Vores vurdering af MRP Ramp Control Cardtridge

Test score af MRP Ramp Control Cardtridge

Funktionalitet: 9

Design: 9

Pris: 6

Total Score: 8 ud af 10

Anmeldt af Kasper Meldgaard Børjesson

MRP har lavet en lille “gadget” som de kalder Ramp Control Cartridge. Den skal monteres i forgaflen og fjerner i store træk et led i at indstille og justere sin forgaffel. MRP Ramp Control Cartridge skiftes ud med forgaflens topcap og tokens i luftkammeret, og efterfølgende har man mulighed for, at ændre størrelsen på luftkammeret ved blot at dreje på en drejeknap på enheden, hvorimod man før skulle åbne hele luftkammeret og ændre på antallet af sine tokens manuelt. Det er ikke noget der er essentielt at have, men det er smart, nemt og der er en minimal vægtforskel i forhold til tokens, og så kan man indstille det ude på sporet.

Detaljer

  • Vægt: 56 gram (3 tokens som der sad i min vejer til sammenligning stort set det samme (inkl. topcap)
  • Mulighed for at ændre “antal tokens” uden værktøj på farten
  • Pris: ca. 1.200 kr.

Installation

Installationen kræver kun en 24mm skraldenøgle til at skrue forgaflens oprindelige topcap af. Husk for guds skyld at tappe forgaflen for alt luft inden adskillelse. Man kan også med fordel skrive det lufttryk ned som man havde i forgaflen, så man kan fylde samme mængde i efter installation. Når man har fået topcappen og de tokens 1-5 der sidder i forgaflen i skal den nye MRP Ramp Control Cartridge installeres. En detaljeret installationsvejledning kan findes på MRP’s hjemmeside og der medfølger selvfølgelig også en papirvejledning i kassen.

Tokens

Man kan ikke undgå at snakke om tokens når man snakker om denne her lille gadget, for det den gør er det samme som når man ændrer i antal af tokens inde i forgaflen. Jo flere tokens der kommer i luftkammeret på forgaflen, jo mere progressiv bliver forgaflen.

Det betyder at jo længere gennem vandringen stemplerne kommer jo mere kraft skal der til for at trykke stemplerne yderliger ned. Så er du en tung rytter og har problemer med at din forgaffel hamrer i bund, men stadigvæk gerne vil køre med lavt lufttryk så du ikke bliver rystet af cyklen i sektioner med mange rødder eller sten, så kan du tilføje flere tokens.

Færre tokens er fordelagtigt for lettere ryttere og giver en mere liniær affjedring hele vandringen igennem. Det betyder, at der skal bruges samme kraft gennem hele vanringen. Der kan maksimalt installeres 5 tokens i en Rock Shox forgaffel, men med MRP Ramp Control Cartrigde er der hele 16 indstillingsmuligheder, så der er mulighed for virkelig at finjustere.

På sporet

Jeg må indrømme at det ikke har været meget jeg har indstillet på den efter installationen, da det ikke tager lang tid at finde det punkt der passer bedst til dig. Den nemmeste måde er nok at køre et godt segment som du kender rigtig godt ude på dit lokale spor. Gerne med rødder, sten og drops. Så kan du køre det segment gentagene gange for at indstille den helt perfekt. Kører man meget vekslende spor og tærren kan det være at man kommer til at bruge den lidt mere end jeg gjorde.

Konklusion

For motionisten er det ikke nødvendigt at have en MRP Ramp Control Cartridge installeret på sin mountainbike. Går man virkelig op i og finindstille og elsker man at kunne justere ned til mindste detalje så er det en fed ting at smide på sin mountainbike. Prisen er i den høje ende for en “gadget” som gør så lidt som MRP Ramp Control Cartridge egentlig gør. Det var ikke en ting som jeg personligt ville ofre så mange penge på, men jeg kan samtidigt godt forstå, at der er mange som ville, specielt for dem som lever i områder hvor terrænet er langt mere vekslende.

MRP Ramp Control Cartridge er stillet til rådighed af 222cycles.dk