Disclaimer: Denne artikel er baseret på en vurdering af et enkelt produkt, og altså ikke “kina-carbon” i al almindelighed. Så uanset meningen om dette ene produkt er det altså ikke nødvendigvis en generel holdning, og den generelle kvalitet af “kina-carbon”.

kina-carbon-styr-vaegtDet hele startede med at vi på redaktionen snakkede om kina carbon (red: Billige no-name carbon produkter, importeret fra kina). Ingen af os havde erfaring med billige carbon produkter, men vi havde hørt en masse, både godt og skidt. Det endte med at vi satte os for at prøve det af, og hurtig fandt vi et flot carbon styr på Ebay, til den beskedne sum af 116 kr. Styret var “carbon”, og vejede kun 114g. Så alt i alt et godt tilbud, og bestilt det blev det.

Kina-Carbon styr – Kend den på knækket

Nu skulle det testes, og det fik jeg æren af. Godt 2000 trænings kilometer er tilbagelagt for at deltage i Danmarks største MTB løb (Aalborg MTB Marathon). Jeg havde sat mig helt vildt op til dette løb, og har glædet mig vildt meget og det skulle være festens dag. Cyklen havde fået nye lejer i begge hjul, og alt spillede som det skulle.

kina-carbon-styrStarten gik og vi lagte fra land med en kanon gennemsnitsfart. Ude på ca. 17 km. kunne jeg høre at der var noget som knasede fra mit styr. Vi kom til et stykke hvor det var total umulig at cykle pga. mudder i godt 30 cm. dybde. Her ville lige kort løfte min MTB og så skete det, som ikke måtte ske. Styret knækker lige ved frempinden og hele følelsesregisteret rammer mig som en kæmpe bombe. Det kunne have gået helt galt og i værste tilfælde kunne jeg været komme rigtig galt afsted. Ja, jeg kunne endda have taget en anden rytter med i faldet.

Har jeg har været godt dum? skulle jeg aldrig havde valgt et billigt carbon styr til sådan et løb?

Personligt vil jeg fremover ikke spare på at købe for billigt. Det er muligt jeg bare har været uheldigt, og det er ikke fordi jeg vil påstå at kina-cabon altid er noget skrammel, men jeg tør ikke tage chancen en anden gang.

Så nu sidder jeg tilbage med en blandet følelse af dumhed og ærgrelse over ikke at have gennemført løbet, og håneretten ligger på jeres side nu.