Vores vurdering af Osprey raptor 10

Test score af Osprey raptor 10

Funktionalitet: 9

Design: 8

Pris: 8

Total Score: 8.3 ud af 10

Anmeldt af Kasper Meldgaard Børjesson

Udvalget er stort, når man er på udgik efter en hydration pack, altså en rygsæk med væskebeholder. Mærke, størrelse, forskellige rem systemer, størrelse på væskebeholderen osv. er alt sammen noget der skal tages stilling til.

Jeg var interesseret i en taske, som jeg kunne tage med på både dagsture og på mindre ture. Jeg ville også gerne have mange rum, så jeg kunne fordele og organisere mit udstyr. Derfor faldt valget på en Osprey raptor 10L med 3L integreret væskebeholder som er en decideret MTB hydration pack.

Drikkesystemet i Osprey Raptor 10

Hydration Pack
Hydration Pack

Tasken har en væskebeholder som kan indeholde 3 liter vand. Beholderen ligger i den inderste lomme, så det tungeste i tasken er tættest på ryggen.

Når det ikke er nødvendigt, at have 3 liter vand med kan man sagtens presse resten af luften ud af beholderen så den fylder mindre. Drikkeslangen som går fra beholderen bliver ført af en lynlås, så slangen ikke pludselig hænger på ryggen.

Drikketuden er nem at påvirke ved at bide i den og så ellers bare drikke løs. Drikketuden har en magnet monteret, så den kan sidde fast på den venstre rem.

Det er enormt lækkert så den ikke svinger rundt, når man ikke bruger den. Jeg har dog stadig lidt problemer med at sætte den fast uden at kigge ned en gang imellem.

Osprey Raptor har masser af lommer

Masser af lommer
Masser af lommer

Udover lommen til væskebeholderen har tasken et stort rum, hvori der er en lille netlomme og to aflange lommer. Jeg har brugt netlommen rigtig meget til alt fra energibarer og gel til en ekstra slange.

De to aflange lommer har jeg kun brugt en enkelt gang, men er uden tvivl tiltænkt en dæk- og gaffelpumpe. I det store rum er der masser af plads og jeg har brugt det til at have ekstra tøj i som fx. en skaljakke eller en ekstra varm undertrøje.

Tasken har yderligere 3 mindre lommer, som er perfekt til cykelbriller, multitool, energibar mm. Den mindste lomme er rigtig god til mobiltelefon og har en lille krog indbygget til at hænge nøgler i, så man ikke skal ud og lede i skoven bagefter, hvis lynlåsen er gået op.

Lommen forrest på tasken har jeg ikke brugt meget, da den ikke kan lukkes med lynlås.

Derudover har tasken i mavebæltet 2 små lommer lige omkring hofterne, som er oplagt til fx. gel eller energibar for hurtig adgang, hvor man ikke har tid til at stoppe – det kunne være under et løb.

Smart værktøjslomme

I bunden af tasken er der en værktøjslomme som kan rulles ud, og der er plads til næsten alt det nødvendige værktøj. Der er flere separate rum, hvilket er rart, så det hele ikke rasler sammen. En rigtig smart detalje er, at lynlåsen kan fæstnes til en krog på tasken så den ikke lynes op under kørsel.

Komfort

God komfort
God komfort

Tasken har 2 remme, hvor både brystbælte og mavebælte sidder fast på. Både taskens remme og ryg har Ospreys Airscape system, som sørger for god ventilation på de varme dage.

Tasken har en hjelm-holder-strop, der sidder helt foran på tasken, som jeg dog aldrig selv har brugt, men kører man fx. Enduro, hvor man mellem stages har en lettere og mere ventileret hjelm med, er det et optimalt sted at hænge den.

Har man kun en lille oppakning med, kan tasken spændes ind, så de få ting man har pakket ikke bliver kastet rundt inde i tasken.

Konklusion

Osprey Raptor 10 er en super fed, funktionel og let taske på ca. 650 gram. Den sidder godt, når man kører med den og den bliver hvor den skal.

Jeg er vild med de mange detaljer både indeni og udenpå tasken, som gør det nemt at organisere sin oppakning. Taskens størrelse er perfekt til både de helt korte ture og til lange ture på 5-6 timer eller mere. Jeg vil helt klart anbefale tasken og ville også købe den igen.

Performace Bicycle har lavet en video gennemgang af Osprey Raptor 10