Vores vurdering af Vandsky.dk - moderne imprægnering

Test score af Vandsky.dk - moderne imprægnering

Funktionalitet: 8

Design: 8

Pris: 8

Total Score: 8 ud af 10

Anmeldt af Rikke Bruun

Vandsky.dk er en ny type imprægnering som ligger et vandafvisende lag, men som stadig bibeholder åndbarheden på de behandlede tekstiler. Vandsky.dk benytter sig af en ny nano-teknologi som ligger et net over det man behandler og giver en vandafvisende overflade.

Produktet kommer som en imprægneringsspray, der kan bruges på alle absorberende materialer. Vi har testet produktet på en række tekstiler, som vi bruger på mountainbike, men sprayen kan også bruges på hverdagstøj, som jakker, flyverdragter og ting som telte og parasoller.

Behandlingen med imprægneringssprayen forgår ved at emnet sprayes og herefter skal det tørre i op til 24 timer, eller du kan gøre det i tørretumbler.

Rygsæk efter en dag i sporet

Vi har testet produktet på forskellige ting vi bruger i den daglige træning på MTB. Vi har testet imprægneringen fra Vandsky.dk ved at benytte vores behandlede produkter til almindelig træning i vådt vejr.

Det første vi testede var en taske. Tasken er normalt smurt ind i mudder og skal lige tørres over efter en tur i sporet med meget mudder. Efter behandlingen med Vandsky.dk sidder mudderet nu som små perler der let kan rystes af.

Så her er der ingen tvivl om at imprægneringen gjorde en positiv forskel.

Baggy-bukser efter en tur i sporet

Vi testede også på et par Baggy-bukser og her var resultatet lidt blandet. Vi oplevede en fin perlende og vandafvisende effekt på lårene der blev holdt tørre, men på bagdelen gik vandet igennem som det plejer. Vi tror dog dette skyldes den slibende effekt sand og jord har i kombination med kontakten til sadlen.

Et par handsker fik også en tur og her var effekten på oversiden også rigtig god, hvor vandet blev afvist og holdt handsken tør.

En ældre softshell jakke, som var begyndt at optage vand fik ligeledes en omgang imprægnering fra Vandsky.dk og her var effekten også rigtig god. Vandet blev igen afvist og perlede af som da jakken var ny.

Det sidste vi testede var et par kondisko, men vi er lidt i tvivl om vandet er kommet ind ved, at løbe ned af benet og ind i skoen eller igennem skoens membran på oversiden – så her kan vi ikke give en reel bedømmelse.

Demonstration af imprægnering af sko

Bedømmelse:

Funktion: Vi har oplevet en rigtig god funktion på både tasken og forside af bukser, handsker og jakke – ved kontaktflader og fodtøj, har vores oplevelse ikke været så god

Design: Produktet kommer i en almindelig spray-flaske, med en god vejledning i anvendelse

Pris: Fornuftig i forhold til effekten

Man kan købe Vandsky.dk på deres webshop for kr. 149,- pr flaske (eksternt link).