Ferie for Alle blev afholdt i den forgangne weekend. Det er skandinaviens største feriemesse, og den er stor. Den fyldte alle Messe center Hernings haller, dog på nær Jyske bank boksen.

Hvad laver et mountainbikemagasin på en feriemesse, kunne man tænke. Men mange af os elsker jo at rejse, og kunne man have sin mountainbike med, er det jo en kombination der er værd at overveje. Så MTBX gik på jagt efter MTB relaterede feriedestinationer, og fandt ikke så få. Det gav materiale til flere artikler, men her i den første artikel, handler det om de indtryk vi fik på messen, som var MTB relaterede.

Feriecenter Slettestrand - MTBFerie for alle er snart blevet afholdt i rigtig mange år, og udbudet af rejsedestinationer udvides hvert år. Der kommer flere og flere rejser, hvor afslapning kombineres med sportslige udfoldelser. Mountainbiking havde, som i resten af vores samfund, fundet vej på messen. Flere og flere tilbyder en eller form for guidede ture, tekniktræning eller gør bare sporerne mere tilgængelige, ved at informere og få opholdet til at kunne rumme cykler, og alt det der høre sig til omkring dem.

Det skal dog nævnes, at messen blev endevendt, og der er ikke et væld af MTB relaterede muligheder på messen, som foregår på Sjælland. Vi ved der er masser af mountainbike relaterede begivenheder på Sjælland, men de gav ikke lyd fra sig på Skandinaviens største ferie messe.

En opfordring skal lyde til jer der udbyder MTB relaterede events på Sjælland, og alle de andre MTB begivenheder i Danmark. Få jeres aktivitet gjort tydelig, enten ved at informere om dem på forskellige fora på f.eks. Facebook, eller f.eks. gennem MTBX. Derudover gør de nærliggende campingpladser, Bed & Breakfast og andre overnatningsmuligheder opmærksomme på jeres eksistens, og gør det nemmere for os ivrige mountainbikere, at få øje på jer.

Her nogle spændende destinationer og events, der havde noget MTB i sig, som blev fundet på Ferie for Alle messen.

Silkeborg MTB Center

SilkeborgMTBcenterNoget nyt er på vej i Silkeborg. Et sted der gør det nemmere for alle os MTB’ere, når vi skal besøge de silkeborgske spor. Centeret ligger i hjertet af Silkeborg, og alligevel med Nordskoven i baghaven. Silkeborg MTB Center åbner officielt den 2. april i år, hvor alle deres tilbud kan prøves.

Det er ideen, at centeret skal være stedet hvor man starter og slutter sin tur på f.eks. sporet i Nordskoven. I centeret kan man få de gode råd om sporerne, følge et af alle deres hold, hænge ud og få en snak med andre, vaske cyklen og en masse andet. Centeret udlejer også mountainbikes, og har lagt sig fast på, at det er BMC cykler der kan lejes.

SilkeborgMTBcenterDa centeret ligger i hjertet af Silkeborg, er der også overnatningsmuligheder lige i nærheden. Vandrehjemmet ligger få hundrede meter fra centeret, så man kan bruge den første dag på et af centerets mange teknikkurser, og den næste på at fræse skoven tynd. Centeret har lavet aftaler med hoteller rundt i Silkeborg, så man kan leje cyklerne på hotellet, og aflevere dem samme sted efter brug.

Så nu er der ingen undskyld for, at komme ud på sporerne omkring Silkeborg. Find mere om centeret her.

Skallerup Seaside Resort

Skallerup Seaside resortSkallerup Seaside Resort havde en stor stand, hvor der var konkurrencer, kreative ting til børnene og lidt til ganen. Der blev ikke reklameret med mountainbikes. Men faktisk er der flere der bor på Skallerup Seaside Resort, som har deres mountainbikes med, og cykler op til sporet i Tornby Klitplantage. Et spor på ca. 13 km. som har flere sværhedsgrader.

Derudover tilbyder Skallerup Seaside Resort også kørsel på MTB, som en af deres tilbud til virksomheder, der afholder møder, eller kommer som grupper på resortet.

Find mere om resortet her.

