Vores vurdering af POC Tectal

Test score af POC Tectal

Funktionalitet: 9

Design: 9

Pris: 7

Total Score: 8.3 ud af 10

Anmeldt af Lasse Klausen

De fleste kender det svenske mærke POC, som laver kvalitets tøj og udstyr til cykling og ski. Vi skal i denne omgang kigge nærmere på deres cykelhjelm, Tectal, som prismæssigt ligger i den højere ende af segmentet.

Design og funktionalitet

POC Tectal fås i 8 forskellige farvekombinationer fra pink til den traditionelle sort og i størrelserne XS, M/L og XL/XXL. Vi har testet farven “Amosite grey” i størrelse XL/XXL, som er fra 59-62 cm og den vejer 340 gram.

Hjelmen er designet til MTB brug og derfor dækker den langt ned i nakken og ved ørerne, så der er en god beskyttelse af hele hovedet. Yderskallen er støbt i et helt stykke uden samlinger. Det sidder fast på en EPS liner, som er forstærket med POC’s “Aramid fiber”, som skulle give højere styrke og bedre beskyttelse.

Hjelmen har 18 store ventilationskanaler, som hjælper med at holde hovedet afkølet. Inde i hjelmen sidder der hele vejen rundt en blød stofbeklædt rem, som justeres via et hjulsystem ved nakken. Der er ganske almindelige stropper i siderne med et hagespænde.

Hjelmens visir er justerbart og rykkes op og ned ved at stramme en skrue ved visirets top. Inde i hjelmen finder man de sædvanlige bløde puder, som skulle være antibakterielle. POC havde desuden vedlagt et ekstra sæt puder og en hvid stofpose til transport af hjelmen.

På bagsiden har POC valgt at udstyre hjelmen med en Recco(C) reflector, som bl.a. bruges i udlandet til at finde savnede personer efter laviner osv. Hjelmen er godkendt med EN 1078, som betyder, at den er godkendt i EU, men POC har ikke valgt at udstyre den med MIPS.

Design er selvfølgelig en smagssag, men jeg er helt vild med udseendet og synes, at POC virkelig har formået at lave en cool hjelm. Samtidig er alle samlinger flot lavet og kvaliteten af materialerne er meget høj.

Pasform

Undertegnede har et stort hoved(62 cm) og jeg har tidligere haft svært ved at finde en cykelhjelm, som sad ordentligt fast på mig. Jeg fik hurtigt indstillet hjelmen til mit hoved via spændet i nakken og jeg følte, at den sad rigtig godt fast, fordi den indvendige rem havde fat hele vejen rundt om hovedet. Det gjorde også, at hjelmen var svær at vippe op ved panden, selvom jeg ikke havde spændt hagespændet.

Stropperne kunne ikke indstilles, men det var heller ikke nødvendigt, for de sad helt perfekt til mig og hagespændet fungerede, som det skulle. Da jeg cyklede af sted indstillede jeg visiret således, at det lige præcis ikke tog noget af mit udsyn, hvorefter jeg spændte skruen og siden har det ikke bevæget sig.

På sporet

Det første jeg bemærkede var, hvor let hjelmen føltes og jeg mærkede ikke noget til den under turene. Den sad godt på mit hoved og jeg kunne tydeligt mærke, at der var meget mere ventilation i hjelmen i forhold til min gamle hjelm. Jeg følte ikke på noget tidspunkt, at hjelmen var for varm at have på og puderne var ikke fuldstændig gennemblødte efter brug.

Jeg var rigtig glad for, at jeg kunne justere visiret og i forhold til min gamle hjelm fik jeg 2-3 cm ekstra udsyn med Tectal’en. Jeg havde tidligere prøvet andre hjelme, hvor visirene tog alt for meget udsyn, fordi visiret ikke kunne justeres eller fordi det var for langt.

Det var nemt, at have solbriller på sammen med hjelmen og der var cirka 1 cm luft mellem øret og hjelmens kant. Det blev testet med et par Oakley Radar EV Path og Force Calibre solbriller, og de passede uden problemer.

Der var ikke noget beslag til fx Gopro kameraer eller lygtemontering, men der var god plads til at sætte et beslag med dobbeltklæbende tape fast, hvis man ønsker det.

Konklusion:

POC Tectal har et fedt design og sidder super godt på hovedet. Den er nem at indstille og det justerbare visir giver mere udsyn på sporet, hvor det virkelig gælder, om at få øje på forhindringer og kigge langt frem. Ventilationen er god og stropperne sidder perfekt uden at irritere.

Jeg var så heldig, at finde POC Tectal på tilbud til 1050 kr. ved Coolshop.dk, men ifølge Pricerunner koster den lige pt., mellem 1200 og 1600 kr., hvilket efter min mening er i den dyre ende. Hjelmens pris taget i betragtning ville det også have været passende at inkludere MIPS teknologi og et beslag til fx Gopro eller lygte montering.