Shimano har haft travlt over sommeren, for de har netop annonceret et redesign af flere af deres sko, fra deres begynder mountainbikesko til deres mountanbikesko til race. Derudover er de kommet med en specifik sko til gravel. Herunder kan du se et par stykker, som vi finder interessante.

Shimano ME7

ME7 skoen er lavet til enduro segmentet, men den kan sagtens bruges bredt på de danske mountainbike spor. Der er tale om en sko med klik. Skoen er blevet opgraderet med Shimanos Michelin gummisøl. Dette skulle give bedre greb, når man er på pedalen, men ikke klikket i. Herudover giver det bedre greb, når man er stået af cyklen. Skoen har ligeledes fået tilføjet et større område til ens tær, hvilken giver bedre pasform og komfort. Der er tilføjet ekstra beskytning, skoen er blevet mere vandtæt, og er spændet gjort lavere, så det ikke rammes under kørsel.

Skoen fås fra størrelse 38 helt op til 50.

Prisen vil ligge omkring 1.500 kr.

Shimano ME5

ME5 modellen har et mere aerodynamisk look i forhold til ME7 modellen. Den henvender sig bredere til de danske mountainbikere, og har mange lækre features. BOA spændet er af L6 versionen, der giver mulighed for, at lave præcise justeringer af, hvor stramt skoen skal sidde. Sålen har rigtig godt greb, og Shimanos Torbal indlæg, der giver støtte under nedkørsler. Sålen har stivhed 6 ud af 10. Flere steder er der sat  ekstra beskyttelse ind, blandt andet omkring anklerne.

Skoen fås fra størrelse 38 helt op til 50.

Prisen vil ligge omkring 1.200 kr.

Shimano XC1

Shimano har ligeledes opdateret deres XC1 og XC1 Women sko. Skoene har 3 velcro stropper til at lukke med. Materialet er opdateret, og skulle give god pasform, men også god åndbarhed. Der er kommet en forstærket sål i, der giver god overførsel af energi til pedalerne. Skoene fås i sort og i rød.

Kvinde modellen kommer i størrelse 36 til 44, mens herrer modellen kommer i størrelserne 40 til 48.

Prisen vil ligge omkring 800 kr.

XC1 skoen i aktion.

Shimano RX8

Shimano lancerer også en opdatering af deres sko til gravel segmentet. De kalder den for RX8, og har givet den nogle fine og bemærkelsesværdige farver. Der er tale om en sko, der har sin oprindelse i både racercykel skoen, men også mountainbike skoen. Det vil sige at sålen har god absorbering, der er en BOA Ip1 spænde til lukning, og så har den en sål man nemt kan gå med.

Den nye sko fås i størrelserne 38 – 50.

Prisen vil ligge omkring 1.800 kr.

 

Skoene vil være tilgængelige fra september. Læs mere om de forskellige sko her.