Mountainbike Slettestrand

Feriecenter Slettestrand - MTBMountainbike Slettestrand, en del af Feriecenter Slettestrand, er som sådan ikke nyt, og enhver mountainbiker med respekt for sig selv, ved hvad det er, og har nok også været forbi Svinkløv, for at køre en tur på ruten i Svinkløv Klitplantage. Den vedligeholder Mountainbike Slettestrand, de udbygger og bruger den til mange af deres aktiviteter.

Mountainbike Slettestrand var repræsenteret på Ferie for alle messen, med den mest markante MTB demonstration. De havde simpelthen flyttet en mikrodel af sporet fra Svinkløv ind i messehallerne. Sporet bød på kørsel for dæmpet lys, da standen lå i området “in the dark”. Sporet bød på et let transport spor mellem træer af jern, en kort men stejl opkørsel, og derefter en teknisk nedkørsel med et drop og berms. Det lyder fedt, og det var ret fedt. Derudover var der et kortere spor, som var knapt så udfordrende.

Feriecenter Slettestrand - MTB

Mountainbike Slettestrand havde cykler med fra Santa Cruz og Frogbikes, hvilket bare gjorde turen endnu sjovere. Kæmpe respekt til Mountainbike Slettestrand, for at bringe sporerne til folket, og give alle muligheden for at prøve mountainbiking. Man kan sige, at hvor man kunne smage på alverdens delikatesser på de andre stande, ja så kunne man smage på det søde, velsmagende MTB spor fra Svinkløv på deres stand.

Mountainbike Slettestrand tilbyder mange forskellige aktiviteter, hvor man sidder på sin mountainbike. Feriecenter Slettestrand tilbyder flere mulighder, lige fra den fulde pakke, hvor man får tekniktræning, tager på lange ture med guide og ture i Svinkløv Klitplantage med guide, overnatter og spiser på Feriecenteret.

Til at tage en endagstur på sporet sammen med en af instruktørerne Feriecenter Slettestrand - MTBpå Feriecenteret. Instruktørerne på Mountainbike Slettestrand er alle fuldtidsansatte til netop instruktørgerningen, og har arbejdet med at instruere alle os på MTB siden 2009. Der er plads alle på deres hold, både store og små, nybegyndere og garvede.

Læs mere her, og kig forbi Feriecenter Slettestrands hjemmeside for at se deres tilbud. Under mountainbike, finder du alle deres aktiviteter på mountainbike.

Explore MTB center

Explore MTB center, som ligger ved Viborg, var også til stede på messen. De havde lavet en meget flot stand, som skilte sig ud fra de andre stande, for at være god til at fortælle historien om sporet i naturen. Hele bagvæggen på standen var et stort billede fra Dollerup bakker, og på standen havde man stillet et borde bænke sæt op, nogle cykler, og birketræer i forgrunden. For en kort stund, ExploreMTBcentervar ens tanker væk fra messen, man kunne mærke roen ved Dollerup bakker, og skulle lige til at tage min mountainbike for at komme videre ud i skoven.

Explore MTB center laver kurser for alle niveauer, de laver MTB getaways i samarbejde med Niels Bugges kro. Så har de lavet et center, hvor man som bruger af sporerne i Hald ege og Dollerup, kan sætte bilen, tage en snak med dem i centeret, køre ud i sporet, og slutte af i centeret igen. Herudover arrangerer de også kurser rundt i landet. Så et alsidigt tilbud, på en flot stand.

Læs mere her

Lille cykelholder – min amigo

Min AmigoPå min tur rundt på messen stødte på en sjov cykelholder. En cykelholder lidt udover det sædvanlige. Den var navngivet – min amigo, og kan rumme fra 3-4 cykler.

Det er en trailer, der spændes efter bilen, og specielt de små biler, vil nyde godt af denne trailer. For ikke alle biler må køre med 3-4 cykler på krogen, og så er denne lille trailer et fint alternativ.

Derudover er man sikker på, at cyklerne ikke bliver beskadiget af udefrakommende ting, når man kører ned gennem Tyskland. Læs mere her.

Alt det andet

Ferie for alle messen bød også på udlandsdestinationer. Der arbejdes lige nu på en artikel om mountainbiking i Tjekkiet og i Sverige. Derudover arbejdes der på en artikel, hvor man kan tage sin montainbike med bag på bilen, eller på campingvognen, for at komme nærmere på vores spor her i Danmark, samtidig med at man overnatter tæt på det.