Vores vurdering af App: Singletracker.dk

Test score af App: Singletracker.dk

Funktionalitet: 7

Design: 8

Pris: 10

Total Score: 8.3 ud af 10

Anmeldt af Jónas Thor Björnsson

Vi kender det alle sammen godt, vi har hørt om et fedt spor, som ligger oppe i nærheden af X-købing, men hvor er det nu det starter. Når vi har forhørt os på Facebook, finder vi starten, og tager en tur på sporet. Men efter vi har været igennem, finder man ud af, at man ikke helt har ramt sporet. Men man vil dog alligevel gerne kvittere for det store arbejde trailbyggerne har lavet på den del af sporet man fik kørt på, og hvordan gør man lige det, for hvem er trailbyggerne på sporet.

Singletracker er en ny dansk App, som lige netop skal afhjælpe de her problemer. Den sætter sporet i centrum, og åbner også op for en masser andre funktioner. MTBX mødte de 3 mand bag App’en, til en snak om Singletracker, og fik den demonstreret på et af de lokale spor i Aalborg.

Singletracker app’en er måske det manglende link?

hjemmeside_funktionerVi ved godt, vi ikke altid er helt så velkommen alle steder med vores cykler med noprede dæk, og når vi ligger og drøner rundt ude i en ny skov, så kan vi risikere at køre forkert, og måske havne i et område, hvor vi slet ikke må være. Det er med til at skabe en del udfordringer med andre brugere af skoven, og ikke mindst ejerne.

Når vi så endelig finder sporet, og har de der vanvittig gode oplevelser på et veltilrettelagt spor, ved vi at der har været trailbyggere på spil. Trailbyggerne har aftaler med ejerne af skoven, og bruger vi de godkendte spor, ja så er vi alle glade, og vi kan blive ved med at benytte skovene. Singletracker App’en har en del funktioner, der blandt andet afhjælper de nævnte udfordringer, og så er der en masse andre funktioner, der henvender sig til brugeren af sporet, byggeren af sporet, klubben i området og skoven og dermed naturen generelt.

1-03-IMG_20160310_171916Singletracker App’en er lavet af en innovativ virksomhed i Aalborg, som udover Singletracker har lavet f.eks. Runtimizer og mange andre Apps. Fælles for dem alle er, at de sætter brugeren i centrum, for at give dem de bedste oplevelser. Derudover er alle mand i virksomheden vilde med at dyrke sport, og flere er heftige mountainbike brugere. De ved hvad de efterspørger af en App til skoven, og dermed får vi et produkt som virkelig er brugbart. Virksomheden ligger i det gamle Aalborghus slot, i et stort kontorfællesskab.

Singletracker App’en fås til både iPhone og Android. Ideen med appen er at sætte sporet i centrum. Forsiden er en liste over alle de spor der er tilgængelige via appen. Her fra starten er sporerne i virksomhedens lokalområde Aalborg overrepræsenteret, men der vil ikke gå længe, før vi vil kunne finde vores eget spor på appen.

Når vi skal ud og rulle på sporet starter turen hjemme fra. Man har måske aftalt at mødes ved “start” punktet på sporet, og fordi appen har markeret “start”, er vi sikre på, at mødes det samme sted. Når vi kører ind på sporet, kan vi hele tiden se på kortet, hvor ens venner er henne på sporet, og er man på et nyt spor, mister man ikke ham eller hende foran af syne, fordi de er altid markeret på kortet på ens telefon.

Efter sporet er kørt igennem de gange man vil, afslutter man turen på appen, og man tæller nu i statistikken for sporet. Dette skal forstås på mange måder, for man kan selvfølgelig se sine egne tider, og sammenligne dem op mod andre der har kørt sporet. Men sporbyggeren kan også se hvor mange der bruger sporet, og med tiden vil de mange data der samles, kunne bruges til at planlægge trafikken på sporet.

Brugeren får efter turen mulighed for, at give en klink til sporbyggerlauget som en tak for turen. Dette gøres nemt, da der efter man har trykket afslut turen på appen, gives en mulighed for, at betale et vilkårligt beløb over Mobilepay. Denne funktion kan også bruges på betalingsspor, og give meget nemmere adgang til sporet, og man slipper så for klistermærker og andet på cyklen. Derudover åbner det også op for, at den lokale klub kan have en mulighed liggende på appen, der gør, at brugeren efter endt tur, nemt kan melde sig ind i klubben, ved at betale kontingentet via appen. Appen giver altså brugeren af sporet, en mulighed for gennem støtte til trailbyggeren, at benytte sporet med god samvittighed.

