MTB sporten er som regel en ret dyr fornøjelse; cykler, udstyr og reparationer - det hele løber op ! Men vi har samlet 5 billige MTB gadgets som ikke vælter budgettet.

Red Cycling Products Dry Sack

Det danske vejr er ofte vådt, så hvad gør du for at holde dit værktøj eller telefon tør når du cykler ? Vi har fundet en billig løsning, nemlig en Dry Sack fra Red Cycling. Der er tale om en 13 x 18 cm taske i tykt gummi som er helt vandtæt. Tasken lukkes ved at folde toppen et par gange og klæbe velcro lukningen sammen. På den ene side af tasken er der et lille praktisk “vindue” i klar plast så du kan se hvad du har med, eller om der er beskeder på telefonen. Efter at have brugt den i et år, holder den stadig tæt.

Pris 45 kr hos Bikester.dk

Genuine Innovations Tubeless repair kit

Der er efterhånden en del der kører med tubeless setup på vore mountainbikes. Hvordan du sætter dine hjul og dæk op til tubeless, kan du se her. Når du engang imellem punkterer, sker det at hullet er stort, så væsken i dækket ikke er nok til at lukke hullet, så får du brug for en omgang bacon (tyk butyl gummi “plug”) du kan kommer i hullet på dækket. De kan købes i mange prisklasser, vi har fundet et billigt, men effektivt, sæt bestående af 5 plugs og et værktøj til at komme plug’en ind i hullet. Hvis du ikke vil køre med sættet liggende løst i din cykeltaske kan det gemmes af vejen i en lille beholder, f.eks et tomt hylster fra en pakke Treo.

Pris 49 kr hos Allbike.

Squirt voksbaseret smøremiddel

Du har sikkert hørt om det ? Squirt, voksbaseret smøremiddel til din kæde i stedet for traditionel kædeolie. Smøremidlet har et meget højt indhold af voks på hele 40%, og er biologisk nedbrydeligt. Smøremidlet laver en beskyttende hinde på din kæde, der afviser skidt, snavs og urenheder. Din kædes holdbarhed forlænges derfor og slitage af kæde, kassette og bagskifter minimeres. Det er dog vigtigt, at din kæde og kassette er rengjort og fri for olie inden du påfører Squirt, ellers virker produktet ikke optimalt.

Pris 59 kr hos Cykelpartner.

Purepowers hydro tabs

Det er ikke en decideret gadget til din mtb, men hvis du vil forbedre “motoren” på din mtb, kan du investere i et rør med PurePower Hydro Tabs. Hvert rør rummer 20 tabs, som indeholder elektrolytter og salt, og er dermed med til at opretholde din væskebalance, så du kan præstere bedre over længere tid. Vi har tidligere testet produkter fra PurePower her på siden, hvordan det gik kan du læse her. Hver tablet indeholder vitaminer og mineraler og du kan bare smide en enkelt i din drikkedunk inden du tager på tur. Hydro tabsne opløses nemt i vand, og giver en frisk smag af røde bær. Husk at præstationsevnen begrænses allerede ved 2% dehydrering.

Pris 55 kr hos PurePower.

Alutæppe – Termisk nødtæppe

Et termisk nødtæppe kan gøre en kæmpe forskel hvis ulykken er ude. Den tilskadekomne mister hurtigt varmen til omgivelserne, og her kan et nødtæppe hjælpe, faktisk reflektere tæppet mellem 75-85% af den kropsvarme man udstråler. Selvom tæppet måler 210 x 135 cm kan det foldes samme til at fylde næsten ingenting i din taske, og vægten er sølle 52 gram, så gør dine cykelvenner en tjeneste og køb nødtæppet, det kan gøre en forskel.

Pris 15 kr hos backpackerlife.dk