Mountainbiking er ikke altid noget med fuld fart, bunnyhop, vilde nedkørsler eller pumping berms. Explore MTB CENTER søsatte i mandags, i samarbejde med Viborg Idrætsråd i regi af ROS projektet, et 4 ugers forløb, med nogle børn der ikke alle har kørt mountainbike i skoven, ned af drops eller fløjet ned af en nedkørsel. Men ved I hvad – det kunne være, at lige netop det her tiltag, var det der gjorde at de kom til at opleve lige netop det.

Når man giver muligheden

ROS projektet i ViborgDer var mødt ca. 10 børn op, der er en del af ROS projektet i Viborg. Deltagerne i ROS projektet er børn, der gennem kost og motion, skal opnå et vægttab. Deltagerne er rundt hos forskellige sports klubber, for at finde den sportsgren der lige passer til deres temperament og giver dem den nødvendige motivation, til at opnå de mål der sættes i forbindelse med deltagelsen i projektet.

Explore MTB CENTER har i samarbejde med Viborg Idrætsråd taget initiativ til, at give disse børn nogle gode oplevelser på mountainbike. Explore MTB CENTER, som er et samarbejde mellem explore MTB og Rolsted cykler Viborg, er frivilligt gået ind i projektet, og har ikke bare strikket en enkel dag på mountainbike sammen – nej her kommer deltagerne ud i et forløb på 4 mandage, hvor de skal gå fra at lære cyklen at kende, til måske at tage nogle af de lidt mere krævende spor i skoven omkring centeret.

Læs også: Åbning af explore MTB Center

ROS projektet i ViborgROS projektet i ViborgDenne mandag hvor MTBX var forbi, var første dag i forløbet. Explore MTB CENTER havde sprit nye cykler klar til deltagerne, og flere var benovede over, at de nu var de første der skulle køre på disse cykler. Der er tale om 20 cykler fra Trek af modellen Xcaliper 8 i en drenge og pige version.

For nogen var det første gang de var på en mountainbike, og for andre havde de været afsted flere gange på deres egen cykel. Mange af deltagerne har været i ROS programmet i op til et år, og har derfor været ude og prøve forskellige sportsgrene. Men det virkede som om, at det at køre på mountainbike var sagen.

Ud på teknikbanen

Det startede med at cyklerne blev passet til den enkelte deltager. Der var en der lige skulle prøve et par cykler, før en tredje blev valgt. Men så gik det ellers også ud på teknikbanen. Teknikbanen har som sådan nogle nu har, berms, rockgarden, pumptracks, hop og drop og selvfølgelig singletracks.

Den første runde skulle de lige se ruten an, men allerede på anden runde, var de fleste på pumptracken. Derefter var der basal tekniktræning. Bremseteknik, op og nedkørsler og sving blev øvet, og dette på det niveau børnene var på. De 2 instruktører fra Explore MTB CENTER, gav deltagerne god støtte både igennem teknikbanen, og ned af nedkørslen.

De ses igen på mandag

20-DSC_0152Det er altid givende, at være iagttager til børn der for lov at boltre sig på mountainbike, og denne dag var ingen undtagelse. Børnene havde fået stillet de bedste forhold til rådighed. Cyklen var i top, terrænet passede fint til deres niveau, og instruktørerne gav sig tid til, at sætte sig ind i det niveau den enkelte deltager befandt sig på. Det resulterede i børn der gav sig hele vejen, rykkede grænser, og ikke mindst var ligestillede, forholdene taget i betragtning. Så en super oplevelse for alle deltagere, som helt sikkert kommer tilbage igen på mandag.

ROS projektet i Viborg, er et projekt der kører i samarbejde mellem Børn og Unge på Hospitalsenhed Midt, Viborg Idrætsråd, Skive Idrætsråd, Silkeborg Kommune og Viborg Kommune. Projektet har til formål at hjælpe overvægtige børn med at få de rigtige kostvaner, motion og motivation. Sådanne projekter kendes også fra andre dele af landet.