Det er ikke altid lige nemt at teste nye produkter og det kræver en del tid og grundlæggende undersøgelser. Jeg fik igen min sag for, da jeg blev sat til at teste “Best Grip” pigge til montering på dine mountainbike dæk. Jeg troede det var en nem og hurtig løsning, men jeg skulle blive klogere.

Pakken med piggene kom direkte fra Italien og jeg fik pakket det ud. Det lovede godt, 300 styk skrue pigge og 2 styk værktøj til montering. Jeg valgte at bruge mit Bontrager Fat Bike dæk fra min Trek Farley 6. Kunne lige så godt havde været mit bontrager, maxxis beaver eller et hvilken som helst andet dæk (dog ikke Tubeless). Bare der er et kraftig dækmønster til at kunne skue piggene i, så kan dækket bruges til at lave et pigdæk.

Selve produktet og monteringen

bestgrip-pigdaek-01Længden på disse Best Grip pigge er 1 cm. og de godt 7 mm. af dem bliver skruet i dækket. Det medfølgende værktøj kan bruges både til boremaskine og til håndværktøj (skruetrækker).

Jeg havde er løst dæk stående, så det var oplagt at prøve det først. Jeg valgte at bruge boremaskinen, da jeg troede det vil gå hurtigst. Jeg brugte 2 hele timer på at skrue 148 pigge i dækket og synes selv at det var lang tid. Men når man tager i betragtning, hvad man ellers bruger af tid på sin mountainbike, så er det vel helt okay?

Jeg valgte at lade det andet dæk side på fælgen og denne gang ville jeg bruge håndværktøjet som fulgte med. Igen 148 skrue pigge To Go, men var meget forbløffet over hvor hurtig det gik. En lille time efter kunne jeg beundre mit arbejde.

bestgrip-pigdaek-08Nu tænker i måske hvorfor det er relevant at teste pigdæk (skrue pigge) i det her danske vintervejr, hvor man kan tage sin salt bøsse og strø fortovet med. Forklaringen er ganske kort at da vi blev enige om at teste det her produkt, lå Danmark dækket i sne og is, og sporene rundt om i skovene var oplagte til en test af pigdæk. Vi var dog for sent ude, for lige så hurtig sneen kom, lige så hurtig var den væk igen.

Så nu var jeg var kommet en smule på “glat is”, for nu hvor både sne og is var sporløs forsvundet, havde jeg ingen mulighed for at teste mine nye hjemmelavede pigdæk.

Gode råd var nu dyre, men heldigvis har jeg et par gode forbindelser i mit netvært jeg kunne trække på. Så efter et par sms’er og opringninger fik jeg hurtig en kontakt til Iscenter Nord i Frederikshavn. Næst kommende dag blev bagdøren til hallen åbnet og fik lov til at afprøve og teste min fatbike med de nye dæk.

Godt 300 stk. pigge skulle nu ud på isen.

Der er selvfølgelig stor forskel på at teste pigdæk i en skøjtehal i forhold til den is og sne man vil opleve i naturen. Men under omstændighederne var det den bedste mulighed, for at kunne simulere et isdækket landskab.

Det var med stor forsigtighed og usikkerhed at trille ud på isen, da jeg ikke var sikker på, hvor godt de 300 pigge ville bide sig fast i Isen. Så de første runder gik stille og rolig indtil jeg oplevede det helt perfekte bid og fik vendt min usikkerhed. Jeg var ret forbløffet over hvor godt man rent faktisk står fast på en så glat is, som der nu en gang er i en skøjtehal.

Min vurdering

Det tager forholdsvis lang tid at skrue piggene i, og du skal regne med at bruge et par timer hvis du ikke har prøvet det før. Men omvendt, så giver man hurtig kroner 500 for at godt pigdæk. Så har du allerede et par gode dæk du vil “ofre” på projektet, så kan det godt betale sig.

Når først piggene sidder som de skal, så står du rigtig godt fast, og skal du til Sverige eller Norge eller andre steder hvor der typisk ligger is og sne, så er der ingen tvivl om at pigdæk er en fordel.

Jeg giver 7 ud af 10 point. Top point for køreoplevelsen men det trækker lidt ned, fordi der skal bruges en del tid på at skrue piggene i.

For priser og yderligere information, kan du kontakte Farmas som er den danske distributør af Best Grip pigge.