Sporguide

Her finder du en liste over Danske mountainbike spor, med beskrivelse og adresse.

Nordjylland

Sæbygård, Sæby

Fint spor rundt i skov og langs åen. Mulighed for vandgang ved lidt uopmærksomhed….

Sæbygård, Sæby
Kildevej 26
9300Sæby

Bagterp plantage

Kort teknisk krævende spor, ikke de store højde meter, men hvis tempoet sættes lidt op er den en fin test for de fleste. Forskellig typer skov gennemkøres.

Bagterp plantage
Aalborgvej 49
9800Hjørring

Uhrehøje plantage

Er du til tempo og udfordringer, har vi et spændende mountainbikespor, der går gennem et flot og varieret terræn og veksler mellem grusveje, skovstier og masser af singletrack.

Undervejs er der nok at se til, både hvad angår cykling og naturoplevelser. Prøv kræfter med skydebane bakken. Hold tungen lige i munden hen over den lille skovsø. Få dig et adrenalin-kick på orange sløjfe – gennem den gamle grusgrav.

Uhrehøje plantage
Farsøvej 95
9640Farsø

Gateway

MTB-rute i den nordlige del af plantagen. Banen veksler mellem kørsel på grusvej, terrænkørsel på sandet undergrund og snoede strækninger ind mellem træerne. Sværhedsgraden er middelsvær.

Gateway
Aalborgvej 62
9492Blokhus

Skagen Klitplantage

Super hurtigt spar med over 90% singletrack. Eneste minus er manglen på højdemeter.

Skagen Klitplantage
Gl. Landevej 47
9990 Skagen

Hvorup Hedelund Plantage

I det nordlige Nørresundby ligger Hvorup Hedelund plantage, hvor der er et ret fladt MTB spor.
Placeret i det militære øvelsesområde.
Det er et powerspor hvor man kan give gas, selvom der er mange tekniske områder.

Der er en lang og en kort rute.
Begge ruter er markeret med blå pæle og farve på træerne. Kort rute ca 4,5km og den lange rute ca 8,5km. Det kan med fordel kombineres så man tager lang + kort.

Bemærk at, der må ikke ikke køres fra solnedgang til solopgang, lygter er strengt forbudt.
Der er kun adgang i området når militæret ikke bruger det, der er opsat skema med åbningstider ved P-pladsen, hvor sporet starter ved overkørslen af asfaltvejen.

Hvorup Hedelund Plantage
Hvorup Kirkevej
9400Nørresundby

Tornby Klitplantage

Tornby Klitplantage ligger område til et yderst vel etableret spor. Der er single track for alle, sporet er fint markeret med hvid, og trænger man til lidt flere udfordringer, kan man tage de sorte sløjfer, som nogen steder byder på drop, trapper, sandgrave og eksplosive stigninger.
Et godt sted at tage hen, hvis man alligevel er på ferie i sommerlandet.

Adressen er det nærmeste, brug den offentlige skovparkeringsplads eller ved shelterpladsen, som dog ligger lidt derfra. Sporet kan køres fra shelterpladsen, dog ikke den opmærket start. Parkér venligst kun på de afmærkede pladser.

Tornby Klitplantage
Købstedvej 19
9850 Hirtshals

Poulstrup Sø

MTB-ruten ved Poulstrup Sø og Dall Hede er 5,7 km. Den forløber i et flot kuperet terræn gennem skov, kridtgrav og overdrev omkring det dødishul, som udgør selve søen. Ruten indeholder stejle op- og nedkørsler og kræver et grundlæggende kendskab til køreteknik. Specielt vanskelige forløb kan skæres fra ved at følge grøn markering fremfor sort og rød.

De åbne dele afgræsses af kreaturer og desuden har MTB-ruten enkelte steder sammenfald med ridestien, hvorfor forsigtighed og hensyn skal udvises.

Øvede kan gennemkøre ruten på 30 min.

