Specialized har indtil nu haft to typer E-MTB i deres portefølje, i dag tilføjer de den tredje, Turbo Levo SL.

Specialized har indtil nu haft deres Turbo Levo og Kenevo, i dag tilføjes deres tredje type E-MTB, Turbo Levo SL. Deres nyeste E-MTB er samtidigt også deres letteste, og i opbygning ligner den deres Stumpjumper, som de selv beskriver den: Let og Alsidig.

Herunder kan du se lidt af de forskelle der er på de tre typer E-MTB fra Specialized og hvilken der appellerer mest til din kørestil.

Turbo Levo SL

Turbo Levo SL er udformet lidt som den “normale” mountainbike Stumpjumper. Cyklen er dog mere trailorienteret end de andre typer. En af de store forskelle er motoren, som set i forhold til Levo/Kenevo har et andet ydelsesforhold og vejer mindre. Motoren yder 240 w mod 565 w fra Levo/Kenevo typerne – du får altså et mindre skub op af bakkerne. Formålet med 2.1 SL-motoren (Levo/Kenevo) er, at give så meget power som muligt – hvormed 1.1 SL motoren er bygget til at være så let som muligt.

Lige som på andre typer E-MTB har cyklen 3 indstillinger ECO, TRAIL og TURBO. ECO giver dig 30% mere motorhjælp, TRAIL 60% og TURBO 100% – eller 240 watt. Specialized har også opdateret deres mobile app “Mission Control” så der er mulighed for, at justere hvordan motoren arbejder på din Turbo Levo SL. Den medvirker til, at man kan tune og bestemme motorens indstillingerne, så de passer ens behov. Man kan samtidig diagnosticere cyklen, og samtidig trække en rapport ud med relevante oplysninger, uploade og analysere dine ture. Sidst skal det nævnes, at man via Smart Control kan få fuld kontrol over sin egen rækkevidde og batteri-tilstand.

Specifikationer

Der kommer fem versioner af Turbo Levo SL, som strækker sig fra deres billigste model til 47.999,- kr til Founders edition med Guld-belægning, en Fox forgaffel og bag-dæmpning i guld. SRAM AXS wireless gearsystem med en kassette i “regnbuens-farver”og to Range Extende,r som hver kan give op til 1,5 times forlænget køretid. Sidstnævnte koster 119.999,- kr.

Vægten på Turbo Levo SL er forskellig fra alt efter hvilken model du vælger. Modellen med den laveste vægt er S-Works modellen, som vejer omkring 17,35 kg, mens COMP modellerne vejer 19,4 kg. Vægten er dog væsentligt lavere end Specialized andre E-MTB modeller. Faktisk er der næsten 4 kg forskel.

Det er blandt andet motoren en af grundene til. Det får cyklen til at veje mindre end deres andre typer af E-MTB, den vejer nemlig 1,1 kg mindre. Den nye SL motor er også helt anderledes opbygget, den er således lavet til at være let, fremfor kraftfuld.

Turbo Levo SL kommer med 150 mm. vandring på både for- og bagdæmper, hvilket gør den meget aktuel til mange af de danske MTB spor.

Cyklen er bygget til 29″ dæk, og kommer fra fabrikken med et par 29×2.3”, det er dog muligt at sætte et par 29×2.4” dæk på, men det anbefales ikke. Det er også muligt at køre med 27,5” baghjul på Turbo Levo SL, men Specialized anbefaler heller ikke dette, da det går ud over geometrien på cyklen.

Pris

LEVO SL SW CARBON 103.999,- DKK
LEVO SL EXPERT CARBON 69.499,- DKK
LEVO SL COMP CARBON 56.999,- DKK
LEVO SL COMP 47.999,- DKK
LEVO SL FOUNDER’S EDITION 119.999,- DKK

LEVO SL FOUNDER’S EDITION bliver lavet i et stærkt begrænset antal.

TURBO LEVO SL FOUNDER’S EDITION