Tekst og foto: Kristian Sigh

Fem ryttere fra Singletracker blev i weekenden udnævnt Trail Kings efter at have kørt den nye mountainbikeudfordring med selv samme navn på under 48 timer. Rytterne købte sig adgang til udfordringen og har selv bestemt hvornår og i hvilken rækkefølge seks udvalgte spor skal køres. Udfordringen skaber fleksibilitet blandt deltagerne og holdet fra Singletracker var ude og undersøge om løbsformatet levede op til deres forventninger.

”Vær klar! Nu kommer Sort Guld,” råber Mikkel Gram-Hansen og kigger sig over skulderen for at ane de fire andre ryttere bag ham. Sort Guld er en nedkørsel i Danmarks Tag ved Ry, der betegnes som en af de bedste og mest udfordrende nedkørsler i Danmark. Mikkel Gram-Hansen svajer en smule frem og tilbage på sin mountainbike for at skabe balance og han passerer hop og kaster sin cykel ind i perfekt byggede berms. De fire andre følger trop og ser bagefter Mikkel Gram-Hansen bremse op for at komme ud med sin glæde over sporet:

”Hold kæft det var fedt,” udbryder han og fortsætter: ”Det er så tydeligt at se, at det er folk med rødder i trail-miljøet, der har bygget det. Der var bestemt ikke lagt fingre imellem. På et tidspunkt var jeg ved at vælte af grin, fordi Mads lavede de mærkeligste jubel-hyl ud over et stort hop.”

 6 spor på 48 timer

De fem kollegaer og venner testkørte i sidste weekend Trail King, som er en helt ny mountainbikeudfordring. På bare 48 timer skulle de fem ryttere, nybegyndere som garvede, køre seks spor spredt over Jylland. Sporene strækker sig i syd fra Danmarks Tag og Nordskoven i Søhøjlandet til Ødalen, Stendalen og Rold Skov i Midtjylland til Slettestrand i nord.

Læs mere om Trailking her

De fem kollegaer sad ugen forinden og bestemte i hvilken rækkefølge, de skulle køre sporene. For nok skulle de tage højde for kørslen af seks fede spor, men de skulle også beslutte, hvor det praktisk var smartest at spise frokost og søge ly om aftenen. Alle rytterne fra Singletracker-kontoret er bosat i Aalborgområdet, så derfor blev ruten således:

 1. Danmarks Tag, Ry
 2. Nordskoven, Silkeborg
 • Frokost på Niels Bugges Kro & Hotel i Viborg (inkluderet i Trail King billetten)
 1. Stendalen, Viborg
 2. Ødalen, Viborg
 • Middag og overnatning på Comwell Sport Rebild Bakker (store rabatter i Trail King billetten)
 1. Rold Skov, Rebild
 2. Slettestrand, Jammerbugt

På vej mod Danmarks Tag

Bilen er pakket og Mikkel Gram-Hansen tjekker en ekstra gang, at mobilen er opladet inden han sætter sig ind i bilen og kører mod syd. Han skal forbi Støvring for at hente kollegaen Jesper Dodensig. Inden for kort tid rammer de motorvejen og Jesper Dodensig tager sin oplader frem og plotter den i bilens oplader.

På parkeringspladsen ved Danmarks Tag i Ry er de andre allerede ankommet. De gør cyklerne klar og sætter drikkedunken i cykelholderen. Tre af rytterne står med deres telefoner og trykker sig ind på Singletracker. De vælger ”Danmarks Tag Trail King”, trykker START og godkender betalingen. De to sidste ryttere har købt via Trail Kings hjemmeside og aktiverer billetten ved at trykke START. De fem ryttere er nu klar til Trail King udfordringen og de 48 timer er begyndt at tikke ned.

Afhenter Trail King startkit i Silkeborg

Susende gennem Danmarks Tag kørte de fem Trail King deltagere videre mod Vejlsøhus Hotel og Konferencecenter for at afhente deres startkit med en drikkedunk, en powerbank og ATNU energibarer for derefter at angribe det populære Nordskoven-spor i udkanten af Silkeborg. Efter at have tørret sved fra panden og anbragt cyklerne på anhængeren gik vejen mod Viborg.

”Lad os slå os ned her”, siger Mikkel Gram-Hansen og peger på den lille bådbro, der er omringet af grønne siv ved Hald Sø. Forinden har de afhentet deres frokost, inkluderet i billetten, ved Niels Bugges Kro og Hotel, som de har valgt at nyde ude i det gode vejr.