Poulstrup Sø
Gultentorpvej
9260 Gistrup

Lundby Bakker

MTB-ruten i Lundby Bakker er 7,8 km lang. Ruten er anlagt i et særdeles kuperet terræn med mange vanskelige op- og nedkørsler. Ruten fører over flere af kommunens højeste punkter og går gennem en række forskellige naturtyper – fra bøgeskovens mørke dyb til åbne stormfaldsarealer og hedestrøg.

På dele af ruten er der lavet kantsikringer, og selv rutinerede ryttere vil kunne finde rigeligt med udfordringer. En specielt teknisk og vanskelig del omkring Alsbjerg er skiltet med sort markering, mens en kort smutvej er skiltet med grøn markering.

Øvede ryttere kan gennemkøre den samlede rute på ca. 40 min

Lundby Bakker
Pollendalen
9260 Gistrup

Hammer Bakker

Hammer Bakker MTB spor blev etableret i 2012 og er derefter løbende blevet udbygget af AalborgTrailbuilders.dk . Ruten er lavet således at alle kan køre den og alle kan blive udfordret.

Sporet er tydeligt markeret med et MTB skilt og en hvid pil. Når der kommer et TEKNISK SVÆRT stykke, så deles sporet op i RØD=SVÆRT og GRØN=LET.
Første gang du kører, så kig de røde tekniske udfordringer, FØR du kører dem. Er du ikke klar til de røde stykker, tager du bare GRØN rute, som kun er et par sekunder langsommere.

Sporet er omkring 13 km langt og består af 2 sløjfer. Når man starter kører man det første stykke som kaldes startloop. Det er et teknisk stykke med gode bakker. Det fører ud til et vej-y, med asfalt, hvor man vælger mellem lang og kort rute.
Den korte er omkring 4km og den lange omkring 9km.
Den officielle rute hedder Kort først, derefter lang. Dvs når man har kørt kort rute, ender man ved starten og kører igen startloop og derefter ud på lang, som også slutter ved starten.
Men der er ingen tvang. Hele ruten er fyldt med fart og flow, kort har dog lidt mere stejle bakker og er lidt hårdere end lang. Til gengæld er den meget kortere.

Ruten er 99% singletrack. Der er lavet flere tekniske udfordringer, enten naturlige som er blevet understøttet eller udfordringer som er bygget. Det kan fx være drops, hop, trætrail mm.

Husk at vurdere de tekniske udfordringer FØR du kører dem. Flere af dem kræver en erfaren rytter at tage korrekt. Til gengæld kan du altid køre grøn, eller øve med andre på de røde stykker, indtil du er klar til at køre dem alene.

Du finder sporet ved at køre til Vodskov kirke. Derfra kører du ind af vejen kaldet “gennem bakkerne”. (Med GPS så tast Gennem Bakkerne 21, 9310 ind.)
Når vejen deler sig (Gennem bakkerne 21), så FORSÆT lige ud op af grusvejen ca 400m.
Efter toppen kommer der en vej på venstre side “Østerbæk”. 20m efter er MTB start og P-Plads på højre hånd.

Den vestlige sløjfe har flere køretekniske udfordringer, mens den østlige er længere, men nemmere. De to sløjfer har sammenfald på den første km fra startpunktet. Hvor sløjferne deler sig, skal du være opmærksom på at komme den ønskede vej. Hammer Bakker er flere steder udpeget som Natura 2000-område. Desuden har etableringen af ruten været afhængig af velvillige naboer for at få skabt sammenhæng. Tag derfor hensyn til såvel naturen som de mennesker, der bor og færdes i området!

Øvede ryttere kan gennemkøre den samlede rute på en time.

Hammer Bakker
Gennem Bakkerne 21
9310 Vodskov

Kongshøj skov

MTB-ruten i Kongshøj Skov er 7,5 km. Kongshøj Skov ligger syd for Gug, mindre end 20 minutter på cykel fra Aalborg Centrum. Ruten er velegnet til begyndere, men indeholder også kvaliteter, der vil glæde erfarne ryttere – især hvis farten sættes op.Kongshøj Skov er en forholdsvis ny skov, der ligger på en kridtholdig bakkeø med en fantastisk udsigt til det omkringliggende landskab og indeholder store botaniske kvaliteter.

