Så er der ikke lang tid til, at det går løs til verdensmesterskaberne i Nové Město na Moravě i Tjekkiet. Der er lagt op til en kæmpe mountainbike festival, med de aller bedste mountainbike ryttere i verden, nightride for bredden, marathondistancer for bredden og selvfølgelig selve verdensmesterskaberne i cross country for kvinder og mænd, både u23 og eliten.

Er du til mountainbikefest – så tag til Tjekkiet i juli

Festen starter den 29. juni med en stor åbnings ceremoni, og fredag, lørdag og søndag køres de forskellige løb. Men op til selve starten af løbene, er der mulighed for at se ruten, se præsentationer af ryttere, og så kan man se de enkelte ryttere træne på ruten.  Allerede inden åbningsceremonien, er der om onsdagen mulighed for at se den nye konkurrence form – Cross-country eliminator. Her kæmper 4 ryttere af gangen i flere heats, på baner mellem 500 til 1000 m. Dette skulle være et super godt tilskuervenlig format, da man kan følge med hele vejen. Programmet kan ses via dette link.

Torsdag kan man opleve det såkaldte World Championships Cross-country Team Relay. Det er en konkurrence, hvor det ikke er individuelle ryttere der kæmper mod hinanden, men landshold. Her får rytterne den første mulighed for at køre på banen mod de andre. Fredag kører juniorerne, og lørdag og søndag er det kvinder og mænd, først U23 og derefter eliten.

Ruten, som alle ryttere skal ud på, er 4,1 km. lang med 80 højdemeter i alt. De forskellige ruter, kan ses via dette link.

Der er altså lagt op til fest, og området hvor festen afholdes på hedder  Vysočina Aréna, Nové Město na Moravě. Det ligger syd for Prag.

Billetter til eventet kan købes på deres hjemmeside. Der kan desuden findes information på eventets officielle poster.

Foto venligst udlånt af Czech Tourism

Alle fotos er venligst udlånt af Czech Tourism