb, eller en Kryptid fra en svunden tid. Prisen på dyret er omkring 32.000 kr.

Jeg var så heldig, at vejrguderne havde givet os sne og sjap hele weekenden, hvilket jo er ideelt for denne cykel. Jeg blev nødt til både at køre lørdag og søndag. Søndag var træning med klubben, og der var der dømt op og nedkørsler. Lørdag var rundt på heden ved Hald Ege, Viborg, her med både lange opkørsler og nedkørsler.

Cyklen er en drøm at køre på, den kører lige så stille op, og stopper først, når man bremser. Ja tænker du, sådan er det med cykler, men den her var sådan set ligeglad med glatte kanter, sjappet opkørsler, og bladfyldte spor, den kører bare. På nedkørsler er det nem at styre, og man kan nemt bevæge sig rundt på cyklen, hvilket også bliver hjulpet af dropperposten. Sådan en skal jeg have på min egen MTB. De store hjul, gør at man nemt kommer forbi forhindringer, og nemt forcerer rødder, sten og andet der kommer i vejen.

Trek Stache 9 29+Der er kortere mellem hjulene, på grund af det korte kæderstage, faktisk er der 3 cm. kortere end på normale cykler. Det gør cyklen meget livlig, og virkelig nem at manøvrerer omkring på snoede singletracks. Der er god acceleration op ad bakke, og den griber fast i skovbunden, så man stort set ikke spinder rundt. Her er tale om en virkelig sjov cykel at køre på i skov, lige meget om det går på eller ned. Den er mindre sjov at tage med ud på vejen, da den der godt kan være lidt tung at træde.

Når min cykelhandler bliver træt af den, skal jeg lige have fortalt ham hvor han kan køre den hen. Eller måske skal jeg fingere endnu en defekt, så jeg kan låne den endnu engang. Man tænker så om det var den cykel man skulle have stående en af derhjemme. Cykelhandleren har brugt til at køre løb på i 2015. Skulle jeg have en ekstra cykel, ville det klart være en + model, og gerne den her Trek. Den er super fed at kører på. Det eneste jeg ville overveje at skifte var dækkene, bare for at få nogle med lidt mere greb. Men så alligevel, de har jo det sejeste navn.

Cyklen var meget venligt udlånt af Fri Bike Shop i Viborg, og den står lige nu til salg som democykel.