I Kongshøj Skov arbejdes fortsat med at udvide tilbuddet til de cykelglade.

Øvede ryttere kan gennemkøre ruten på 30 min.

Kongshøj skov
Vissevej
9210 Aalborg SØ

Svinkløv klitplantage

Tæt på Slettestrand feriecenter ligger et af Danmarks mest populære mtb ruter

Svinkløv klitplantage
Slettestrandvej 140
9690 Fjerritslev

Rold skov

Rold skov ved Skørping er et meget populært udflugtsmål for mountainbikere.

Rold skov
Himmerlandsvej 65
9520 Skørping

Midtjylland

Ulstrup MTB-spor

Et meget teknisk og intensivt mtb-spor med ca. 100 hm på ca. 2,8 km.

Ulstrup MTB-spor
Amstrup Bakker 46
8860 Ulstrup

Momhøje

Beskrivelse mangler

Momhøje
Kibækvej 19
6933 Kibæk

Nordskoven Silkeborg

MTB-ruten i Nordskoven MTB-ruten er en af landets sværeste og mest teknisk krævende ruter. Der er i alt 23 km ruteforløb hvoraf den blå rute udgør i
alt 13,3 km, rød rute 6,5 km og sort rute 2,1 km. Den blå hoved rute er 10,3 km og ca. 322 højdemeter. (se højdekurven for blå rute nederst på siden, med start og slut ved skydebanen.)

MTB-ruten – Bemærk at ruten er ensrettet!!

Størstedelen af ruten er anlagt i skovbunden som et ensrettet singletrack. Sporet er markeret med røde pæle med MTB-piktogrammer. Når sporet splittes op i forskellige sværhedsgrader,
angiver pilenes farve rutens sværhedsgrad. En forholdsvis let blå rute leder MTB-rytteren rundt i skoven. Fra den blå rute er det muligt at teste sine færdigheder på røde og sorte ruter der alle leder tilbage til den sammenhængende blå rute

Nordskoven Silkeborg
Århusvej 60
8600 Silkeborg

Sinding Plantage

Beskrivelse mangler.

Sinding Plantage
Merrildvej 28
7400 Herning

MTB sporet – Sjørup Skov

10,4 km lang Mtb rute i Sjørup skov, 8800 Viborg. 90 % singletrack, resten er græsstykker og grusveje. Ruten indeholder bl.a. flere små tekniske stykker og flere stejle bakker bl.a. en 20% stigning ved den gamle grusgrav. Samt spiralen, et svært smalt teknisk stykke på en bakkeside (Der kan køres lige igennem så denne undgås)
Der kan halvvejs rundt på ruten drejes til venstre hvor det er skiltet og derved korte ruten af til 8 km. På den måde undgår man de fleste bakkede og de mest tekniske stykker samt opkørselser.

Parkering er på modsatte side af hvor Holstebrovej 268 ligger, der er også mulighed for parkering ved hundeskoven. Indkørsel til hundeskoven findes 50m mod Grønhøj fra det store kryds midt i Sjørup på Vestre Skivevej. Indkørselen findes på højre hånd.

Ruten er blevet til i et samarbejde mellem Naturstyrelsen, Midtjylland og Fjends Motionscykelklub – www.fmck.dk

Ruten er markeret med gul i skoven.

MTB sporet – Sjørup Skov
Holstebrovej 268
8800 Viborg

Klosterheden

Man kan begynde sporet fra mange af parkeringspladserne i og omkring Klosterheden.

Klosterheden
Gammel Landevej
7620 Lemvig

Fussingø

MTB spor ved tæt på Randers, og lige ved siden af Fussingø Slot. Flot natur, med masser af gode højdemeter, og varieret spor.

