Vores vurdering af Kärcher OC3 mobilvasker

Test score af Kärcher OC3 mobilvasker

Funktionalitet: 9

Design: 9

Pris: 7

Total Score: 8.3 ud af 10

Anmeldt af Lasse Klausen

De fleste har sikkert prøvet at køre rundt i landet for at køre på nye og spændende spor. Mountainbiken er selvfølgelig med og i dette års våde sommer og nu kolde vinter bliver cyklen tit ret beskidt med mudder og alt muligt andet. Det er de færreste steder man har mulighed for at vaske cyklen inden man ligger den ind bag i bilen eller sætter den på cykelanhængeren. Når man kommer hjem er mudderet tørret ind, kæden har et orange skær og de fleste vil bare gerne have et varmt bad i stedet for at skulle vaske cyklen. Kärcher har måske løsningen på dine problemer!

Kärcher OC3 mobilvasker

De fleste kender Kärcher, som bl.a. laver højtryksrensere. De har nu lavet en mobilvasker, OC3, som kan bruges til mange forskellige ting. Mobilvaskeren kan købes med selve enheden, men Kärcher laver også forskellige tilbehørspakker og den mest interessante er deres “bike box”, som specifikt er rettet imod mountainbike.

OC3 er i alt sin enkelhed en lille lavtryksrenser med en 4 liter vandtank og et litium batteri. Dens tryk kommer fra en pistol, som giver en flad stråle med max 5 bars tryk. Den kan sende 2 liter i minuttet igennem den 2,8 meter lange spiralslange og kan altså køre i 2 minutter inden tanken er tom. Brugstiden er cirka 15 minutter og du kan bruge 4-5 tanke vand(16-20 liter) inden batteriet løber tør og skal oplades.

Selve enheden vejer kun 2,2 kg uden tilbehør og har et vandfilter for at undgå forurening i motoren. Vandtanken sættes fast ovenpå enheden og tilbehørsboksen kan klikkes fast i bunden af den. Pistolen og spiralslangen foldes nemt sammen og kan gemmes i motorenheden under vandtanken under transport.

Den vejledende pris er kr. 1.199,-

Bike box

Bike boxen er en lille opbevarings boks, som klikkes fast under motorenheden. Den indeholder 3 dele: Bike cleaner, 1 børste og 1 mikrofiberklud. Kärcher har lavet deres research ordentligt og har vedlagt en bike cleaner, som er geleagtig og opløser fedt og snavs. Børsten kan klikkes på pistolen og bruges til at vaske cyklen, hvor vandet løber ud af børsten i stedet for den flade stråle. Mikrofiberkluden er af rigtig god kvalitet og det er praktisk, at man kan opbevare rengørings artikler mv. i bunden af mobilvaskeren.

I brug

Det første jeg lagde mærke til var, at mobilvaskeren var i rigtig god kvalitet og det hele virkede meget robust, gennemtænkt og praktisk. Motorenheden er latterligt lille og man kan ikke forstå, at den både kan opbevare slangen og samtidig fungere som motor og batteri. Den vejer ingenting og selv med vandtanken fuld var det let at flytte rundt på den.

Påfyldning af vand i tanken var let og foregik igennem et stort hul i toppen med en gummiprop. Man kan tage vandtanken af motorenheden eller lade den sidde på og fylde den op. Hvis man tager vandtanken af sættes den let på motorenheden, hvor der er en sammenkobling med gummiringe. Der er både et bærehåndtag på motorenheden og på vandtanken og de to låses sammen, når man løfter mobilvaskeren.

Når man skal vaske cyklen er det bare at tænde mobilvaskeren på en knap i fronten og trykke på pistolen, hvorefter den lige bruger 5 sekunder på at opbygge maksimalt tryk og så kører det ellers derudaf.

Vask i sensommeren

Jeg har testet mobilvaskeren i cirka 3 måneder fra sensommeren og ind i efterår og vinter. I den tid har jeg faktisk stort set ikke brugt min vandslange! OC3 er så brugervenlig og nem at have med at gøre, at jeg ikke orkede at skulle til at hive vandslange osv. frem. Pistolens stråle er helt perfekt i tryk og der er ikke noget mudder, som den ikke kunne skylle væk. Strålen havde samtidig en bred nok spredning til, at man kunne skylle cyklen på afstand og så gå tættere på, når mudder og hårdfør snavs skulle skylles væk. Strålen var heller ikke så hård, at jeg ikke kunne bruge den på nav og lejer. Spiralslangen på 2,8 meter var rigeligt lang til at komme på begge sider af cyklen og tilbage igen.

OC3 larmer ikke ret meget og motoren starter kun, når man trykker på pistolens håndtag.