App’ens mange funktioner er alle rettet mod sporet, det gælder for brugeren, for byggeren, for naturen eller for ejeren. App’en indeholder muligheden for, at udlode forskellige præmier for de personer der har kørt på ruten i en periode på f.eks. 1 måned. Dette kan afgøres ved leaderboards, hvor man kan se den hurtigste gennemkørsel, og på den måde finde en vinder. Men som almindelig motionist, kan det være rigtig svært, bare at nærme sig en top 5 placering, når “eliten” har været igennem, og derfor vinder man måske aldrig noget. Men på appen vil mange konkurrence været anderledes opbygget. En gennemkørsel giver et lod i lotteriet om f.eks. en pumpe fra den lokale cykelbutik. Jo flere gange man kører sporet, jo flere lod har man i konkurrencen.

Singletracker appenDette gør sporet mere attraktivt, og man kan se, at man har muligheden for at vinde noget. Det kan betegnes som en ny form for gamificering af sin træning. En anden ret fin feature, er muligheden for at bede om hjælp. Her tænkes ikke så meget på hjælp fra en ambulance (Det kan appen dog også), men mere hjælp til de små ting. Det kan være man har slået sig, og at nogen der allerede er på ruten kan hjælpe. Men det kunne jo også være man havde knækket kæden, eller punkteret slangen og ikke har det rigtige værktøj. Så kan man kalde hjælp på appen, og en rytter på ruten kan se det, og komme en til undsætning.

Singletracker appenTil alle betalingssporerne, og der er flere på vej i Danmark, giver appen mulighed for at foretage betalingen, og have “billetten” via telefonen. Man undgå klistermærket, som man ofte taber, eller den krøllede seddel i lommen. Billetten ligger trygt på ens telefon, og kan fremvises hvis dette påkræves.

Derudover gør App’en det utrolig nemt, at få overblik over hvilke ruter der er lukket på grund af vedligeholdelse, eller fordi vejret ikke har behandlet sporet så pænt. Ved hjælp af en lille “rettetegn”, kan trailbyggeren lukke sporet, og åbne det igen, når det er klar til belastning. Det foregår oftest på Facebook nu, men vi har alle oplevet hvordan beskeder og information generelt, har det med at drukne i alt den andet information på Facebook siden. Her er måden, hvorpå vi undgår at køre forgæves.

Singletracker appenNår man er færdig med turen på sporet, trykket afslut, og lagt en klink til sporbyggeren, , er der selvfølgelig en mulighed for at blære sig overfor sine venner på de sociale medier. Man kan dele sine ture, og endnu bedre – rate dem. Det seje er så, at når man ser en andens blær, kan man trykke på linket, og så åbnes singletracker App’en på ens telefon, med det spor der er henvist til. Så er man klar til at race sporet igennem, for at se om man kan slå sin kammerat.

App’en er stadig ny, og gutterne er stadig i gang med at tracke nye spor, og lave aftaler med de forskellige klubber og sporlaug. App’en kan sagtens være løsningen, for alle os sporjunkies. Mangler dit spor på listen, kan du altid kontakte Motinno i Aalborg, så hjælper de med at få sporet ind på appen.

Det eneste nogen af os skal vende os til med den her nye App er, at vi skal have vores telefon spændt fast på styret. Men med størrelsen på de nye cykelcomputere, så er det vel også muligt at vende sig til det. Kender man sporet, behøver man jo heller ikke køre med den fremme, men så mister man dog nogle af App’ens muligheder, med f.eks. at se hvor andre er henne.

Med de muligheder der ligger i App’en, er det en app der allerede er installeret på min telefon. Det her er rigtig smart, og åbner op for rigtig mange muligheder, der hjælper med vedligehold og bevarelse af vores spor, og derudover bevarelse af det gode forhold til alle skovens andre brugere.

I kan finde app’en på Play (Til Android) og på App store (Til iPhone). Den er gratis.

Billeder Fra Singletracker