Fussingø
Grovebakkevej 11
8920 Randers

Østjylland

Hammel MTB Spor

Hammel MTB Spor består af 2 separate spor.
Klintholmsporet er et 4 km langt teknisk spor der snor sig rundt på skrænterne i Klintholmskoven. Her er masser smalle spor mellem træerne med skarpe sving og tekniske op/ned kørsler. Sporet kan udfordre selv de øvede MTB kører.
Sporet i Hammel Mølleskov er teknisk et lidt lettere spor med bredere stier. Stigningerne er knap så stejle – bare længere. Her er bl.a. rig mulighed for at øve svingteknik på de grusbelagte flowstykker ned gennem bøgeskoven.

Se. evt sporets Facebook gruppe: https://www.facebook.com/groups/468965439869913/
Sporbygning og vedligeholdelse

Sporet er bygget af og vedligeholdes af medlemmer af Hammel Cykle Klub og Team Gummiben. Sporet vedligeholdes løbende og alle opfordres til at give en hånd med. Spordage annonceres på sporets Facebook-gruppe.

Hammel MTB Spor
Vadstedvej 110
8450 Hammel

Hasle bakker

Et 5 km langt mountainbikespor snor sig rundt i naturen fra Bakkekammen i øst til Holmstrupgårdsvej i vest. Sporet er fyldt med udfordringer af både teknisk og fysisk karakter. Ruten byder således på hårnålesving rundt på Bakkekammen og fører helt til tops, hvor man kan nyde udsigten over Aarhus fra 105 meters højde over havet, inden den snurrige nedkørsel.

Hasle bakker
Janesvej 2
8220 Brabrand

Ørsted sporet

Et sjovt lille spor på 6,3 km og med 63 højdemeter, teknisk sjovt spor med lidt bakker, og har et fedt flow. Kan køres af alle.

Ørsted sporet
Ørsted Kærvej
8950 Ørsted

Hinnerup MTB spor

Beskrivelse mangler

Hinnerup MTB spor
Kulturhuset
8382 Hinnerup

Marselisborg Skoven

Godt og varierende spor, tæt på byen

Marselisborg Skoven
Strandvejen 39
8000 Aarhus

Singletrack Grenaa

MTB-ruten i Grenaa Plantage er sandsynligvis den fladeste MTB- rute i Danmark. Under 100 højdemeter på den fulde distance. Men lad dig ikke snyde af det. Her er ingen afslappende grusstier eller lange nedkørsler hvor kroppen kan hvile.

Ruten er et langt singletrack, den er meget teknisk og fysisk krævende. Ruten indeholder en masse små sjove broer og udfordrende forhindringer i forskellige sværhedsgrader, mange korte stejle op og nedkørsler og et utal af skarpe sving og kurver.

  • 23 intensive kilometer der kræver 100 % koncentration.
  • Sporet starter ved lyskrydset Ydesvej/Ringvejen

Singletrack Grenaa
Ydesvej
8500 Grernaa

Ebeltoft mtb spor

Et spor på 12.7 km meget alsidig, der er grøn, rød og sort afmærkning. Sporet er godt i næsten alt slags vejr, meget lidt mudderet, der er en shelter i starten området ved Søhusvej og et bålhus med borde og bænke, hvor man mellem de 2 omgange man vil køre, kan tanke energi.

Ebeltoft mtb spor
Søhusvej
8400 Ebeltoft

Vestjylland

Blaabjerg Klitplantage

I Blaabjerg (Blåbjerg) Plantage, finder du hele tre spor som dækker alt fra begynder (hvid spor, 13 km.), til øvet (grønt spor, 4 km.) og videre til ekspert (sort spor, 7 km.).
Det meste af plantagen består at granskov placeret i sandet klitområde, hvorfor underlaget er blødt. Der er rig mulighed for at prøve kræfter med hårde opkørsler og udfordrende nedkørsler. Området byder på Danmarks højeste klit (64 m) og konkurrenceruten, som i 2010 blev brugt ved DM i MTB.

Blaabjerg Klitplantage er på listen over Naturstyrelsens “10 spir”. Ruten vedligeholdes af cykelklubben BlueMountain-MTB.

Himmelvejen
6830 Nørre Nebel

Se mere her: http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/aktiviteter/mountainbike/blaabjerg-klitplantage-noerre-nebel/

Bordrup Plantage

Bordrup Plantage byder på 3 forskellige ruter i forskellige sværhedsgrader:
Grøn: Nem rute på 6 km der hverken kræver særligt udstyr eller færdigheder.
Blå: Svær rute på 8 km der byder på lidt flere udfordringer og enkelte svære nedkørsler.
Sort: Samme rute som blå rute hvor der er tilføjet 1 km ekstra spor i sløjfer med flere svære elementer.

Ruterne vedligeholdes af Oksbøl Cykelteam.

Parkering og startpunkt: P-pladsen ved Blåvandvej
OBS: Hvis de røde “balloner” er oppe er der militærskydning i området, og plantagen må ikke benyttes. Se skydninger på: http://forsvaret.dk/OKSBL/Skydninger/Pages/default.aspx

Se mere her: http://naturstyrelsen.dk/publikationer/2009/mar/mountainbike-i-bordrup-plantage/

Militærskoven (Varde)

Nem begynderrute hvor alle niveauer kan være med og samtidig blive udfordret. Der er ingen farlige nedkørsler, dog er der en del rødder og små hump.

Ruten vedligeholdes i mindre grad af Varde Cykelklub.
Parkering: Der er parkeringsmulighed to steder på Alslev Møllevej, 6800 Varde

Søndre Plantage / Grusgraven
Eksperten og den øvede rytter kan i Søndre Plantage prøve kræfter med to hårde spor der er etableret i skov og ved den tidligere grusgrav. Området byder på mange udfordrende stenopkørsler og en del korte, stejle nedkørsler. Mange gode spor til at øve svingteknik og opdrops.

Ruterne vedligeholdes af Varde Cykelklub.

Parkering og startpunkt: Grusgravvejen, som kan nås nordfra fra Roustvej eller sydfra fra Lifstrup Hovedvej.

Marbæk, Esbjerg

Mountainbikeruten i Marbæk, er blevet til i et samarbejde mellem Varde Cykel Klub, Esbjerg Cykelring og Esbjerg Kommune. Den markerede rute, er ca. 3 km lang og består primært af singeltrack, og har ikke »farlige« nedkørsler og stejle opkørsler. Den er tænkt som et supplement til en tur rundt i Marbæk plantage på mountainbike.

Marbæk, Esbjerg
Marbækgårdsvej 1
6710 Esbjerg

Hannerup Sporet

Faktisk er der to spor – et langt på 7,2 km (200 m stiging) og et kort 4,2 km. Det korte er næsten identisk med lange fra ca. 2 km.
Sporet er pænt kuperet med flere anlagte hop og bumps. Tager ca. ½ time for en rutineret kører at gennemføre. Kan absolut anbefales.

Skiltning: Sporene er skiltet med to typer skilte – et officielt og grønne afmærkninger på træerne. Sporet er ret godt afmærket – men enkelte steder kan man godt komme i tvivl.

Hannerup Sporet
Hannerup Engvej 1a
7000 Fredericia

Marielund sporet

Et teknisk og sjovt spor der er bygget til afholdelse af bla. SRAMLiga og Nordisk mesterskab. Sporet er bygget således at det vil udfordre selv de bedste ryttere, og samtidig være til stor morskab for den knap så øvede motionist, da der alle tekniske steder er bygget B-linjer.

Marielund sporet
Marielundsvej 20
6000 Kolding

Kelstrup Plantage

Den gamle ådal omkring Gejl Å er udnyttet til et fantastisk sporforløb, i en variation af seje sving, stigninger og nedkørsler, over i alt 3 broer. Området er i høj grad selvdrænende, idet undergrunden mest består af sand og grus – men selvfølgelig har vi også vores fedtede “Gullasch-gryder” – men herudover er sporet rimelig tørt det meste af året. Sporet forventes færdigt omkring maj måned 2015, med indvielse den 23. maj 2015

Kelstrup Plantage
Stokkebrovej
6340 Kruså

Pamhule skov

Ruten udgøres af 83 % singletrack og resten af ruten køres på skovveje med grus belægning. Der er tale om en middelsvær rute med en samlet stigning på 153 højdemeter. Undervejs er ruten skiltet og afmærket med tydelige hvide retningspile og MTB-piktogrammer.

