Vores vurdering af Recover4you Opti-Flow

Test score af Recover4you Opti-Flow

Funktionalitet: 10

Design: 7

Pris: 6

Total Score: 7.7 ud af 10

Anmeldt af Rikke Bruun

På cykelsports messen i Fredericia i november, kom vi i snak med firmaet Recover4you og fik prøvet deres OPTI-FLOW recovery boots. Som ved alt nyt og teknisk, var vi en smule skeptiske, men det var nu ret behageligt og afslappende at få de 20 minutters behandling – så da vi fik muligheden for at teste maskinen i et par måneder, så kan man jo kun sige ja tak, og det har vi bestemt ikke fortrudt.

Hvad går det ud på?

Afslapning på messen

Recovery Boots arbejder med kompression og øger derved blodcirkulationen og aktiverer derigennem lymfe-systemet i kroppen. Lymfe-systemet er med til at rense kroppen for affaldsstoffer og derved gøre kroppen hurtigere klar til at yde igen eller hele beskadigede områder.

Ved en behandling på 20 minutter, flyttes der ligeså meget blod fra benene, som ved 12-48 timers passiv restitution. Det betyder helt lavpraktisk – at har du været ude og træne hårdt, vil din krop være klar til at træne hårdt igen allerede næste dag.

De tekniske detaljer

Recovery Boots kommer i en praktisk taske hvor alt kan pakkes ned til transport og opbevaring. Da den ene af testpersonerne døjer med lænden, fik vi både et sæt ben og et core-bælte med.

Selve funktionen af maskinen er utrolig brugervenlig og nem at betjene. Man kan vælge imellem 3 programmer, 3 tidsintervaller og skrue op og ned for styrken. Der følger en fin brochure med som fortæller omkring de påvirkninger der er på kroppen ved de forskellige programmer og det er skrevet i et let forståeligt sprog. Jeg kunne personligt godt ønske mig en mere specifik brugervejledning, når man ønsker at bruge den til restitution og skadebehandling – men man kan altid kontakte firmaet og få råd og vejledning.

Virker det eller er det spild af penge?

Vi var ret skeptiske over, at skulle i gang med testen og havde nok mest regnet med at det var en god undskyldning for at sidde i sofaen og lave ingenting. Men vi er begge blevet yderst positivt overraskede. Normalt er man ret bevist om trapperne på jobbet, hvis der er blevet kørt intervaller dagen før. Men med 30 minutters behandling lige efter træning, så kan man ikke mærke det i benene næste morgen.

Vi blev også anbefalet at prøve at snuppe 10 minutter med Recovery Boots på og spise en skål yoghurt inden træningen og hold da op – de par gange vi har prøvet denne behandling, har der været diamanter i benene på sporet.

Vi har brugt Recovery Boots både som almindelig restitution efter træning, samt ekstra programmer på et knæ der ligger på kanten til at blive skadet. Hvis man døjer med ømhed i lænd eller balle-muskulaturen, så kan core-bæltet varmt anbefales, da det kan nå de områder hvor benene ikke rækker.

Racing Viborg bruger Recovery4you

“På holdet bruger vi Recovery boost hver dag, både som forebyggelse og behandling af skader, samt restitution. Vi bliver hurtigt klar igen ovenpå en hård træning og efter løb. Vi er slet ikke i tvivl om den positive effekt.

Chris Rasmussen, Racing Viborg

Hvorfor bruge penge på sådan en maskine?

Mange bruger rigtig mange timer på træning og mange penge på udstyr, startgebyr og rejser. Med denne maskine vil man kunne optimerer sin træning og skal man en smut til Harzen, så kan man normalt godt mærke benene på dag 2 og 3 – med denne maskine, vil du være flyvende alle dage i forhold til dine holdkammerater. Har man brugt mange timer og penge på at tage afsted til nogle af de hårde etapeløb i Europa, så vil man også hurtigere kunne restituerer og blive klar til næste dags udfordringer.

Ved Recover4you har man mulighed for at leje udstyret i en periode fra 1-12mdr og derved få det afprøvet inden køb, eller hvis man har en skadeperiode som skal behandles, eller et løb/rejse man skal afsted til.

Pris for 1 maskine og 1 sæt ben er kr 4.499,- | Se deres produkter her