Med maverne fulde af mad og drikke kører de fem ryttere nu videre til sporene i Stendalen og Ødalen i Viborg, hvor de næste etaper af udfordringen venter. Da sporene er kørt pakker de bilerne og kører mod Comwell Sport i Rebild Bakker.

Overnatning tæt på sporet

I et naturskønt område har Comwell Sport kilet sig ned på en af de grønne pletter og skabt fantastiske faciliteter, der kan tilfredsstille de fleste mountainbikeryttere. De fem ryttere ankommer udmattede og parkerer deres cykler ved cykelvasken. På få minutter er deres cykler gjort rene og de checker ind og tager et velfortjent bad for bagefter at mødes til middag nede i Comwell Sports restaurant. De fem venner og kollegaer sidder og evaluerer dagens udfordringer og Mikkel Gram-Hansen er godt tilfreds med de mange oplevelser:

”Sporene har været helt i top. De har virkelig udfordret mig og jeg har nydt, at vi også har haft mulighed for at holde pause imellem sporene, hvor vi i bilerne har kunne lade vores telefoner op, fortælle røverhistorier og fylde depoterne med væske og energi” fortæller han.

To spor tilbage

På anden dagen står Jesper Dodensig ved siden af cyklen med sin telefon i hånden. Han åbner Singletracker, vælger ”Rold Skov Trail King”-sporet og trykker start. Han kan se, at de 48 timer er skrumpet ind til 24 timer og med kun to spor tilbage aner han Trail King trofæet:

”Lad os få sadlet cyklerne og komme afsted,” siger han velvidende om, at de sidste to spor byder på sammenlagt 60 kilometer cykling spredt over to absolutte kongeetaper i dansk mountainbikesport.

Den frygtindgydende ”Muren”-stigning er passeret og rytterne cykler, som har de aldrig lavet andet. Efter at have besejret Rold Skov pakker de bilerne og kører mod sidste etape i Slettestrand. I bilen siger den garvede rytter Mikkel Gram-Hansen, at de godt kan forberede sig på ”Maries drop”, som den sværeste passage. Men det viser sig ikke som den største udfordring. Da de kommer rundt på sporet er to af rytterne nemlig forsvundet og kørt forkert. Dog finder de takket være Singletrackers kort tilbage på sporet og får godkendt deres sidste tur.

Mikkel passerer målstregen i Slettestrand som den første. Han stopper Singletracker og ser, at hans omgangstid er 2:45 timer. De andre ryttere passerer lige efter og Mikkel Gram-Hansen konkluderer:

”Helt fantastisk at have kørt seks af de bedste spor i Danmark på mindre end to døgn! Lad os håbe, at vores sportider ikke bliver slået af andre mountainbikeryttere med konkurrence i blodet”, siger han og smiler.

Tips og tricks:

 • Sørg for altid for at have din mobiltelefon opladt
 • Oplad din power bank fra startkittet i bilen imellem sporene
 • Kør med Singletracker på cykelstyret
 • Sørg for en ekstra drikkedunk og cykeltøj
 • Husk værktøj og reservedele
 • Brug bilen som din base mellem hvert spor
 • Book en overnatning hos en af de fem tilknyttede sporværter. Det kan helt klart anbefales!
 • Tag en masse billeder og læg dem ind på Instagram med hashtagget #trailking2017

Forslag til gennemkørsel

Trail King kan køres i den rækkefølge, der passer dig/Jer bedst, men her er gennemkørslen, kørt af de fem ryttere fra Singletracker, som består af både nybegyndere som garvede ryttere.

DAG 1

09.00 – 10.30: På cyklen på Danmarks Tag-sporet

10.30 – 11.30: Snup bilen til Vejlsøhus Hotel og Konferencecenter og afhent startpakke

11.30 – 13.00: Tilbage på cyklen og kør Nordskoven i Silkeborg

13.30 – 14.30: Frokost (inkluderet i Trail King billetten) på Niels Bugges Kro & Hotel

15.00 – 15.45: På cyklen på Stendalen-sporet

16.15 – 17.00: På cyklen på Ødalen-sporet

17.00 – 18.00: I bilen til Comwell Sport i Rebild

18.00 – ?   :  Mad og afslapning

DAG 2

07.30 – 09.00: Morgenmad på Comwell Sport i Rebild

09.00 – 11.00: På cyklen på Rold Skov-sporet

11.30 – 12.30: Snup bilen til Slettestran

13.00 – 16.00: På cyklen i Slettestrand+Kollerup-sporet

16.00 – ?   : Fejring, jubel, afslapning og måske en kold øl!