Du kan således trygt begive dig ud på ruten fra start- og målområdet ved p-pladsen ved Damvej i nordøstlig del af skoven. Alternativt kan p-pladsen ved Pamhulevej i den sydlige del af skoven benyttes.

Der arbejdes på at få markeret rutens sektioner med blå rød og sorte sektioner. Der er udfordrene bakker og sektioner med mange rødder. Enkelte sektioner kan være en stor mundfuld for nybegyndere, let øvede og erfarne ryttere finder tilgengæld masser af udfordring. I vinter halvåret er ruten ofte MEGET mudret.

https://www.facebook.com/groups/466728920073388/

Pamhule skov
Pamhulevej 96
6100 Haderslev

Aabenraa skovene mtb spor

Ruten passerer gennem granskov og løvskov, og det hele varieres flot med masser af rådyr og bølgende marker med heste, der omkranser hele området.
Det gode: Varieret og teknisk udfordrende. Ruten er meget velholdt, og der arbejdes hele tiden på forbedringer med mindre vej og mere singletrack.
Det knap så gode: For nybegyndere kan ruten være vanskelig.
Start-mål: P-plads på Enemarksvej/Nørre Hesselvej.
Længde: Ca. 8.5 km
Højdemeter: 250
Find vej med GPS: Enemarksvej, 6200 Aabenraa. Her drejes ned ad den lille Nørre H

Aabenraa skovene mtb spor
Enemarksvej
6200 Aabenraa

Fyn

Skovhuggeren

Skovhuggeren er et mtb-spor på Sydfyn. Sporet åbnede for de første 12 km den 23. april 2016. Det kommnede år følger endnu ca. 7 km spor.
SKOVHUGGEREN ligger i Egebjerg Bakker med udsigt ud over det Sydfynske Øhav. Sporet drives non-profit og alle indtægter anvendes til skovleje samt udvikling og vedligehold af sporet.

SKOVHUGGEREN
Alpevej
5700 Svendborg

Ringe

Sporet er fra sommeren 2015 og er ganske underholdende. Kuperet del på østsiden af motorvejen med lid Pump Track, samt en flad tur på engen på vestsiden. Her er der dog bygget lidt forhindringer og oplagte sving.

Ringe
Egelundsvej
5750 Ringe

Assens Stadion / Brunebjerg

Området er kuperet med varierende beplantning, såsom løv- og nåletræer. Her er åbne skrænter og områder, med skov, åer og overdrev.
Ruten er tydeligt afmærket med hvide/røde reflekspile og veksler mellem kørsel på grus, skovbund og græs. Der findes snoede strækninger (single track) gennem tæt skov, mere åbne strækninger på bredere stier, hårnåle sving og flere stejle stigninger.

Assens Kommune har i samarbejde med MTB Assens anlagt MTB-sporet.

OBS: Dele af sporet deles med andre brugere, hundeluftere og motionsløbere, så sæt farten ned og hils på de andre brugere af naturen

Assens Stadion / Brunebjerg
Stadionvej 24
5610 Assens

Glamsdalens Bike Park

Assens kommune og Glamsdalens Idrætsefterskole har samarbejdet omkring etablering af dette ca. 3 km lange mountainbikespor.
MTB-sporet veksler mellem kørsel på grus, skovbund og græs. Der findes snoede strækninger gennem tæt skov, mere åbne strækninger på brede stier, hårnåle sving, og mange stejle op og nedkørsler.

Glamsdalens Bike Park
Langbygårdsvej 14
5620 Glamsbjerg

Trunderupskoven

Trunderupskoven er kuperet med varierende beplantning, såsom løv- og nåletræer. Her er åbne skrænter og områder, med skov, sø og overdrev. Den afmærkede mountainbikerute veksler mellem kørsel på grus, skovbund og græs. Der findes snoede strækninger gennem tæt skov, mere åbne strækninger på brede stier, hårnåle sving og mange stejle stigninger.

Assens Kommune har i samarbejde med Haarby Bicycle Club (HBC) anlagt MTB-sporet.

Du skal være opmærksom på at rollespilsforeningen Fantasiverden, benytter skoven: hver onsdag mellem kl. 18-21 og den 1. lørdag i hver måned mellem kl. 11-15.
Ruten er åben for alle og kræver ikke betaling.

Trunderupskoven
Akkerupvej
5683 Haarby

Ibjerg

Lidt singletrack og opkørsler og lidt drop og hop

Ibjerg Hudevad
Byvej 20
5792 årslev

MTB Langesø

Betalingsspor i privatskov, det er opdelt i et syd og nord spor. Ialt ca. 20 km meget varieret og krævende spor.

Sporet består af et ca. 10 km langt SYD spor, som er meget varieret, samt et ca. 10 km langt NORD spor, som har flere tekniske elementer, som vi vælger at kalde SORT spor. Selve sporet bliver markeret med pæle med rutehenvisninger. I forbindelse med nogle af de tekniske udfordringer er lavet såkaldte Chicken runs.

Pris:

  • Års licens: kr. 750,-
  • Dagslicens: kr. 100,-

MTB Langesø
Langesøvej 146
5462 Morud

Svanninge bakker

Nord for P-pladsen ved Restaurant Skovlyst i Svanninge Bakker er der et mountainbikespor på 5 km. Sporet er mærket med små orange pile.
Godt spor vor der ikke kan slappes af ret længe af gangen.

Masser af skovestier i området med gode muligheder for at få nogle Km i benene.
OBS: Der er en del ridestier i området forebeholdt heste af kød og blod.

Svanninge bakker
Odensevej 169
5600 Faaborg

Sjælland

Snakecity Devils Trail

Super fedt single track spor i lystrupskov. Helt nyt, lavet af Snakecity Devils.

Sporet er 13.8 km langt og har 388 hm. Sporet er nyanlagt af Snakecity Devils MTB, i samarbejde med Naturstyrelsen.

Djævlesporet er teknisk og har samtidig en del udfordrende op- og nedkørsler, ligesom der er bygget og bliver bygget flere sjove øvelser undervejd rundt på sporet. Bla. kan nævnes Rockgarden, Balance bommene, Kringlen, Vaskebrættet, Djævlens drop mm.

Sporet er ensrettet og der køres med uret rundt på hver side af engen – sporet starter ved P-pladsen ud for Lystrupvej 36, 3550 Slangerup.

Snakecity Devils Trail
Lystrupvej 36
3550 Slangerup

Geel Skov, Holte

Ca. 7 km fantastisk spor med en sublim blanding af op- og nedkørsler med meget stor variation. Her er gjort alt for, at det skal være teknisk udfordrende for både begyndere og meget erfarne. Der er hop, drop, berms, rødder, trin, stammer, rockgardens, smalle passager og lige flowstykker.

Sporet er hesteskoformet så det flere steder er muligt at korte ruten af eller lave den længere, ved at lave runderinger de steder, man synes er sjovest.
Hele sporet er markeret med blåt og for første gang er der også, de steder, hvor sporet deler sig i chicken runs og fx store drops, markeret med farver på pæle. Lige som sværhedsgrader på skiløjper.

Derudover er hele ruten gjort ensrettet (mod uret) for at kunne holdes forholdsvis smalt, samtidig med, at man ikke behøver være bange for at der dukker modkørende op ved smalle sving, svære passager og ikke mindst hop. Men bestemt også for at de gode – og svære – opkørsler ikke bliver ødelagt af, at der er nogle, der bremser underlaget i stykker på vej ned.

Ved kørsel på tværs af andre stier, er der bygget chikaner, og skovet, så udsynet bliver bedre i kørselsretningen – og ikke på modsat side.
Sporet er tilstrækkelig udfordrende, så man ikke behøver at køre det den forkerte vej for at få udfordringer.

Det officielle startsted er ved P-pladsen på toppen af Geels bakke, men det er selvfølgelig også muligt at komme på sporet fra de andre sider.
Uanset hvor du starter og slutter, giver Geels dig smilehuller og svedig træning.

Geel Skov, Holte
Kongevejen
2840 Holte

Tokkekøb hegn, blåt spor

Et super spor, med tekniske passager og godt flow flere steder. Bliver mudderet ved regnvejr, men der er bygget broer over grøfterne.
Ruten er på 9 kilometer med 100 højdemeter og består overvejende af teknisk svære singletracks. Mod nord er der forbindelse til en 23 kilometer lang MTB-rute i St. Dyrehave, men pga. sværhedsgrad er det blevet meget langt. Et samlet MTB-kort for de to ruter og yderligere MTB-informationer kan ses på www.naturstyrelsen.dk og www.10spir.dk

sporet har pr. 1.10.15 i den nordlige sløjfe fået flere hop og broer samt sving med dræn.

Parkering ved Kongevejsskolen hvorfra sporet starter 50 meter ned af grusvejen. Er man med S-tog findes officielt 1,5 km tilkørselsspor i horsemosen lige ved starten af Ejnars Sti.

Tokkekøb hegn, blåt spor
stumpedyssevej
2970 Hørsholm

Det hvide spor ved Bidstrup skovene

Sydvest for Roskilde, tæt ved Hvalsø ligger Bidstrup Skovene, her er det hvide spor som kendetegnes ved mange højdemeter, lækkert singletrack og flot natur. Ruten er ca. 9.5 km langt med 220 højdemeter og mange tekniske passager.

Et rigtig fedt spor når det er tørt. Om vinteren kan sporet desværre godt blive rigtig fedtet, men det hører jo årstiden til

Det hvide spor ved Bidstrup skovene
Skovvej 23
4330 Hvalsø

Fruens Plantage

Beskrivelse mangler

Fruens Plantage
Ny Præstøvej
4700 Næstved

København

Danstrup Hegn

Danstrup Hegn MTB spor er 80 % nyanlagte spor (2012), og næsten alt er singletrack. Skoven er meget varieret, og det afspejler sig i sporet, som følger naturen. Sporet er anlagt i samarbejde med NST (Naturstyrelsen) og Pedalatleterne Fredensborg.

Mellem Helsingørsvej 49 & 51 er der 2 parkeringspladser.

Danstrup Hegn
Helsingørsvej 49
3490 Kvistgård

Hareskoven

Hareskovens mtb spor er nok det mest omtalte mtb-spor i DK. Det er det første officielle spor i DK. Det blev etableret i 2001. Det er et af de spor der ligger tættest i forhold til storbyen København, og dermed naturligvis også meget besøgt.

Danmarks største mtb trailcenter ligger lige ved sporet. Der er der let adgang til lejecykler, butik, værksted, cykelvask, weekend café m.m.

2014 blev ca. 1.5 km af det 26 km lange spor renovere totalt. Nye broer og trækonstruktioner. Rockgardens, berms og hop blev der lavet og bygget. Det fortsættes i 2015 med arbejde af 3-4 trailbuilder enheder.

Kort: det_roede_spor_hareskoven_kort.pdf

Hareskoven
Gl. Hareskovvej 321
3500 Værløse

Lolland & Falster

Klinteskoven, Møns Klint

To ruter ved GeoCenter Møn byder på en dansk ”bjergetape”. Her er både noget af det hårdeste MTB i Danmark med masser af højdemetre og svære op- og nedkørsler, men her er også en MTB rute for nybegyndere. To spor, et let på ca. 5 Km og ca. 140 højdemeter, samt et svært på ca. 6 Km og ca. 170 højdemeter.

Klinteskoven, Møns Klint
Stengårdsvej 8
4791 Borre

Bornholm

Vang Granitbrud

Ved byen Vang på Bornholm ligger Vang granitbrud hvor der blev kørt nordisk mesterskab i XC MTB 2009.

Vang Granitbrud
Ringedalsvej
3790 Hasle