Test: Muc-Off kæderensesæt og Team Sky Olie


Vores vurdering af Muc-Off kæderensesæt og Team Sky Olie

Test score af Muc-Off kæderensesæt og Team Sky Olie

Funktionalitet: 8

Design: 7

Pris: 6

Total Score: 7 ud af 10

Anmeldt af Jónas Thor Björnsson

Muc-Off har på få år formået, at blive en stor spiller på markedet for olier, sæber, børster og andet pleje til cyklen. Deres produkter er miljøvenlige, og indeholder ikke nogle former for syre eller andet farligt, det står der i hvert fald på deres flasker, og på deres hjemmeside. Om man kan drikke det, står der dog ikke noget om. Muc-Off er kendt for at være meget farverige, og dufte af tyggegummi, og hvis jeg ikke lige havde skrevet, at det var miljøvenligt, ser og dufter det lidt giftigt.

Jeg har fået mulighed for at teste kæderensesættet med rensevæske og olie, og det vil jeg gøre op i mod min no-name kæderenser boks. Derudover bruger jeg Muc-Offs olie, som de har udviklet i samarbejde med Team Sky.

UV-stråler fanger skidtet.

Kæden skal altid være ren, når man starter sin træning. Den er det sjældent når man kommer tilbage igen. Team Sky Hydrodynamic olien skal holde til lidt flere timer i sadlen, sådan at man også har en nogenlunde ren kæde, flere træninger i træk. Sådan er det i hvert fald for racercyklen. Men virker det på mountainbiken, som ofte udsættes for en del mere skidt.

For at påføre olien, skal kæden renses godt og grundigt. Til at rense kæden, brugte jeg Muc-Offs egen kæderenser med det seje navn – Muc-Off X-3 dirty chain machine. Den ligner alle andre kæderensere, men i stedet for at sætte kæderensevæsken ned i selve beholderen, sættes det i et væskekammer over kæden.

Denne kan åbnes efter behov, mens man spinner pedalerne og dermed kæden modsat trådet. Inde i kæderenseboksen findes der flere børster og plastik anordninger, der ved åbning af den lille “ventil” ind til væskekammeret, bliver våde og derved renses kæden, mens den spinner forbi. Den teknik kender vi fra andre af disse kæderensebokse. I forhold til at spraye og tørre kæden af manuelt med en klud, giver kædeboksen en meget mere rengjort kæde. På min video herunder, kan man se en lille pink dims falde af, da jeg åbner boksen. Det gjorde den hver gang.

Muc-Off kæderensKæderenseboksen fra Muc-Off har færre børster, sammenlignet med den no-name boks der sammenlignes med. Men børsterne på Muc-Off’en er hårdere, og sidder tættere på kæden, hvilket giver et bedre resultat. No-name boksen fyldes med rensevæske, som ligger i bunden, og trækkes med op når kæden køres igennem.

På Muc-Off’e har man kammeret i toppen. Det snavsede rensevæske samles i bunden, og bruges ikke igen. Kæden bliver derfor hele tiden renset med rent rensevæske. En anden fordel er også, at der ikke kommer så meget væske på kæden. På no-name boksen bliver kæden søbet ind i væske, som trækkes med rundt, og gør at cyklens andre dele, bliver smurt ind i beskidt rensevæske. Efter brug kan alle dele tages ud, og den kan skyldes under rindende vand.

Olie er ikke bare olie

Muc-Off har i samarbejde med Team Sky blandt flere ting, produceret en olie, som når den er påført kæden, og belyst med ultraviolet lys fra den medfølgende lygte, gør det muligt at se om man har påført olien jævnt på hele kæden, og om det er kommet godt nok ned i kæden. I sig selv en ret sjov feature, som løfter rengøringen af ens cykel til et nyt nørdet niveau. Olien hedder Team Sky Hydrodynamic olie.

Muc-Off kæderensOlien er ikke billig, en flaske af denne eliksir koster 199 kr., hvilket sammenlignet med andre olier, også Muc-Offs egne, gør det til en dyr olie. I det den er lavet til Team Sky, er den produceret til racercykler, og specielt til Team Skys flotte Pinarello cykler. Olien blev i testen påført en SRAM 11 speed PCX1 kæde, som har kørt ude i mudder og regn.

Olien har en meget blå farve, der meget vel kunne være inspireret af Team Skys egen blå farve. Den er et resultat af en intens testface fra Muc-Off, hvor man er endt op med en olie, som skal give mindre friktion og holde i længere tid på kæden. Muc-Off siger selv, at dette er den bedste olie de har produceret.

For at få det bedste resultat er det vigtigt, at kæden er helt rengjort inden påføring af olie. Efter påføring, skal olien have lov til at virke i kæden mindst 3-4 timer, før man tørre overskydende olie af. Dermed kommer olien helt ind i kæden, og den danner et film, der holder skidt og andet ude i længere tid.

Når man har påført olien, kan man slukke lyset, så det bliver helt mørkt, og så åbnes der op for en helt ny fluorescerende verden. Når man lyser på kæden med den medfølgende lygte, kaster olien på kæden lyset tilbage, og man kan nu se hvor man har påført olie, og hvor man har glemt. Nødvendigt? Måske ikke, man kan jo bare holde fokus på at få olien på hele kæden, når man drypper olie på. Men det tager det at smøre olie på cyklen til et helt nyt niveau.

Dommen

Muc-Off X-3 dirty chain machine

Muc-Off kæderensKæderenseren – Muc-Off X-3 dirty chain machine er rigtig god. Børsterne sidder tæt på kæden, når den køres igennem. Kæderensevæsken der påføres kæden er hele tiden ren, og kæden slæber ikke så meget væske med videre på vejen rundt. For at sætte rensevæsken i rensevæskekammeret, skal man bruge den lille flaske der følger med, da den har en tyndere tut, end den store rensevæske fra Muc-Off.

Strålen fra den store er for tyk, og bruges den, har man mere på gulvet end i kammeret. Dog er dommen klar, det er helt sikkert en kæderenser der kan anbefales.

Prisen er 299,- hos Cykelpartner.dk

Muc-Off Hydrodynamic – Team Sky edition

3-DSC_0062Team Sky Hydrodynamic olien har en flot blå farve. Den holder flere kilometer end f.eks. Muc-Offs Bio Wet Oil. Om der kommer mindre friktion, kan jeg ikke bedømme, det må jeg lade Muc-Off eller Team Skys være dommer på. Men mudder, vandhuller og andet materiale på ens MTB træning, gør nok, at den mindre friktion ikke har den store effekt på en MTB.

Jeg forsætter selv med at bruge Muc-Offs Bio wet Oil, men vil dog savne at jeg ikke kan lyse på kæden i et mørkt rum, og så komme ind i den der fluorescerende verden. En feature der er mere nørdet end brugbar. På Team Sky er jeg sikker på, at olien er super god, og giver de ekstra 7 watt, som deres tests har vist.

Prisen er 199,- hos Cykelpartner.dk

Produkterne i denne test er stillet til rådighed af Cykelpartner.dk

Her min indsats for at rense og oliere min kære på min Superior MTB

Her Team Sky og Muc-Offs historie om deres olie

Her lidt billeder fra min test

 Skrevet af Jónas Thor Björnsson

Jeg har kørt mountainbike siden starten af 90'erne. kører så meget jeg kan, og kan godt lide når det bliver rigtig teknisk - grusvejen gider jeg ikke.

Se flere artikler

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *