Jeg skal snart til Island, og denne gang vil jeg ud og køre mountainbike. I Island er man ret gode til det der med turister. Der kommer hvert år op mod 1 mio. turister til landet. Der er rigtig mange muligheder for overnatninger, fra soveposer “hoteller” til dyre hoteller. Derudover er man rigtig gode til at få turisterne aktiveret.

Oplev landet fra den moderne hesteryg

Jeg har ofte været på hesteryg i Island. Aldrig på særlig lange ture, da jeg ikke er den store hesterytter, men jeg har prøvet det. Jeg har reddet med udsigt til den store ikoniske vulkan Hekla, og jeg er blevet kastet af en hest med udsigt til lige så flotte fjelde i det østlige Island. Jeg har tidligere kørt MTB i Island, men det var før det blev en større industri. Nu er der flere udbydere af ture, både endags ture og flerdages ture.

Island er jo mulighedernes land, specielt hvis man vil noget actionsport. Her kan man, ud over at ride på heste, lave alt hjertet begærer. Riverrafting, isklatring, klatring, vandring, snescooter kørsel og meget mere. Men nu skal det handle om mountainbiking. For det kan man også, og mulighederne for at havne i et af naturens egne pragtfulde scenerier er store.

Jeg vil i de kommende artikler, komme med nogle af de overvejelser jeg gør mig, inden jeg skal afsted. Jeg skal denne gang ikke være i Island så længe, omkring 10 dage, og derfor bliver det kun til nogle enkeltdags MTB-ture. Min plan er ikke at tage min egen MTB med derop, så jeg skal ud og leje. Så følg med de næste måneder, hvor I kan følge min planlægning. Jeg tager gerne i mod gode råd og fif, så hold dig ikke tilbage, hvis du selv har prøvet det.

Film der tænder

Der har de seneste uger og måneder været flere flotte film i omløb på de sociale medier, og ser man dem, ja så kan man ikke andet end at drømme sig til at sidde der i sadlen, i denne pragtfulde natur. 2 af filmene har jeg linket til herunder.

Følg med i denne artikelserie, for at følge min planlægning om “MTB i Island”.

Disse videoer er fra http://icebikeadventures.com/