Handsker er blevet en del af udrustningen, når man skal ud på mountainbiken. Tendensen er, at de korte handsker, der nok stammer fra racercykelverden, er på vej ud, og handskerne med lange fingre er ved at være foretrukne. Vi har testet et par med lange fingre fra Supacaz.

Vores vurdering af Supacaz SupaG

Test score af Supacaz SupaG

Funktionalitet: 7

Design: 7

Pris: 8

Total Score: 7.3 ud af 10

Anmeldt af Jesper Hedegaard Grønlykke

Supacaz

Firmaet er stiftet af UCI pro rytteren Anthony Sinyard. Han undrede sig over, at cykeltøj og tilbehør altid var så kedeligt i farver og design, så i han tog sagen i egen hånd og startede sit eget firma. Det sætter fokus på high-performance og en aktiv livsstil. Firmaet blev grundlagt i 2010, og laver i dag mange forskellige accessories til cykelverdenen. Blandt andet styrtape, håndtag, flaskeholdere og så netop handsker som dem vi har fået mulighed for at prøve lidt af.

Materialer og udformning

Handsken er let og aerodynamisk udformet, den vejer ikke mange gram og fremstår noget tynd i stoffet. I perioden hvor vi har testet handskerne, har de dog ikke vist tegn på slidtage og alle syninger har holdt til hårdhændet brug på sporene.

Handsken er fremstillet på en måde, så hele håndfladen består af et stykke stof, hvilket også er tilfældet med håndryggen. Det gør at der ikke er nogen syninger der generer hænderne under kørsel.

Stoffet i håndfladen er lavet af materialet Clarino, som er en slags kunstig læder. Det betyder, at handsken kan vaskes uden at skindet bliver hårdt, og at den holder sig blød når læderet udsættes for vand. Clarino har samme åndbarhed som læder, da det mikroperforeres når det produceres. Der er altså tale om et stærkt materiale med samme egenskaber som læder, bare bedre i våde omgivelser. På håndfladen er der også et fint mønster udformet som det design Supacaz bruger. Mønstret er lavet med en  gummibelægning, så der er fint greb på håndtaget.

Der er ikke nogen gelpuder eller lignende i håndfladen. Så hører du til den gruppe af ryttere, der er vant til at have en gelpude i håndfladen, så vil Supacaz SupaG for de flestes vedkommende nok føles som en meget tynd handske. Omvendt er der “direkte” kontakt mellem styr og hånd, så kører du i teknisk terræn så vil du måske opleve følelsen af bedre kontrol, da du har bedre føling med underlaget.

Stoffet på håndryggen er ikke Clarino, men derimod lavet af noget blødt stof. Når man lige ser håndryggen, kan man godt være bekymret for, om den kan holde til hårdhændet kørsel i skoven, men håndryggen har ikke vist tegn på slid eller skader, selv om handskerne ikke er blevet sparet.

Handsken findes i 15 farver, lige fra handskerne i denne tests sorte nuancer til regnbue neon farvede handsker – så det burde være muligt at finde én stil der passer dig.

Sådan testede vi

Vi har testet handskerne i det tidlige forår. I testperioden har de været udsat for både regn, sol og kulde. Handskerne har været brugt og efterfølgende vasket i maskine. Der er god ventilation i handskerne så de dage hvor det var køligt var handskerne ret kolde i brug, omvendt er de helt sikkert behagelige når temperaturen er 10 grader eller mere.

Pasform & Størrelse

Handskerne er lidt snævre at få på, men når de først er kommet på sidder de tæt og behageligt på hånden. Jeg bruger normalt en størrelse L i handsker og den passer mig også fint her.

Pris

Supacaz SupaG handskerne har en Vejl. pris 349,- kr.

Konklusion

  • Handske af god kvalitet.
  • Stort udvalg af farve kombinationer.
  • God handske i regnvejr og ved temperaturer over 10 grader.
  • Godt grip i handsken.
  • Ingen gelpude i håndfladen.

——————–

Handskerne er venligt stillet til rådighed af Allbike.dk