Vi går ind i årstiden, hvor det er tidlig mørkt. Dette giver nogle udfordringer, når vi skal ud og køre mountainbike i skoven. MTBX har kigget på nogle lamper, der lige nu kan købes ret billigt.

Tryk og der blev lys

Vi var forbi en af vores partnere, der havde lamper på tilbud. Vi lånte 3 forskellige lamper, som koster fra 700 kr. til 1.000 kr. En lampe fra Xeccon med seperat batteri, og 2 fra Bontrager med forskellig lumen. Dette er en kort gennemgang, af de oplevelser vi havde med de 3 lygter.

Xeccon Spiker 1210 LED

1-dsc_0092Funktionalitet (8): I kassen medfølger mulighed for at sætte lampen fast på styr eller på hjelmen. Lampen sidder godt fast på hjelmen, og den ryger ikke af ved vild kørsel. Den er nem at montere, og den medfølgende forlængerledning gør, at man sagtens kan have batteriet i rygsækken, uden at miste bevægelsesfrihed. Batteriet er forholdsvist stort, men ikke noget problematisk, det indeholder hele 7800 mAh.

Der sidder 4 LED pærer, der giver helt op til 1600 lumen. Batteritiden er angivet til små 4 timer, men det ses ikke hvor mange lumen det er for. Lampen har 3 styrker, 3 blinketyper og en SOS blink. Lampen vejer uden batteri 180 gram.

Oplevelsen (8): Lampen giver et rigtig godt lys, og man behøver ikke at køre med den på fuld styrke, for at kunne orientere sig godt i skoven. Den spreder fint lyset, hvilket giver en god og sikker kørsel. Lampen sidder 5-7 cm. over hjelmen, hvilket godt kan mærkes i hjelmen. Det generer ikke, når man er vant til at have lys på hjelmen, men man skal lige huske at den sidder der, når der kommer grene og andet oppe fra.

Prisen (10): Denne lampe sælges flere steder, og det billigste sted den er set, er til 675 kr. i Fri Bike Shop i Viborg. Deres tilbud kører uge 41 ud.

Bedømmelse: Lampen får en gennemsnit score på 8,7

Bontrager ion 700 R

3-img_20161011_183441Funktionalitet (7):  I kassen medfølger ladeudstyr og en holder til styret. Lampen giver et rigtig godt lys, selvom den kun er på 700 lumen. De 700 lumen er målt ude i selve keglen, og derfor er den fuldt på niveau med de fleste store lamper med masser af lumen. Denne lampe kan kun monteres på styret, hvor den også fungerer rigtig godt.

Fordelen med denne lampe er, at batteriet sidder i selve lampen, hvilket både er godt og dårligt. Det dårlige er, at det giver en kortere batteri tid. Men faktisk er der 1 time og 3 kvarter i denne ved 700 lumen. Det gode er, at den ikke fylder og vejer så meget. Lampen har flere lysstyrker, og kan blinke i flere styrker. Lampen oplades på 6 timer, gennem en mikro USB port (Android lader). Lampen er flot designet, med knappen til tænd og sluk og de forskellige styrker på toppen.

Oplevelsen (9): Dette er trods størrelsen en rigtig fin lampe til de korte ture. Den lyser fint sporet op, selvom den ikke syner af meget. Den er god som styrlampe, da den kun kan monteres der, så ønsker man at få lys der hvor man kigger, skal man kigge på dens storebror med 800 lumen.

Prisen (7): Lygten er på vej ud af markedet, men den er også set til omkring 700 kr. i Fri Bike Shop i Viborg i uge 41.

Bedømmelse: Lampen får en gennemsnit score på  7,7

Bontrager ion 800 R

1-img_20161011_183418Funktionalitet (9): I kassen medfølger udstyr til montering både på styr og på hjelmen. Monteringen på hjelmen giver de første gange lidt udfordringer at stramme hårdt, men den sidder fint, og rykker sig ikke under kørsel. Derudover sidder batteriet i selve lampen, hvilket betyder, at der ikke skal monteres ledninger nogen steder.

Den sidder forholdsvist lavt på hjelmen, og dermed bliver hjelmen mere stabil, og den er ikke så udsat af grene og andet. Lampen lyser i halvanden time ved fuld opladning og fuld styrke. Lampen oplades på 6 timer, gennem en mikro USB port (Android lader). Den er flot designet, med knappen til tænd og sluk og de forskellige styrker på toppen.

Oplevelsen (9): Lampen giver et super godt lys, også selvom den kun har 800 lumen. Den kan sagtens bruges som eneste lys på aftenskørslen. Lyset spredes fint, og oplyser fint sporet. Som 700 modellen, har den en de samme indstillingsmuligheder. Med monteringen på hjelmen, giver det mulighed for at se hvor man kigger hen, det giver en meget bedre og sikre kørsel. Da den kun lyser i halvanden time, er denne til de mindre ture. Men i dét batteriet ligger i selve lampen, er det ikke nødvendigt at skulle placere en tungt batteri nogen steder. Ved testen havde vi små lygter med til turen frem og tilbage fra skoven. Det fungerede fint.

Prisen (6): Denne lampe med hjelmmonterings udstyr er set til 1.000 kr. på tilbud i uge 41. Altså en lidt dyrere lampe.

Bedømmelse: Lampen får en gennemsnit score på 8.