Vores vurdering af Raceface Rip Strip

Test score af Raceface Rip Strip

Funktionalitet: 10

Design: 8

Pris: 9

Total Score: 9 ud af 10

Anmeldt af Lasse Klausen

Jeg har i lang tid forsøgt at finde den bedste løsning til at medbringe multitool, ekstra slange osv. på de kortere ture i skoven, hvor der ikke er behov for en rygsæk. Der er mange forskellige løsninger på markedet såsom sadeltasker, Specialized SWAT og tool tubes med videre.

På min gamle hardtail endte det med, at jeg monterede to flaskeholdere, hvoraf den ene var en såkaldt ”tool tube”. Den passede i flaskeholderen og kunne have plads til de mest nødvendige ting. Ulempen ved den var bl.a., at den raslede, når det var meget ujævnt og et par gange faldt den faktisk ud af flaskeholderen.

Efter at have købt en fullsuspension mountainbike med kun 1 flaskeholder blev jeg nødt til at undersøge markedet igen. Jeg fandt til sidst frem til Rip Strip fra Raceface til 299,- ved Coolmtb.dk.

Design og funktionalitet

Rip Strip består af et lændebælte i nylon med en velcro rem, som spændes om maven/hoften. I hver side er der en lille lomme med lynlås, som er henholdsvis lodret og én i en skrå vinkel. På fronten er der 3 lommer med mesh net, som kan udvides til fx drikkedunke, slanger osv. Det midterste mesh net er designet til at holde Co2 patroner eller en mini pumpe fast. Til sidst er der en vandtæt lomme med lynlås til fx en mobiltelefon. Dens bagside består af et blødt stof med huller, som giver lidt ventilation.

Bæltets materialer og syninger osv. var i meget høj kvalitet og man kunne tydeligt mærke, at det var gode materialer.

I brug

Jeg kunne uden problemer få plads til følgende i Rip Strip:

  • Multitool
  • 2 dækjern
  • 29” slange
  • 2 Co2 patroner og pumpehoved
  • Strips
  • Mobiltelefon
  • Energibar/energigels

Det var ikke svært, at få plads til tingene og jeg kunne sagtens have taget en ekstra slange eller andre småting med, da meshnettene kan udvide sig ret meget. Jeg kunne godt mærke, at Rip Strippen var lidt tung, da jeg tog den på, men efter 5 minutter havde jeg vænnet mig til det. Det er nemt, at stramme bæltet tilstrækkeligt med velcroremmen og den virker til at være af god kvalitet.

Da bæltet sidder ved lænden føler jeg ikke, at det glider længere ned af ryggen, da ens bagdel virker som en ”stopklods”. Bæltets bagside er blød og det føles ikke ubehageligt, at have ind mod huden. Man kan også putte en drikkedunk ned i meshnettet, men den er så bred, at den presser sig ind i ryggen og det er ubehageligt over længere tid.

På sporet var det nemt at få fat i ting fra bæltet og jeg vil mene, at det er lige så nemt, som at tage noget fra lommerne bag på en cykeljersey og noget nemmere end en saddeltaske. Alle tingene sidder fast og der var ikke noget, som rystede løs under turene. Jeg følte heller ikke, at bæltet på nogen måde hæmmede min bevægelighed og tværtimod støttede det lidt i lænden.

Jeg havde i starten mit multitool i den ene sidelomme, hvor lynlåsen var lodret. Da jeg skulle lyne den igen var det svært, fordi bæltet var spændt så meget, at lynlåsen havde svært ved at samle sig tæt nok sammen til at blive lynet. I den anden side var lynlåsen i en 45 graders vinkel og denne kunne lynes uden problemer, selv om jeg havde bæltet på. Det er en mindre ulempe, da jeg bare kunne tage bæltet af og fjerne spændingen omkring den lodrette lynlås eller som i dette tilfælde, hvor jeg byttede om på de to lommers indhold.

En anden ulempe er, at den vandtætte lomme til mobiltelefonen er for lille til store smartphones. Min Samsung Galaxy S6 stak cirka 1 cm op fra lommen og den kunne derfor ikke lynes. Jeg synes dog stadig, at mobiltelefonen var beskyttet og den var ikke fugtig efter brug.

Jeg havde altid bæltet på under en jakke, T-shirt eller jersey og det kunne ikke ses, at jeg havde det på. De fleste gange sad bæltet direkte på huden uden at irritere og selv om det bliver ganske fugtigt var det hurtigt til at tørre igen på grund af materialet. Mht. sikkerheden i at have en pumpe eller Co2 patroner tæt på ryggen, så har jeg ikke nørdet i, om det er farligt. Bæltet er så tilpas tykt, at jeg ikke tror, at en Co2 patron vil “bore” sig ind i ryggen. Det må være op til ens egen vurdering.

Konklusion

Alt i alt har jeg været meget tilfreds med mit køb af Rip Strip og den har meget få ulemper. Den kan opbevare mange ting uden det bliver belastende for kroppen og den sidder behageligt under cykling. Jeg kan godt lide, at jeg bare kan lade tingene sidde i den og så tage den på, når jeg skal ud i skoven i stedet for en cykeljersey, som skal pakkes inden turen. Derudover kan Rip Strip på grund af sit brede design og meshnet opbevare flere ting end f.eks. en saddeltaske, tooltube eller en cykeljersey.

Den er selvfølgelig ikke beregnet til lange ture, hvor en rygsæk vil være det oplagte valg, men til de korte ture i skoven er den svær at gå uden om.

Du kan læse mere om Raceface Rip Strip på raceface.com.