Valentine special: Den perfekte mountainbike date

Hvis dit krav til en kommende kæreste er, at vedkommende skal være aktiv, eventyrslysten eller have lyst til at afprøve grænser, hvorfor så ikke få det testet af på en date? Udover at det er sjovt, så bryder det også den ellers så velkendte pinlige tavshed. Og helt ærligt, hvis anstrengelserne bærer frugt, hvor fedt er det ikke lige at kunne dele denne sportsgren med sin kæreste? Det giver masser af energi til parforholdet, mange fede fælles oplevelser og altid noget man kan snakke om.

I anledningen af Valentinsdag får du her 6 gode råd til den perfekte mountainbike-date.

1. Hav udstyret klar og i orden

Det er dit ansvar at sørge for, at der står en mountainbike klar og i den rigtige størrelse. Det er ligeledes vigtigt, at du har tænkt på sikkerheden. Mountainbiken er derfor IKKE med klikpedaler. Hvis din date ikke selv ejer en cykelhjelm, så sørger du selvfølgelig også for at have en med i den rigtige størrelse. Du kan godt bede din date om at møde op i sportstøj og i et par sportssko.

2. Gennemgå teknikken

Hvis du vil gøre dig forhåbninger om, personen skal blive dit hjertes udkårne, er første forudsætning at få personen helskindet igennem oplevelsen. Det er derfor vigtigt, at du forklarer den basale teknik, som er at:

  • forbremsen udelukkende må anvendes, når det går ligeud (aldrig i et sving)
  • få numsen godt tilbage, specielt ved nedkørsler
  • slappe af i arme og ben, så kroppens lemmer virker stødabsorberende
  • se så langt frem på sporet som muligt

3. Vælg en nem rute

Det kan godt være, du finder det fristende at vise, hvor sej du er på mountainbiken, men I cykler jo sammen, og I skal derfor begge kunne køre ruten. At vælge en nedkørsel der sender din date ud i den visse død, har derfor en scorerate på ca. 0 %.

4. Snak og hav det sjovt

Det må gerne være lidt hårdt, men husk at formålet med daten er, at I skal lære hinanden at kende. Det dur derfor ikke at I kører med så høj puls, at I ikke kan tale sammen. Husk at dit hjertes udkårne måske ikke er i lige så god form som dig. Tag gerne nogle pauser undervejs ved flotte udsigtspunkter og benyt lejligheden til at røre lidt ved din date ved fx at hjælpe med teknikken eller give et sejers-knus efter en hård opkørsel eller udfordrende nedkørsel.

5. Nyd udsigten bagfra!

Behøver jeg nævne, hvad du har perfekt udsigt til, hvis du kører bagerst?

6. Slut af med noget lækkert

mountainbike date valentinOg her tænker jeg ikke (nødvendigvis) på en tur i buskene. Hvis det er vinter, så medbring en termokande med dejlig varm kakao og et par stykker kage. Hvis det er sommer, så tag en gasgrill og nogle grillpølser med og nyd det med en dåsesodavand.

PS: Mange statsskove har shelters til gratis afbenyttelse 😉

Artiklen er skrevet af Kirstine Faber fra trackmybooty.dk. På fotoet ses hun sammen med sin kæreste Torben. De har været sammen lige siden Torben inviterede Kirstine på mountainbike date i december 2015. Artiklen er skrevet på baggrund af denne date.