MTBX deltog fredag i åbningsdagen på Nordens største ferie messe – Ferie for alle. Vi gik på opdagelse blandt de enorme mængder af forskellige tilbud, og har fundet en del godt. Læs med her, og få inspiration til din næste ferie.

MTB er kommet på programmet

Vi har deltaget i mange år på Ferie for Alle messen, og der kommer flere og flere spændende destinationer for os der kører MTB. Når man spørger på forskellige stande, så kan flere faktisk komme med et godt tilbud på en tur på MTB. Dette gør sig gældende både på de danske destinationer, og på de udenlandske. Det skal dog også nævnes, at der er plads til forbedring. Der er mange campingpladser i Danmark, som virkelig kunne lave nogle fede ophold, men bare slet ikke har set deres potentiale.

Vi fandt nogle meget oplagte destinationer.

Aktiv Familieferie: Tjekkiet

Bag aktiv familieferie gemmer sig en ferie, som kunne gå hen og falde i god jord hos mange af os. Når vi kører syd på i ferien, går det altid med fuld fart gennem Tyskland, nogen stopper måske i Harzen, mens andre forsætter til Østrig, Italien eller Kroatien. Men hvorfor ikke dreje af syd for Harzen, og forsætte til det nordlige Tjekkiet. Destinationen er Harrachov, kun 8 timers kørsel fra Grænsen. Harrachov ligger i det der hedder de Bøhmiske paradis – Český ráj. Et naturskønt område af Tjekkiet, med mange mulighder for MTB.

Aktiv Familieferie tilbyder flere forskellige rejser, til priser der bestemt kan konkurrere, og med en ugers program, hvor der er fuld fart på. Udover en masse MTB, så er der også klatring, Kickbiking, rapelling, trekking og en masse andet. Der er sørget for næsten det hele, ophold i ferielejligheder, fuldt program, men med mulighed for at tage på opdagelse for sig selv, og så for flere aldersgrupper. Forplejning skal man selv sørge for.

Aktiv familieferie har mange tilbud. Men det er specielt deres family challenge vi bed mærke i. Her tilbydes ophold af 7 nætter for 3 aldersgrupper. Family Challenge (7år)Family Challenge (12 år) og Family Challenge (18 år) På alle tilbud er der guide til alle niveauer, og man kan få gode forslag til ture på mountainbiken.

Herudover har Aktiv Femilieferie mange andre rigtig gode tilbud, og så laver de ikke mindst individuelle ture. Så måske din næste tur med vennerne eller veninderne skal gå til de Bøhmiske Bjerge.

Tjek deres hjemmeside, for de har mange oplevelser for alle naturelskende mountainbikere.

https://youtu.be/ZsXKVeZ5DGA

Saltum Strand Camping: Blokhus

Saltum Camping ligger lige i ferielandet 11 km fra Blokhus. Campingpladsen har det en campingplads skal have swimmingpool, gode faciliteter, og så har de udlejning af hytter, hvis man ikke gider telt eller campingvogn. Derudover kan man også leje mountainbikes af god kvalitet. Derudover er værtsparet flinke mennesker, som kan hjælpe med spørgsmål.

Endnu bedre, de ligger tæt på Gateway Blokhus. Gateway Blokhus er, som vi tidligere har skrevet, et spor der er værd at opleve. Det giver masser af udfordring, og med sine 11 km. et fint langt og afvekslende spor. Men de ligger også tæt på Nols Skov, som i august indviede et teknik spor på 2,5 km. Derudover ligger pladsen i nærhed af flere MTB spor der er værd at besøge, blandt andet det legendariske spor ved Slettestrand. Skulle man blive træt af at cykle, kan man tage en tur i Fårup sommerland med børnene – det er jo ren Win Win.

Tjek deres hjemmeside.

Bryrup Camping: Nær ved Silkeborg

Bryrup camping er en 4 stjernet campingplads, som slår sig op på deres muligheden i naturen ved Bryrup, og så at de ligger mindre end 20 km. fra de danske mountainbike mekka Silkeborg. Pladsen har specifikt valgt at fokusere på det aktive, og for os på mountainbike, så har de en side dedikeret til de brede hjul. Her kan man finde aktuelle ruter, få arrangeret en tur og læse om området som mountainbike land. Bryrup Camping tilbyder ligeledes i samarbejde med MTBguideSilkeborg, ture til mountainbikeområderne i Silkeborg. MTBguideSilkeborg har vi på MTBX har brugt til et af vores Bike and Bear arrangementer, og havde en super oplevelse med dem. Bryrup Camping tilbyder også deciderede MTB ophold, hvor man køber hele pakken – guide, god mad og ophold i hytter – de kalder den MTB drengerøvstur – som helt sikkert også er for alle de seje kvinder.

Der er her tale om en dedikeret MTB plads, med mange muligheder for alle i familien, eller vennerne eller veninderne, til at få kørt på nogle fine spor, og få en flot naturoplevelse.

Kig ind på deres hjemmeside her.

Zillertal – Østrig

Kilde: https://www.tux.at/en/mountainbiking/

Zillertal i Østrig virker også til at være et besøg værd, hvis man skal på mountainbike i Østrig. Zillertal ligger i nærheden af Innsbruck, og er en dal med flot natur og gode oplevelser på cyklen. Vores kollegaer på det tyske mountainbike magasin Bike Magazine, har lavet en flot folder omkring Zillertal, kaldet Touren-special: Zillertal. Her præsenteres en masser turforslag på alle niveauer.

Vi talte med en lokal MTB guide i Zillertaldalen. Han gav det gode råd, at man skulle overnatte i Mayrhofen, og bruge det som udgangspunkt til mountainbiketuren. Herfra er der masser af turforslag, og der er god information at finde om de forskellige ture, når man er dernede. Skulle man have brug for en guide, så står den lokale guide Stefan Kröll klar til at guide. Tjek hans hjemmeside ud, og kontakt ham for at få turen de andre ikke får.

Læs mere her.

Lofsdalen Bikepark

Lofsdalen bike park ligger i Sverige i Jämtland. Det ligger langt oppe, men skal man på lang fart i det nordlige, så var det har måske et besøg værd. Her er alle muligheder, fra downhill til cross country. Se videoen herunder, og drøm dig væk.