Det var den sommerferie, nu banker hverdagen på igen, og igen skal man bruge den halve dag på kontoret. Det er jo fint nok, for den sidste måned er brugt sammen med familien, med sig selv i sporet og med familien i sporet. I år blev ferien planlagt, så der kunne prøves nye spor, og køres på nogle af de kendte gode spor. Det blev til 7 forskellige spor, og der er stor variation mellem dem alle. Læs med, og oplev lidt at de vi oplevede i sporet. Første afsnit omhandler sporerne ved Jammerbugten.

En sommer på 2 hjul 1. afsnit

Vi var lidt sent ude med planlægningen af sommerferien, men et var sikkert – det skulle være i nærheden af mountainbike spor. Denne gang var det ikke bare mig selv der skulle have opfyldt trangen til at køre på MTB spor, min datter på 11 år var også med i ligningen.

Efter flere overvejelser, og med baggrund i, at ferien skulle afholdes i Danmark, dumpede der et tilbud ind af døren fra DCU (Dansk Camping Union). De fylder rundt, og tilbyder derfor ophold på udvalgte pladser til halv pris. Det kunne vi jo ikke rigtig modstå, og da stederne for de udvalgte campingpladser var attraktive, tog vi den beslutning, at tage til Tranum ved Jammerbugten, og til Spodsbjerg på Langeland. Ferien blev afholdt i de første uger af juli 2016.

Tranum

Pladsen i Tranum ligger midt mellem flere kendte spor. Her er nem adgang til Sporet ved Slettestrand, der er nem adgang til sporet i Kollerup plantage og så ligger det ikke langt fra Blokhus, hvor Gateway Blokhus ligger.

Tranum er en lille by nær Brovst. Der er en Daglig Brugs, en bådbutik og så campingpladsen. Dette er selvfølgelig ikke et fair billede af byen, for den rummer helt sikkert en masse andet. Men for en mountainbiker, ja så giver den nem adgang til en masse gode oplevelser i sporerne.

Slettestrand MTB spor

Vores første tur gik selvfølgelig til sporet i Svinkløv klit plantage, også bare kendt som Slettestrand sporet. Da jeg havde min datter på 11 med, valgte jeg, at vi kørte det hvide spor. Sporet er ca. 14 km. langt, og var derfor mere end passende for min datter. Som de fleste kan huske, så bød vejret på en masse regn i starten af juli, og det kunne vi se i sporet. Det var kørt op, og der var rigtig meget mudder på nogle dele af sporet. Det betød selvfølgelig, at vi trak cyklen, for det første for ikke at ødelægge mere, men for det andet også fordi min datter fandt det noget svært, at opretholde trådet gennem det meget vand og mudder.

Foto: Slettestrand MTBDer er sket meget med sporet siden jeg selv besøgte det for 3 år siden. Jeg havde planer om at tage turen rundt selv, for at køre de sorte segmenter, men de planer måtte skrinlægges, da vi ikke havde tid. Så jeg nøjedes med turen med min datter, som også var rigtig god.

IMG_20160716_145748Det hvide spor byder på en masse lækkerier, både for mig som erfaren rytter, men også for min unge følgesvend. Slettestrand sporet er kendt af mange, men for de der ikke har kørt det endnu, så er der noget for en hver smag. Der var flere segmenter, hvor min datter hujede højt af glæde, det var ret specielt at opleve, og så var der segmenter der bare skulle køres for at komme til næste forhindring. Der var rigtig mange gode oplevelser, men jeg husker vores fælles oplevelse op ad stigningerne med hårnålesving (switchbacks), hvor vi begge kom helt op at køre over den fede oplevelse. Jeg husker, som så mange andre, oplevelsen af at komme op på højen, hvor man kan se ud over Jammerbugten. Jeg har set det før, men det er stadigvæk en flot udsigt, og speciel oplevelse. Min datter så det for første gang, og vi holdt et hvil på højen, nød udsigten og hinandens selskab. Der var solskin og regn af flere omgange, og til sidst på turen, ikke langt fra afslutningen, søgte vi læ for den kraftige regn under et træ, det hjalp lidt, indtil vi blev enige om bare at komme tilbage mod bilen.

Efter sådan en tur er cyklerne møget til, og der kommer Feriecenter Slettestrands Aftertrail vask til hjælp. Der kunne vi skylde cyklerne, inden vi kørte tilbage til campingpladsen.

Slettestrand sporet er rigtig fint, og lever op til sin plads blandt de 10 Spir, og selvom man ikke køre de sorte stykker, er den hvide del af sporet en oplevelse. Men cyklen kræver meget opmærksom bagefter, for der er rigtig meget sand på sporet, hvilket skyldes en meget sandet undergrund. Derudover ramte vi sporet i en periode med meget regn, og det betød et meget mudret spor.

Dagen efter tog vi en slapper på campingpladsen. Det vil sige, vi vandrede 5 km. ud til Tranum strand, og 5 km. tilbage igen.

1-07-IMG_20160705_144518

Gateway Blokhus

Sommer 2016Det næste spor vi kørte var Gateway Blokhus. Gateway Blokhus findes nemt, når men kører af hovedvejen (Aalborgvej) ind til Blokhus. Lige inden man rammer campingpladsen, ligger sporet inde til venstre. Sporet er ca. 9 km. langt, og meget flat – min gps registrerede 39 højdemeter. Det er et rigtig hurtigt spor, som har rigtig mange gode segmenter. Den første runde med min datter var i hendes fart, hvilket betød at sværhedsgraden var middel. Men bagefter kørte jeg en runde alene i fuld fart, og så steg sværhedsgraden betragteligt.

Sporet byder masser af singletrack, små stigninger, lange flowstykker, små nedkørsler og en masse manøvrering mellem træer. Sporet tager godt i mod nedbør, og vi oplevede ikke de store mudrede stykker, som vi havde oplevet i Svinkløv 2 dage før.

Sporet er perfekt til at tage sine børn med på, hvis de har fået et vist teknisk niveau. Det er helt sikkert et besøg værd, og det kan køres mange gange.

Kollerup Plantage

Sporet i Kollerup plantage var en smule svært at finde, når man kommer i bil. Men vi kørte til Kollerup, fandt Kollerup Klitvej, og et stykke ude af den vej, ligger der en holdeplads på højre hånd. Her startede vi på sporet.

Sporet er ca. 6 km. langt, det har omkring 100 højdemeter, og er derfor ikke det mest bakkede spor. Det er hurtigt, og har en masse sjove segmenter. Sporet indeholder flere segmenter der er byggede, hvor man skal over broer, små stigninger brolagt med træstupper og så er der segmentet der hedder Slange Stigning Kollerup. En virkelig fed opkørsel med switchbacks hele vejen op. Det segment var hele turen værd.

Sporet kan køres som vi gjorde, eller man kan koble det sammen med turen på Slettestrand sporet. Vi startede med en tur rundt sammen, og bagefter kunne jeg tage turen alene rundt. Det gav 2 forskellige spor. Sporet var også vådt, men da det ikke havde regnet kraftigt i nogle dage, var der ikke så meget mudder, som vi oplevede på Slettestrand sporet.

Det er helt sikkert et spor der er værd at køre efter. Er man i Slettestrand, skal man køre dette spor også.

Det var første uge af vores ferie. 3 spor var kørt, og vi havde alle haft en masse gode oplevelser. Mellem alt cykleriet, blev campingpladsens swimmingpool flittigt brugt, selvom det ikke var det bedste vejr til det.

Husk at bruge Singletracker appen, når i kører de 3 spor ved Jammerbugten. De fremgår alle inde på appen.

Andet afsnit

I anden del af vores ferie, kan du læse om jagten på spor på Langeland, en tur på sporet ved Svendborg, en fuldstændig fed tur på sporet i Svanninge Bakker, og så sluttede vi af på sporet i Haarby på Sydvestfyn.