Det er som om alle snakker om enduro, og tendensen er at det udstyr der sælges er meget enduro/allmountain i stilen. Vi har netop testet en lækker allmountain/enduro hjelm fra SixSixOne, som de kalder 661 EVO AM


Vores vurdering af 661 EVO AM cykelhjelm (SixSixOne)

Test score af 661 EVO AM cykelhjelm (SixSixOne)

Funktionalitet: 9

Design: 9

Pris: 8

Total Score: 8.7 ud af 10

Anmeldt af Lars Bachmann

En cykelhjelm er lidt ligesom en forsikring. Den skal være i orden, men vi håber samtidig at vi aldrig for brug for den. Vi har de sidste måneder testet en cykelhjelm fra Amerikanske SixSixOne (661). Hjelmen hedder EVO AM, og er en klassisk AllMountain/Enduro hjelm, med Fidlock (magnetspænde), BOA justering i nakken, og MIPS systemet*.

FAKTA: SixSixOne blev stiftet i 1999 i Californien (USA), og har specialiseret sig i udstyr til enduro, downhill og dirtjump segmentet, og laver hjelme, handsker, knæ, kropsbeskyttelse og sko. Læs mere om 661 på sixsixone.com

661 EVO AM

Da vi modtog hjelmen, besluttede vi ret hurtig at den skulle blandt andet testes i sine rette omgivelser, så lynhurtigt blev bilen pakket, og kursen sat mod Harzen. Det skal dog siges at vi også have andre ting med som skulle testet, men mere om det i anden artikel. Men hjelmen fra 661 er testet på vilde nedkørsler, og lige så lange opkørsler i køligt vejr i det tidlige forår i Harzen, og den er ligeledes blevet testet på lokale spor i den danske sommervarme.

Hjelmen vi har testet (EVO AM) synede ved første øjekast ret stor, men jeg tror det handler om tilvænning. Når først den sidder på hovedet, har man ikke fornemmelse af at have en stor hjelm på. Den vejer 465 gram, og er der med forholdsvis let, størrelsen og typen taget i betragtning. Hjelmen sidder mere behageligt en nogen anden hjelm jeg har prøvet. BOA justeringen i nakken er nemt at tilpasse, og de kraftige puder i hjelmen gør at den sidder godt. Detaljen med at remmene sidder i bunden af hjelmen, er godt tænkt, og betyder at de ikke på nogen måde generer.

Generelt er der ikke gået på kompromis nogen steder, og man fornemmer hurtigt at det er kvalitetsprodukter der er brugt hele vejen igennem. Hjelmen har 15 ventilationshuller, som giver god udluftning, og skumpuderne (indlægget) er lavet i et lækker antibakteriel materiale, som selvfølgelig er nemt at tage ud og vaske.

Fidlock – Magnet hagespænde

Fidlock magnet hagespænde

En af de ting jeg vil starte med at fremhæve er hagespændet på remmen. Systemet hedder Fidlock, og burde være standard på alle cykelhjelme. Fidlock spændet låser ved hjælpe af magneter, og det betyder at den kan både åbnes og lukkes med en hånd. Når den skal lukkes, er det stort set kun nødvendigt at enderne rammer hinanden, så sørger magneten for at spændet rammer korrekt og låses. Når det skal åbnes kan det nemt “klikkes” fra hinanden med 2 finger.

BOA – Justering i nakken

BOA nakkespænde justering

Justeringen i nakken, er også en vigtig detalje, og her har de valgt at bruge BOA systemet, som mange af jer måske også kender fra cykelsko. Det er et drejespænde som virker helt upåklageligt, og gør det nemt og næsten trinløst at tilpasse og spænde hjelmen.

MIPS

Mange nye hjelme i dag kommer med MIPS systemet. Der er dog delte meninger om hvor godt det reelt virker, men kort sagt, så betyder MIPS, at inderskallen og yderskallen kan give sig i forhold til hinanden. En hjelm uden MIPS, består typisk også at en yderskal og en inderskal, men de er sat sammen, som et stykke. Det at inderskallen (MIPS) kan rotere få milimeter i forhold til yderskallen, skulle være med til at nedsætte risikoen for hjernerystelse og andre alvorlige hovedskader i tilfælde af styrt.

Læs mere om MIPS her

Konklusion

Hjelmen fra SixSixOne er yderst komfortabel, og absolut en af mine favoritter. Kvaliteten er i top, detaljerne er gennemtænkt, og den har en super pasform. Når det er køligt er puderne gode til at holde på varmen, og justeringen gør at det er nemt at tage en halsedisse på hovedet for ekstra isolering. I varmen er der god ventilation, og den sidder “let” på hovedet og føles ikke på noget tidspunkt varm eller ubehagelig.

Prisen er 215 Euro (Ca. 1.600 kr.) og er i den høje ende, men jo mere vi har brugt den, des mere har vi syntes den er alle pengene værd. Det skal dertil siges at SixSixone yder livstidsgaranti på hjelmen, så medmindre selvfølgelig selv ødeligger den i et styrt, så har du altså også en hjelm i mange år.

Læs mere og bestil hjelmen på EVO AM HELMET W/MIPS CE MATADOR RED

Kort præsentation af 661 EVO AM