En islænding på danske spor

Hvad gør man for at få mere udfordring på mountainbiken. Heiðar Snær Rögnvalsson fra Island tager til Danmark og kører FLAMMEN LIGA POWERED BY SRAM, og tager så hjem til Island efter løbet er kørt. Han har store ambitioner, og ved godt hvad der skal til for at opnå dem. Det kræver fokus, dedikation og god hjælp fra familien.

Heiðar Snær Rögnvaldsson er en 18 årig knægt fra Hafnarfjödur ved Reykjavik, Island. Men han er ikke hvem som helst, for han har allerede vundet en del. Men det startede ikke med mountainbiking, det startede som så mange andre med håndbold. Faktisk var han på flere ungdomslandshold i håndbold, og vi kender jo godt Islands styrke på håndboldbanen, så det kunne måske have rakt langt. Men det gjorde det ikke, for hans lyst til at køre på mountainbike var bare større. Det er 2 et halvt år siden han skiftede bolden ud med de 2 hjul.

Heiðar Snær startede sin karriere på de to hjul med at kører ned af fjeldet. Downhill fik hans første opmærksomhed, og her udmærkede han sig ved, at vinde det islandske junior mesterskab 3 gange. Det er blevet til et Islandsmesterskab for juniorer på landevejen. Nu har han så skiftet til cross country, og her er ambitionerne ikke mindre. Han vil gerne leve af at køre mountainbike, og gerne inden for de næste 2 år. Et andet mål er, at kunne repræsentere sit land ved de næste olympiske lege. Men han er realistisk, og ved godt at det ikke er noget der kommer af sig selv.

FLAMMEN LIGA POWERED BY SRAM

FLAMMEN LIGA POWERED BY SRAM er i år blevet en del ryttere rigere, og en af dem er Heiðar Snær. Det er første skridt mod toppen. Han stiller op for Racing Viborg, som også har Michael Rasmussen på holdet. Årets liga er første hele år at Heiðar Snær deltager, og han stiller op i B rækken. På spørgsmålet om hvad målet er her, er svaret meget klart “Jeg skal slutte i top 3, og næste år skal jeg i A rækken”. Han har ligeledes tilknyttet en dansk træner, der sammen med folkene bag Racing Viborg, skal hjælpe ham med at nå hans mål.

I år er det blevet til deltagelse i de 2 første runder af SRAM ligaen, og han har fået en 13. og en 10. plads. Ruten i Geel skov gav ham nogle nye udfordringer, som han ikke er vant til fra Island – rødder. De skal køres på en anden måde, end hvad han er vant til, og det skal han lige vende sig til. Han har planer om deltagelse i alle årets SRAM liga løb.

Lige nu bor han I Island, men det er ingen hindring. Han og hans far tager herned når der skal køres, og så tager de hjem til Island, når løbet er kørt. Der er ikke en lignende liga i Island, hvilket er baggrunden for, at han kommer til Danmark for at kører. Fra august bliver det lidt nemmere for ham, for der er han elev på Hald Ege Højskoles mountainbike linje, og skal med hjælp fra blandt andet Michael Rasmussen, blive en bedre rytter, både teknisk, men også mentalt.

Udstyret skal være i orden

Udstyret skal være i orden når der køres meget. Heiðar Snær kører på en Focus O1E Team Edition. Den er sat op med SRAM Eagle gruppen, og har en gearing der hedde 10-50 på kassetten og 34T på klingen. Den er fuldaffjedret, og han er virkelig godt tilfreds med den. Til spørgsmålet omkring den bedste opgradering man kan lave på en cykel, er det helt klart hjulsættet. Selv kører han med DT Swiss XR-1501 Spline hjul.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *