Vores vurdering af HT T1 Pedaler

Test score af HT T1 Pedaler

Funktionalitet: 7

Design: 8

Pris: 6

Total Score: 7 ud af 10

Anmeldt af Kasper Meldgaard Børjesson

Rød, lilla, blå, udvalget i farver er mange med T1 pedalerne fra HT, men er det nok til at retfærdiggøre prisen på ca. 1.100 kroner eller har de mere at byde på en blot fede farver og en lidt lettere Shimano XT Trail pedal som de minder meget om?

Vi har testet pedalerne gennem en længere periode og har været meget tilfredse med at køre med dem. Bygningskvaliteten og lejerne føltes rigtig god og pedalerne føltes som en rigtig god mellemting mellem en Cross Country og All Mountain pedal. HT Components har eksisteret siden 2005 og beskæftiger sig hovedsageligt med pedaler. Selvom de slet ikke er lige så store som Shimano og Crank Brothers har de stadig nogle store profiler som Aaron Gwin og Jared Graves der anvender deres pedaler, så de må kunne noget.

Detaljer:

  • 370 gram (testpedalerne)
  • Udskiftelige pins
  • 92 x 68 mm
  • 11 forskellige farver
  • Trail / All Mountain type pedaler men kan bruges til alt slags mtb
  • pris:  ca. 1.100 kr.

På sporet

Jeg oplevede at HT T1 pedalerne var nogle super stabile pedaler at køre med, forstået på den måde at mine fødder sad godt og fast placeret på pedalen. De var tilmed rigtig nemme at clicke i og ud af og gav et højt “click” hver gang man trykkede sine sko ned i pedalerne. Som sagt føltes de super stabile og ligeledes behagelige at køre med, der var ikke på noget tidspunkt, hvor jeg faldt ud af pedalerne og mine sko sad som sagt virkeligt godt fast i clicksystemet.

Det er dog ikke de 4 udskiftelige pins, 2 foran på hver pedal, der gør at man sidder godt fast i pedalerne. De er nemlig fuldstændig ubrugelige, da de slet ikke på noget tidspunkt rører ved forenden skoene. Det kan selvfølgelig være at hensigten med pinsene er at man ikke skal glide af pedalen såfremt man falder ud af clicksystemet ved en fejl.

I den tid jeg har kørt med dem har de ramt masser af sten og rødder og det kan også ses på pedalerne, de har dog stadigvæk været fuldt ud funktionsdygtige efter alle sammenstød med underlaget. Det er selvfølgeligt også forventet af så dyr en pedal at den skal kunne holde til en del tæsk. Det er muligt at regulere spændingen omkring klamperne rigtig meget i begge re og det er nok også det der gør at de ens sko sidder så godt og at de føles så stabile at køre med.

Sko og Klamper

Jeg prøvede at køre både med Five Ten Kestrel boa sko og Shimano sko begge sko med klamper. Begge sko passede rigtig godt sammen med pedalerne. Men som jeg også skrev længere oppe får man ikke meget ud af at have en blød sål som Five Ten skoene har idet at de pins som sidder foran på pedalen alligevel ikke rører ved sålen. Det er lidt ærgerligt.

Clicker man ikke i clicksystem står man ikke særlig godt på pedalerne, men det kan lade sig gøre til man får clicket i igen. Klamperne kommer i 2 udgaver med forskellig bevægelse. X1 klamperne som har 4 grader og X1F som har 8 grader.

Konklusion

Pedalerne er stabile at stå i, bygningskvaliteten er i top og de fås i en masse fede farver så man har mulighed for at mache sin cykels farver. Men de koster 1.100 kroner og jeg synes ikke at fordelene retfærdiggøre prisen fuldt ud. Jeg synes heller ikke at man får nok ud af rammen på pedalerne når ikke engang ens sko rører ved pinsene foran. Derfor ville jeg nok vælge nogle lidt billigere pedaler og så gå lidt på kompromis med farver og vægt.

Pedalerne er stillet til rådighed af 222cycles.dk