I sensommeren kunne jeg stort set vaske hele cyklen med kun 1 tank, da den flade stråle gjorde, at jeg ikke brugte ret meget vand. Jeg vaskede både cyklen med mine egne børster og med den medfølgende børste. Man behøvede ikke have vandet rindende igennem børsten hele tiden og dens størrelse var tilpas til at få gjort cyklen ordentligt rent. Hvis cyklen var ekstra beskidt brugte jeg typisk 1 tank til at skylle den med og så fyldte jeg blot tanken op igen under vandhanen og havde mere end rigeligt vand til at skylle sæben væk med.

Mangler du rengørings midler eller børster kan du bl.a. finde nogle her.

Vask i vinterperioden

Det er de færreste mountainbikere, som elsker vinterperioden og med rette! Sidste vinter var jeg godt træt af, at jeg skulle stå og gøre cyklen ren med vandslangen, imens temperaturen var tæt på frysepunktet og jeg var begyndt at fryse. Et par enkelte gange var vandslangen faktisk også frossen, hvilket ikke hjalp på humøret.

Det har indtil videre været væsentligt nemmere at gøre cyklen ren med OC3. Inden jeg cyklede afsted fyldte jeg den op med vand og stillede den indenfor døren til jeg kom hjem igen. Når cykelturene var slut kunne jeg blot tage den med ud og stille ved siden af cyklen og i løbet af ingen tid var jeg i gang med at skylle cyklen igennem. Nogen synes måske, at det lyder tosset, at jeg synes det var nemmere end at bruge min vandslange, men vi bor alle forskelligt og nogle har bedre forhold end andre.

Når cyklen var meget beskidt var det efter min mening nødvendigt at bruge 2 tanke vand, da jeg typisk brugte 1 tank på at få skyllet hele cyklen grundigt af og så en halv tank på at skylle den efter vask. Jeg er meget pertentlig med at gøre min cykel ren og derfor bruger jeg sikkert mere tid på det end andre. Derfor er det ikke sikkert, at andre har brug for 2 tanke vand afhængig af, hvor meget de går op i rengøring og om det fx er en hardtail eller fullsuspension, som jeg har.

Når jeg var færdig med rengøringen var det bare at folde slangen sammen og gemme den i motorenheden, hvorefter jeg lige hældte det sidste vand ud af tanken og stillede OC3’eren på plads. Jeg satte den typisk til at oplade efter at have brugt 4 tanke.

Se denne video fra Youtube for at se OC3 i action.

På tur til Slettestrand

Kasper fra redaktionen og jeg var også en tur til Slettestrand og det var jo en god mulighed for at tage OC3 med på turen. Vi havde en god tur, som desværre blev krydret med lidt regnvejr. Cyklerne var derfor ret beskidte, da vi var færdige. Vi ville egentlig have brugt deres vaskeplads, da vi cyklede lige forbi den, men vandslangerne var lukket pga. risiko for frost. Jeg hentede derfor OC3 i bilen og fik skyllet begge cykler godt igennem på 1 tank. Da der var en børste på stedet besluttede vi os for at vaske dem lidt grundigere og jeg fyldte vandtanken op igen ved en hane, så der også var vand til afskylning. Vi kunne sagtens have nøjedes med at have brugt en enkelt tank og så måske have klaret detaljerne derhjemme.

Konklusion

Jeg har været meget glad for at have OC3 og den har fungeret så godt, at jeg kun har brugt vandslangen 1 gang i løbet af testperioden, fordi OC3 uden problemer kunne erstatte den. Strålen er helt perfekt til vask af cyklen. Den er tilpas hård til at skylle alt mudder væk, men alligevel skånsom ved lejer og nav mv.

Om man kan nøjes med 1 tank vand eller 2 er helt på til ens temperament og, hvor meget man går op i rengøring. De fleste vil sikkert fint kunne vaske cyklen med 1 tank afhængig af, hvor beskidt cyklen er og hvilken type der er tale om.

Der, hvor OC3 har betydet mest for mig er helt klart bekvemmelighed og den faktor er blevet endnu større nu, hvor det er koldt udenfor. For mit vedkommende har den gjort rengøringen meget nemmere sammenlignet med sidste år og jeg vil nødigt undvære den.

Jeg synes godt, at de kunne have lavet vandtanken til en 5 eller 6 liters, da det hele i forvejen er så kompakt og det ville gøre den endnu mere anvendelig.

Kan man så leve uden en mobilvasker? Ja, det kan du godt, men hvis du vil forsøde dit liv lidt kan jeg kun anbefale den. Det kan også være, at du bor i en lejlighed uden mulighed for at vasken cyklen og i så fald er OC3 en klar favorit. Hvis du tit kører rundt med cyklen bag på bilen til forskellige spor er den også super praktisk og det er bare nemmere, at du kan klare rengøringen ude ved sporet med det samme inden det hele tørrer ind og når du kommer hjem kan du parkere en ren cykel i skuret.

Kärcher OC3 er venligst stillet til rådighed af Kärcher Danmark.