Leogang har været på kalenderen for verdensmesterskaberne siden 2010, og har en lang historie med mindeværdige øjeblikke. Til tider er sporet blevet beskrevet som værende alt for vedligeholdt, men det var langt fra tilfældet på den sidste dag i 2020 Mercedes-Benz UCI Mountainbike VM. Den helt nye ‘Enchanted forest’-sektion blandet med kraftig regn, skabte et af de mest udfordrende verdensmesterskaber, vi nogensinde har set. Og det førte til et brutalt downhill race, der til tider var ret så uforudsigeligt.

Mark Wallace Foto: Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool

De nykårerede verdensmestre blev fundet uden for de på forhånd forventede favoritter, men fundet på baggrund af nogle utrolig flotte gennemkørsler.

Camille Balanche i regnbuefarver

Kvinderne kørte første igennem, og alles øjne var vendt mod den forsvarende verdensmester Myriam Nicole. Men da den fjerde sidste rytter kørte igennem, blev den hurtigste tid sat. Det var den schweiziske Camille Balanche, der kunne stille sig øverst på skamlen, og ifører sig den regnbuefarvede trøje, da de store stjerner var slået.

Reece Wilson øverst

Hos herrerne var det også en noget uventet verdensmester der blev fundet. Han startede langt fra top ti, men den skotske rytter Reece Wilson kunne i sidste ende, kalde sig verdensmester, efter ryttere som Finn Iles, Luca Shaw, Brook MacDonald, Loris Vergier og Laurie Greenland, enten var en tur i mudret, eller simpelthen bare satte sig fast undervejs.

Vali HollFoto Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool //

Hele spændingen blev udløst til sidst, hvor den forsvarende verdensmester Loic Bruni fra Frankrig, satte sig på cyklen. Men det var hurtig klart, at han ikke kunne slå Skotten, og man fornemmede også Loic Brunis skuffelse, efter et af hans mange ture i mudret. Rytteren fra Skotland, Basestudent eleven fra Dirt School i Tweed Valley, kunne til slut kalde sig verdensmester for første gang.

Læs også: Red Bull Rampage 2019 i billeder

Billederne for konkurrencen giver en god fornemmelse for den fede men mudrede stemning.

Reece Wilson Foto: Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool
Camille Balanche Foto: Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool

Samlede resultater

De samlede resultater så sådan ud:

Elite kvinder
1. Camille Balanche (SUI) 5:08.426
2. Myriam Nicole (FRA) +3.130
3. Monika Hrastnik (SLO) +16.966

Elite herrer
1. Reece Wilson (GBR) 3:51.243
2. David Trummer (AUT) +3.197
3. Remi Thirion (FRA) +5.953