ROSE Bikes Danmark har til 2016 besluttet at afsætte en pulje på 15.000 kr. til sporbygning i Danmark. Puljen deles i 5 portioner á 3000 kr. og kan søges af alle klubber i Danmark, som i forvejen arbejder med et sporprojekt, eller som skal til at i gang. Midlerne kan bruges til køb af materialer, – værktøj, – skilte eller til leje af maskiner. Udvælgelsen vil ske ud fra en geografisk fordeling, så hele landet tilgodeses.

Det tyske cykelmærke ROSE Bikes har været på det danske marked i nu 4 år. Det er Søren Langdahl der er landeansvarlig. Søren har arbejdet i cykelbranchen siden 2001, med først egen butik, siden hos grossist, og har været aktiv i cykelsporten siden slutningen af 1980’erne. I 1991 fik Søren sin første mountainbike, og var blandt andet med til at starte Aalborg Mountainbike Klub.

Mountainbikesporten har siden stået Søren meget nær. Det er også én af grundende til at ROSE Bikes nu vil gå aktivt ind og støtte sporbygningen i Danmark. I starten af 00’erne var Søren med til at iværksætte en renovering og omlægning af sporet i Marselisborgskoven ved Århus, så sporbygning og foreningsarbejde er ikke helt nyt for Søren Langdahl.

”Hos ROSE Bikes laver vi jo top-cykler til helt almindelige mennesker, og det er det samme vi gerne vil med at støtte sporbygningen. Alle vores cykler kan bygges helt individuelt, så den passer til rytteren og til anvendelsen. Det er lidt det samme vi gerne vil ved at støtte sporbygningen. Ikke to spor er ens, for de skal også tilpasses forholdene, og typen af anvendelse”. siger Søren Langdahl, og fortsætter; ”Vi ved godt det ikke er store beløb vi kan støtte med, men alt har en begyndelse, og man kunne fristes til at sige, at jo flere ROSE mountainbikes vi sælger i Danmark, jo flere penge kan vi forhåbentlig afsætte næste år”.

Ansøgninger om støtte skal sendes til [email protected] med emnet: ”Sporbygning” og skal indeholde en projektbeskrivelse med geografisk placering. Ansøgningsfrist senest 1/6-2016 og skal komme fra en forening med CVR nr.