Igennem de 5 gode år jeg har kørt mountainbike er jeg kommet i en del cykelbutikker rundt om i det Nordjyske. Der findes rent faktisk en del gode butikker med et særpræg inden for motions verden, men ikke mange som udelukkende kun er specialiseret i MTB og landevej.

Denne butik jeg vil skrive om har et koncept hvor motion og elite mødes i samme butik. Noget jeg personlig er helt vild med. Der er bestemt også andre i landet som har samme koncept og vil bestemt gerne høre fra dem, eller jer som læser denne artikel.

Da jeg lærte butikken at kende, lå den inde i en lille sidegade i Aalborg centrum (Urbansgade 26), og navnet var på det tidspunkt LØBEKOMPAGNIET BIKE. Det er godt 4 år siden og jeg er kommet der med jævne mellemrum siden. Jeg kørte gerne de 65 kilometer for lige at kigge ind og se deres nyheder. Hurtig gik der et par timer med at kigge og hyggesnakke, om alt fra cykeldele til nye mountainbike stel.

Den 2. Februar åbnede de så en af Nordjyllands største mountainbike butikker i Skalborg (Aalborg City Syd) og skiftede i den forbindelse navnet til BikeOne. De har dog selvfølgelig beholdt den anden butik i centrum af Aalborg.

Her under kan du komme med på en rundvisning, og høre lidt om hvad de allerede nu kan tilbyde i butikken, og hvad du kan forvente fremover.

Mathias fra BikeOne viser rundt i butikken

Lidt om de personer du kan møde i butikken:

  • Thomas Uttrup Sanders – Butikkens Hurtigte mand på Landevejen og tidligere juniorrytter på Team Designa Køkken og Roskilde junior med mange topplaceringer i Licensløb.
  • Trine Øhlenschlæger – Bom stærk kvinderytter, med adskillige podieplaceringer i MTB løb og en 3. plads ved B-DM i XCO.
  • Sebastian Byskov Jensen – Danmarksmester i Downhill over flere omgange og kører top 20 placeringer hjem i Europa Cup og er en af Danmarks suveræne bedste teknikere på en Mountainbike.
  • Johannes Rom Dahl – Gedigen trailrytter med rødder i Landevejscyklingen.
  • Lukas Mikula – Som har været med lige fra starten. Lidt en sjov historie med den knægt. Han skulle bare ind og købe en MTB og som endte ud med et fritids job. I dag er Lukas Mikula i lære som cykelmekaniker og arbejder hårdt på at blive en af de bedste i branchen.
  • Mathias Kalstrup – Kæmpe cykelnørd med 15 års erfaring på en MTB og har kørt alt fra Dirtjump, Fourcross og Downhill over i XC Marathon løb. Mathias Kalstrup er daglig leder og medejer af BikeOne

Jeg er særlig glad for BikeOne, fordi de har alle de dejlige og nye dele på lager. Det betyder at man kan røre og se varerne. BikeOne kan skaffe alt hjem og sætter en stor ære i at imødekomme kundes ønske. Det helt nye skud på stammen er deres Café miljø, hvor man mødes med andre MTB´er og deler erfaringer.

Der planer om Cykelmekaniker kurser (daglig vedligeholdelse), foredrag og mange andre tiltag i løbet af året. Derudover har de en cykelvask stand lige uden for døren. Så hvis du kommer til Aalborg, så tag en tur forbi BikeOne og oplev stemninger på egen hånd, det er et besøg værd.

Billeder fra åbningen af BikeOne